ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMOCY !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 21, 2014 7:14 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

cuda na tym forum to już chyba normalka :1luvu:
jeden maluszek znalazł dom u sąsiada, dwa dziś trafią do innych domów a cała resztę zgodziła sie przyjąć pod swoje skrzydła Fundacja Koci Świat -bardzo, bardzo dziękujęmy
ale..
trzeba koty koniecznie zaszczepić (potrzebne fundusze :oops: ) i ciachnąć, tu nam pomoże tyska fundacja
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lip 21, 2014 7:30 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Super :piwa: .
Na moje konto wpłynęło 150zł na tę gromadkę - jeśli można spytać ofiarodawczynię z FB (bo druga jest z forum i sama się zapytam) czy chce zwrotu, czy można przesłać do Fundacji? To od razu by jakaś sumka na ich "ogarnięcie" była od początku :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 21, 2014 14:19 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

mamaGiny pisze:cuda na tym forum to już chyba normalka :1luvu:
jeden maluszek znalazł dom u sąsiada, dwa dziś trafią do innych domów a cała resztę zgodziła sie przyjąć pod swoje skrzydła Fundacja Koci Świat -bardzo, bardzo dziękujęmy
ale..
trzeba koty koniecznie zaszczepić (potrzebne fundusze :oops: ) i ciachnąć, tu nam pomoże tyska fundacja

Czyli... Starszaki już bezpieczne? :ok:
kicikicimiauhau

Post » Pon lip 21, 2014 16:57 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

właśnie dostałam telefon -koty zostały wyrzucone z mieszkania
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon lip 21, 2014 17:06 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Jak mawiał w takich momentach mój ś.p. dziadek - tak dobrze żarło a zdechło :( . Jakby Justyna dała radę połapać - maluchy i ciężarna do mnie (nie wiem jak zorganizować trasport, jeszcze godzinę kwitnę w Altusie w pracy), nie wiem co z pozostałą dwójką :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon lip 21, 2014 17:12 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

przywieziemy
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon lip 21, 2014 17:24 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

mamaGiny pisze:przywieziemy

Dzięki - bo jak się wali to po całości :smokin:

PS. I oczywiście jakby była opcja jak najszybszego transportu do Fundacji to byłoby super :ok: . Zwłaszcza dla ciężarówki.

Alienor

Post » Pon lip 21, 2014 20:29 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Dwa maluchy bure już płaczą u mnie w łazience. Kocur z tego co wiem też złapany, idzie na kastrację na dniach. Maluszki śliczne i rozkoszne, oraz przestraszone, ale ze względu na tryb awaryjny ich przybycia nie będzie dziś zdjęć. Jak dam radę to jutro. To tyle na tę chwilę.

Alienor

Post » Pon lip 21, 2014 21:11 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

zostawiłyśmy transporter - pani sąsiadka postara się złapać mamę maluchów, wtedy pojedzie na sterylkę
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pon lip 21, 2014 21:17 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Jedno burasiątko siedzi za pralką (odsunęłam właśnie tak, żeby łatwo było maleństwu wejść i wyjść), drugie na zamkniętym sedesie właśnie opchnęło miseczkę gulaszu z serc - głównie rosół, ale mięska też trochę zniknęło. To burasiątko jest odważniejsze, głośniejsze i bardziej wyluzowane - nawet jak się schyliłam, żeby dolać rosołku nie uciekło.
Aha, pralka jest uchylona, ale ona z tych, co człowiek musi się nieźle przyłożyć, żeby zamknąć. Zwłaszcza, że trzeba podnieść lekko, bo kiedyś skrzywiłam odrobinę zawias ratując się przed upadkiem i po naprawie jest trochę specyficzny 8) .

Alienor

Post » Pon lip 21, 2014 21:43 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Maluchy sliczniusie, lgnely do człowieka jak je zlapalysmy, fakt jedno było odwazniejsze :)) trzymam kciuki żeby dobre domki znalazły, a najlepiej jeden wspolnie...
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Pon lip 21, 2014 22:13 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Marzenko ja jutro podjadę z karmą dla maluchów którą miałaś dostać ale z tego wszystkiego zapomniałyśmy przepakować do Gosi ;)

Transportem do Fundacji ja się będę zajmować - zawiozę je osobiście.

Fundacja Azylu Koci Świat przyjmie maluchy, matkę, kocura i tą wysterylizowaną buraskę pod warunkiem,że my ogarniemy temat sterylki/kastracji oraz szczepień dla całej gromady i testów fiv/fel.
W Fundacji koty z fiv/felv są trzymane osobno więc jest to bardzo ważne aby były testy zrobione.
Jak uda się koty zaszczepić,ciachnąć i zrobić testy to Kasia z Fundacji prosiła żeby po ok 10 dniach od tego momentu je przywieźć - tak aby szczepionka zdążyła zadziałać ;)

P.S. Może jeśli osoba z fb która przelała pieniądze na maluchy wyraziłaby zgodę to można tę kwote przeznaczyć na testy dla maluchów?

Grażynka i ja złożyłyśmy się na szczepienie kocura więc kasę musimy uzbierać na testy dla niego plus szczepienia i testy dla matki i buraski jesli obie się znajdą :(
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Pon lip 21, 2014 22:28 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Attica jest mniejsza, rozrabiacka i głośna - to ona pierwsza sprawdziła wyszalnię czyli matę edukacyjną z kocimi zabawkami. Basileus jest spokojniejszy, większy - wyciągnięty zza pralki dał się pogłaskać, zjadł większość podanego gulaszu, wypucował się i poszedł spać. Zabawki nie zainteresowały go na razie zbytnio.
Nie są chude, są tylko po kocięcemu szczuplutkie. I mają śliczną sierść w prążki i ciapki :1luvu: . Mają potencjał na naprawdę fajne koty :ok: :ok:

Zaszczepię oba kociaki na dniach. Testy fiv/felv u tych maluchów nie bardzo mają sens - jeśli u któregoś z dorosłych wyjdzie nosicielstwo, z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że są nosicielami/chore - jeśli wszystkie testy będą negatywne to na pewno są zdrowe. Do 3ciego miesiąca życia z tego co mi wiadomo testy Elisa nie są wiarygodne, nie wiem jak PCR.

Alienor

Post » Wto lip 22, 2014 6:36 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Opierdzieliły przez noc porcję gulaszu niewiele mniejszą niż dla dorosłych, chrupki nie ruszone. W kuwecie nic nie stwierdziłam, ale możliwe że zrobiły za pralką lub za kibelkiem. Co one miały w kuwecie w domu? Zabawne było jak Attica na wszelki wypadek schowała się pod matę jak wlazłam się załatwić. Żyją, bawią się, choć Basileus z tym leżeniem i mniejszą aktywnością mnie niepokoi, bo wiecie - ja zawsze się boję o kociaki :oops: .

PS Śmietankę też wylizały do czysta (dostały po odrobince). Kupa była przy pralce - wywaliłam i zmieniłam im żwirek na bentenitowy, bo wcześniej miały drewniany. Attica właśnie napadła na brata, "zagryzła go" i jak wychodziłam pucowała mu głowę i uszy.

Alienor

Post » Wto lip 22, 2014 7:00 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

ja przejmę buraski jak sie znajdą i zaszczepie
ObrazekObrazek

mamaGiny

[poprzednia][następna]