Herbaciana norka Alienorka - 98 exo DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2014 22:14 Re: Szalona norka Alienorka

Basileus jest specjalistą od catpedikiuru - szkoda tylko, że nie łapie różnicy między ludzkimi nogami a kocimi łapkami. Attica potrafi wskoczyć na pałąki maty i balansować na nich, oboje uprawiają demolkę i są niesamowicie żyrci (i dobrze). Kotori dziś karmiłam po kawałeczku wołowiną, Fionkę też, z Rukią to samo - kot, który entuzjastycznie podchodzi do jedzenia to jest to :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 24, 2014 22:19 Re: Szalona norka Alienorka

Po kawałeczku wołowinką :ryk:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw lip 24, 2014 22:25 Re: Szalona norka Alienorka

Tia - to się kroplówka z wołowinki nazywa :roll: . Podaje się posiekane same najładniejsze kawałeczki (reszta dostała dużo tłustsze, poprzerastane, ale te 3 arystokratki takiego nie ruszą) i to namawianie i podsuwanie po jednym :201433 . A młodziaki dostały na koniec po kawałku wołowiny - tłuste z odrobiną mięsa - wielkości mojego palca i co? Opędzlowały bezboleśnie i bez śladu. Czemu tak wszystkie nie mogą :201468
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt lip 25, 2014 9:56 Re: Szalona norka Alienorka

Dzień Dobry :))) Kłaniamy się ja i moje dwa brzdące.

Widzę, że mowa o menu:) Ja dziś idę po zapasy dla kotków - po rybki, pierś z kurczaka i chciałam kącek tej owianej legendą wołowiny - co kupić? Co powiedzieć, żeby dostać co trzeba, a wstydu se nie zrobić? ;) Bo jestem wege i już nie wiem jak nazywać te rzeczy po imieniu.

Pozdrawiamy :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 25, 2014 10:28 Re: Szalona norka Alienorka

Jeśli chodzi o rybki bardzo polecam flądrę strzałozębną zwaną też solą francuską - moje koty ją kochają (ja też). Jest w Carrefourze, Realu, Auchanie i bywa w dobrej cenie (9,99/kg). To duża ryba i te filety też są duże, ale można zagotować i poporcjować i pomrozić to, co na zaś.
Jakby zamiast filetu z piersi był filet z udka, lepiej wziąć ten z udka bo bogatszy. Można też indyka (zwł gulaszowe z indyka). Z wołowiny szponder wołowy, gulaszowe wołowe lub rosołowe wołowe. Jakbyś kupowała mielone to nie na tatar (za chude) i sprawdzić skład, żeby nie było tam soli i całej masy E tylko mięso. U mnie na targu mielą gulaszowe indycze na miejscu.

Alienor

Post » Pt lip 25, 2014 11:22 Re: Szalona norka Alienorka

Łoo trochę to skomplikowane ;) To powiem, że rosołowe, przynajmniej będzie tłuste, o filecie z udka nawet nie słyszałam ;) A co do mielonego - parę lat temu kupiłam, koty powąchały i odeszły i dopiero wtedy przeczytałam skład a tam olbrzymia litania e! hihi Dzięki za porady, zaraz wychodzę, może będą mieli coś mrożonego to nie będę musiała z siebie robić idiotki przy ladzie ;))) Pozdrawiam :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 25, 2014 22:22 Re: Szalona norka Alienorka

Dziś flądra strzałozębna była na kolację - zjedzona, ale czy to z powodu burzy i nerwowej atmosfery, czy się przejadła - z mniejszym entuzjazmem niż zwykle. Co u maluchów napisałam w ich wątku (generalnie wszystko OK, mimo że robiłam pranie w pralce). Towarzystwo senne i nieco wymiętolone jakby - prawdopodobnie z winy pogody.

Alienor

Post » Pt lip 25, 2014 22:26 Re: Szalona norka Alienorka

hey
:D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob lip 26, 2014 7:30 Re: Szalona norka Alienorka

Kinnia pisze:hey
:D

ahoj :D

Alienor

Post » Sob lip 26, 2014 14:28 Re: Szalona norka Alienorka

buras zamelinowany za łóżkiem już u mnie :)
koty cierpliwie warują pod drzwiami :)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob lip 26, 2014 15:18 Re: Szalona norka Alienorka

Głodna się robię, gdy tu wchodzę. :twisted:

Chiara

Post » Sob lip 26, 2014 15:39 Re: Szalona norka Alienorka

Czemu się robisz głodna? Przeciaż tutaj nie tylko o jedzeniu mowa :lol: . Byłam dziś na targu w Będzinie więc będę robiła nalewki: malinową, mandarynkową i brzoskwiniową. A jutro jak przyjedzie do mnie w gości B-chan będą patatas a la riojana i macedonia de frutas na deser. :ok: A wczoraj zrobiłam kurczaka w roganjosh curry z ziemniakami i było pyszne :D .

Alienor

Post » Sob lip 26, 2014 15:49 Re: Szalona norka Alienorka

Alienor pisze:Czemu się robisz głodna? Przeciaż tutaj nie tylko o jedzeniu mowa :lol: . Byłam dziś na targu w Będzinie więc będę robiła nalewki: malinową, mandarynkową i brzoskwiniową. A jutro jak przyjedzie do mnie w gości B-chan będą patatas a la riojana i macedonia de frutas na deser. :ok: A wczoraj zrobiłam kurczaka w roganjosh curry z ziemniakami i było pyszne :D .

:crying: OMG! :1luvu:

Chiara

Post » Sob lip 26, 2014 18:32 Re: Szalona norka Alienorka

Spokojnie Chiara :mrgreen: - te 'patatas...' to poprostu ziemniaki z kiełbasą i papryką . To drugie to.. hmm.. jagnięcina zdaje sie? [zastąpiona kurczakiem?] . Masz oryginalne przyprawy, Alienor?
Ala w domu, że chce Ci się gotować, czy sobie też lubisz?
Ogólnie co u Ali?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lip 26, 2014 18:41 Re: Szalona norka Alienorka

morelowa pisze:Spokojnie Chiara :mrgreen: - te 'patatas...' to poprostu ziemniaki z kiełbasą i papryką . To drugie to.. hmm.. jagnięcina zdaje sie? [zastąpiona kurczakiem?] . Masz oryginalne przyprawy, Alienor?
Ala w domu, że chce Ci się gotować, czy sobie też lubisz?
Ogólnie co u Ali?

Tu gdzie mieszkam kiełbasa to rarytas, który trzeba przemycać. :lol: Ale ja po prostu kocham jeść, taka już jestem... Jak te kociaki w łazience. :ryk:

Chiara

[poprzednia][następna]