Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 19, 2014 0:28 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

N°80 to dzika kotka z Bielska Podlaskiego, z ul. Wschodniej. Koszt jej sterylizacji to 80 zł.

Obrazek

Obrazek

Na tej ulicy łowy jeszcze trwają, Sylwia postara się doprowadzić na zabiegi resztę tamtejszego stadka. :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob lip 19, 2014 12:22 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Nasz maluszek nie cieszy się powodzeniem, ale mamy deklarację wpłaty na 20 zł od czarno-czarni. :1luvu: :lol: Kupiliśmy jej Royal Canin Pediatric Growth do jedzenia. :201461

Wydarzenie na FB również ginie w powodzi innych https://www.facebook.com/events/1442556 ... tif_t=like

Obrazek

Chiara

Post » Sob lip 19, 2014 14:06 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił. :( Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka :kotek: , którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę :kotek: z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.

Niektórzy z Was pamiętają Patrycję z Rejterówki i Jej zjawiskowego tymczasa. 8) Otóż Patrycja już w pierwszym mailu zasygnalizowała, że ma sąsiadkę, u której w ogrodzie mieszka stado dzikich kotów... Poprosiłam o jakieś zdjęcia z tego miejsca, aby zorientować się w sytuacji. Dziś wiem już, że sama sąsiadka nie wie ile kotów tam mieszka. :( :strach: :( Zdjęcia są już zrobione i Patrycja ma je dziś przysłać. Naprawdę się boję tego co tam zastaniemy, ale młoda samodzielna osoba absolutnie musi dostać wsparcie Powszechnej Sterylizacji niezaleznie od tego, że jesteśmy już porządnie dociążeni. Musimy przyjąć to na klatę i koniec. :ok:

Chiara

Post » Sob lip 19, 2014 20:19 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Mamy pierwszą propozycję imienia dla Malutkiej: Silver oraz 70 zł w prezencie dla Niej. :201467 Dzięki wielkie! :201465

Obrazek

Chiara

Post » Sob lip 19, 2014 20:34 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
isabell36 pisze:Pani Kasia dzisiaj się stała szczęśliwą ????? :evil: :evil: :evil: :evil: właścicielką kolejnego kociaka - nie znam szczegółów bo tylko króciutko z nią rozmawiałam przez telefon - jutro do niej jadę to będę wiedziała więcej

:( :( :( Ktoś pewnie podrzucił. Co za barbarzyństwo... :x

już wiem skąd jest kociak - to mąż Pani Kasi przywiózł maleństwo z pracy
wczoraj razem wyjeżdżali do pracy na dwa tygodnie, na szczęście nie za granicę tylko w góry - Pan Darek będzie remontował dom, a Pani Kasia sprzątała - troszkę zarobią :D
Kotami w Gostyńcu zajmuje się brat z żoną no i ja wpadać będę

wczoraj pojechałam do nich to wcisnęli mi Pennego do weta na zdjęcie szwów (pięknie się wszystko zagoiło - lekarze byli zadowoleni) to wzięłam od razu całą czwórkę kociaków do odrobaczenia.
Srebrny kociak o imieniu Krysia okazał się kawalerem (ufff) ważącym 90 dkg i pojechał z nimi - stado go nie zna, psy go nie znają więc uznali że lepiej zabrać ze sobą.
Oczywiście, nie wzięłam aparatu i zdjęcia mam na telefonie - jak córa da radę zgrać to wrzucę.

Kociaki dostały też antybiotyk na koci katar - Tygrynio je zaraził :evil:
brat podaje rano, ja wieczorem
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob lip 19, 2014 22:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

isabell36 pisze:
Chiara pisze:
isabell36 pisze:Pani Kasia dzisiaj się stała szczęśliwą ????? :evil: :evil: :evil: :evil: właścicielką kolejnego kociaka - nie znam szczegółów bo tylko króciutko z nią rozmawiałam przez telefon - jutro do niej jadę to będę wiedziała więcej

:( :( :( Ktoś pewnie podrzucił. Co za barbarzyństwo... :x

już wiem skąd jest kociak - to mąż Pani Kasi przywiózł maleństwo z pracy
wczoraj razem wyjeżdżali do pracy na dwa tygodnie, na szczęście nie za granicę tylko w góry - Pan Darek będzie remontował dom, a Pani Kasia sprzątała - troszkę zarobią :D
Kotami w Gostyńcu zajmuje się brat z żoną no i ja wpadać będę

wczoraj pojechałam do nich to wcisnęli mi Pennego do weta na zdjęcie szwów (pięknie się wszystko zagoiło - lekarze byli zadowoleni) to wzięłam od razu całą czwórkę kociaków do odrobaczenia.
Srebrny kociak o imieniu Krysia okazał się kawalerem (ufff) ważącym 90 dkg i pojechał z nimi - stado go nie zna, psy go nie znają więc uznali że lepiej zabrać ze sobą.
Oczywiście, nie wzięłam aparatu i zdjęcia mam na telefonie - jak córa da radę zgrać to wrzucę.

