Moderator: Estraven
Sleina pisze:Mój futrzak nie miał żadnych problemów przy stosowaniu karmy bezzbożowej, ale z dotychczas próbowanych tylko Applaws i Farmina mają optymalną wielkość chrupek. Acana ma zbyt płaskie okrąglaki, Orijen malutkie trójkąty, które idą do brzucha bez gryzienia.
Rooda pisze:Sleina pisze:Mój futrzak nie miał żadnych problemów przy stosowaniu karmy bezzbożowej, ale z dotychczas próbowanych tylko Applaws i Farmina mają optymalną wielkość chrupek. Acana ma zbyt płaskie okrąglaki, Orijen malutkie trójkąty, które idą do brzucha bez gryzienia.
jest odwrotnie
Acana ma trójkąty, Orijen ma płaskie okrąglaki
seidhee pisze:Rooda pisze:Sleina pisze:Mój futrzak nie miał żadnych problemów przy stosowaniu karmy bezzbożowej, ale z dotychczas próbowanych tylko Applaws i Farmina mają optymalną wielkość chrupek. Acana ma zbyt płaskie okrąglaki, Orijen malutkie trójkąty, które idą do brzucha bez gryzienia.
jest odwrotnie
Właśnie że nie, Orijen na pewno ma trójkątne chrupki. Aż zajrzałam do miski, żeby się upewnić
alethe pisze:80% kotów jedzie na whiskasach i resztkach z zupy i patrzcie jak się mnożą
kothka pisze:seidhee pisze:Rooda pisze:Sleina pisze:Mój futrzak nie miał żadnych problemów przy stosowaniu karmy bezzbożowej, ale z dotychczas próbowanych tylko Applaws i Farmina mają optymalną wielkość chrupek. Acana ma zbyt płaskie okrąglaki, Orijen malutkie trójkąty, które idą do brzucha bez gryzienia.
jest odwrotnie
Właśnie że nie, Orijen na pewno ma trójkątne chrupki. Aż zajrzałam do miski, żeby się upewnić
Orijen kurczakowy ma trójkąty, Orijen rybny płaskie okrąglaki jak Acana

OKI pisze:MariaD pisze:Z karmą bezzbożową trzeba uważać, zwłaszcza przy starszych/otyłych/nieruchawych kotach. Jest wysokoprzyswajalna i nie ma wielu "odpadów". Uboga jest też w błonnik, może się kot przytkać zbyt skoncentrowanymi kupami.
Słuszna uwaga.
Akurat kocur, o którym piszę nie był ani mocno starszy (ok. 6 lat w tamtym momencie), ani mocno otyły - raczej taki 'z widoczną tendencją' i początkami brzucha.
Poza bezzbożówkami zaordynowałam koleżance dokocenie młodzieżą, więc nieruchawość też mu się przeszła![]()
Ale uważać trzeba.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 80 gości