Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 18, 2014 12:38 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

Wydaje mi się, że pierwszą czynnością, prowadzącą do dalszych kroków prawnych powinno być wysłanie do tej pani listu poleconego, z wezwaniem do umożliwienia wizyty u kota lub do oddania go. Powołując się na odpowiednie punkty umowy. List powinien być nie tylko polecony, ale nadany z opcją potwierdzenia odbioru. To będzie materialny dowód na uchylanie się tej osoby od obowiązku. Niby maile też takim są, ale to jest pewniejsze i prostsze, może też tę panią zmobilizuje.

Tu znalazłam sytuacje podobną. Można tam dla siebie pewne sugestie wyczytać, można też na tym forum zadać własne pytania.
http://forumprawne.org/prawo-cywilne/83 ... -czas.html

http://forumprawne.org/prawo-cywilne/27 ... -kota.html
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt lip 18, 2014 13:39 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

mziel52 pisze:Wydaje mi się, że pierwszą czynnością, prowadzącą do dalszych kroków prawnych powinno być wysłanie do tej pani listu poleconego, z wezwaniem do umożliwienia wizyty u kota lub do oddania go. Powołując się na odpowiednie punkty umowy. List powinien być nie tylko polecony, ale nadany z opcją potwierdzenia odbioru. To będzie materialny dowód na uchylanie się tej osoby od obowiązku. Niby maile też takim są, ale to jest pewniejsze i prostsze, może też tę panią zmobilizuje.

Tu znalazłam sytuacje podobną. Można tam dla siebie pewne sugestie wyczytać, można też na tym forum zadać własne pytania.
http://forumprawne.org/prawo-cywilne/83 ... -czas.html

http://forumprawne.org/prawo-cywilne/27 ... -kota.html

tak, i za potwierdzeniem odbioru. Może być marzenko ta sama treść co wysłany przez Ciebie mail plus ( jeśli nie umieściłaś) informacje o podjeciu przez Ciebie odp kroków jesli ona się nie odezwie. Najlepiej określ termin , jeśli nie określilaś.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lip 25, 2014 16:54 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

coś się ruszyło w kwestii Jeepa?

asia2

Post » Pt lip 25, 2014 21:48 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

asia2 pisze:coś się ruszyło w kwestii Jeepa?

Nie. Nie mam żadnych wiadomości ani nic.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 26, 2014 17:37 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

to kurcze chyba czas na jakieś dzialanie bo nic się nie zmieni. ten polecony za potwierdzeniem wyślij i daj czas określony a potem , sama wiesz. Może uda się chłopaka spokojnie, w miarę spokojnie przez to przeprowadzić.

asia2

Post » Sob lip 26, 2014 17:50 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

Ja nie mogę go wziąc do siebie - nie w opcji, gdy wyjeżdzam co 3-4 dni na 5-7 dni. I nie wiem jak długo jeszcze tak bede wyjeżdżała. Nie wchodzi w grę opcja odebrania Jeepa do mnie do domu, przynajmniej ja sobie tego nie wyobrazam, chyba że mi podpowiesz jak to zrobić w takiej sytuacji tzn. jak ktoś będzie miał pomysł jak to dla wszystkich najlepiej przeprowadzić Nic na to nie poradzę. Licze na dogadanie się z babsztylem choć nie wiem czy mogę na to liczyć.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 26, 2014 17:53 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

wlasnie o dogadaniu myslę pisząc, że może uda się to spokojnie przeprowadzić. Ale musisz coś zrobić bo ona się nie odzywa.

asia2

Post » Sob lip 26, 2014 17:55 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

asia2 pisze:wlasnie o dogadaniu myslę pisząc, że może uda się to spokojnie przeprowadzić. Ale musisz coś zrobić bo ona się nie odzywa.

tak , to wiem, działam jak mogę. Ale musze dzialac na kilku frontach, teraz mi dodatkowo od pseudozarobkowej pracy kręgoslup lędźwiowy wysiadł i nie moge sie drugi dzien wyprostować.

Marzenia11

Post » Nie lip 27, 2014 11:00 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

wiem o czym piszesz:(( Ja juz od kilku lat wstaje na leżąco z łozka, tak boli:((

asia2

Post » Nie lip 27, 2014 21:40 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

A jakie sa opcje?
Jeśli jej nie ma to nie odbierze i list do mnie wróci ale tez moze być tak, ze ona będzie w domu tylko widząc nadawcę nie odbierze i będzie zwrot listu. I co wtedy?

Marzenia11

Post » Nie lip 27, 2014 21:57 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

a może odbierze

asia2

Post » Nie lip 27, 2014 22:07 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

asia2 pisze:a może odbierze

narazie nie mam u siebie potwierdzenia odbioru.

Marzenia11

Post » Nie lip 27, 2014 22:25 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

Zgodnie z prawem list polecony dwukrotnie awizowany i nieodebrany traktuje sie jako dostarczony.

fajerka

Od: Nie paź 20, 2013 11:55

Post » Nie lip 27, 2014 22:27 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

fajerka pisze:Zgodnie z prawem list polecony dwukrotnie awizowany i nieodebrany traktuje sie jako dostarczony.

Dzięki! :1luvu:
tzn awizo pierwsze i powtórne, ktore się zostawia po 2 tyg od pierwszego czy dwa razy trzeba wyslac ten list?
Sorry, ale zupełnie nie kontaktuje przez ten upał.

Marzenia11

Post » Nie lip 27, 2014 22:28 Re: Wawa- JEEP WYCHODZĄCY ZGINIE!!! BŁAGAM O DOM, DS/DT!!!

Dwa awiza to już zmartwienie poczty. Po dwóch próbach list wraca do Ciebie.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia][następna]