Kociaki dostały też antybiotyk na koci katar - Tygrynio je zaraził :evil:
brat podaje rano, ja wieczorem

Dobrze, że Penny już doszedł do siebie. 8)

Chiara

Post » Nie lip 20, 2014 0:34 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił. :( Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka :kotek: , którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę :kotek: z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.

Niektórzy z Was pamiętają Patrycję z Rejterówki i Jej zjawiskowego tymczasa. 8) Otóż Patrycja już w pierwszym mailu zasygnalizowała, że ma sąsiadkę, u której w ogrodzie mieszka stado dzikich kotów... Poprosiłam o jakieś zdjęcia z tego miejsca, aby zorientować się w sytuacji. Dziś wiem już, że sama sąsiadka nie wie ile kotów tam mieszka. :( :strach: :( Zdjęcia są już zrobione i Patrycja ma je dziś przysłać. Naprawdę się boję tego co tam zastaniemy, ale młoda samodzielna osoba absolutnie musi dostać wsparcie Powszechnej Sterylizacji niezaleznie od tego, że jesteśmy już porządnie dociążeni. Musimy przyjąć to na klatę i koniec. :ok:

Rudy to kocur, reszta to podobno kotki. No i kociaki. Nie wiadomo ile kotów było na spacerze, kiedy Patrycja robiła zdjęcia.

Patrycja nie ma klatki łapki, więc będzie próbowała łapać do transportera. Trzymajmy kciuki. :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Nie lip 20, 2014 12:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Rejterówka, ciąg dalszy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trudno powiedzieć ile dokładnie kocic trzeba będzie tam ciachnąć, a sterylka w Rejterówce kosztuje 100 zł.

Chiara

Post » Nie lip 20, 2014 19:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:Mamy pierwszą propozycję imienia dla Malutkiej: Silver oraz 70 zł w prezencie dla Niej. :201467 Dzięki wielkie! :201465

Obrazek

bardzo dziękuję za propozycję imienia dla małej :1luvu: :1luvu:, siedzi biedna mała w lecznicy i leczy się ze świerzba, bez problemu korzysta z kuwety, jutro zrobię jej lepsze zdjęcia i porobię ogłoszenia
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie lip 20, 2014 22:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

sylwia1982 pisze:
Chiara pisze:Mamy pierwszą propozycję imienia dla Malutkiej: Silver oraz 70 zł w prezencie dla Niej. :201467 Dzięki wielkie! :201465

Obrazek

bardzo dziękuję za propozycję imienia dla małej :1luvu: :1luvu:, siedzi biedna mała w lecznicy i leczy się ze świerzba, bez problemu korzysta z kuwety, jutro zrobię jej lepsze zdjęcia i porobię ogłoszenia

Mam nadzieję, że jej się poszczęści i znajdzie dobry dom.

Wolę nie myśleć co się stało z jej rodzeństwem... :(

Chiara

Post » Pon lip 21, 2014 13:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Proszę o pilny kontakt osobę, która skierowała do PS panią z Trzeciewca koło Bydgoszczy.

Chiara

Post » Pon lip 21, 2014 14:53 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Z N°83 bezdomna Kaśka w DT u Iwony w Szubinie w kujawsko-pomorskim. Już po zabiegu, który będzie nas kosztował 100 zł. Koleżanka Klarensa i Szarika. :D

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pon lip 21, 2014 17:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Z N°84 kolejna tymczaska DT u Iwony - Majka.

Pani Iwona bardzo przeżywa zabiegi, nie śpi po nocach przekonana, że każdy z podopiecznych wyjątkowo ciężko znosi narkozę. Widać, że te koty kocha. To bardzo miłe. :lol: W sumie ciachięte są już u niej dwie kotki i dwa kocurki, a na sterylki pojedzie jeszcze sześć kotek. Cała akcja sterylizacji u Iwony będzie kosztować nas aż 900 zł . Jest to tylko część naszych sterylizacyjnych zobowiązań, więc każde wsparcie od Was jest na wagę złota, kochani. :1luvu: A każde, które już do nas popłynęło daje nadzieję, że jakoś damy radę i że to wszystko pociachamy. :1luvu:

https://www.facebook.com/events/5582694 ... 6/?fref=ts

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pon lip 21, 2014 19:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Stało się coś absolutnie niewyobrażalnie wprost cudownego! :201487 Normalnie aż chce się zatańczyć!! :201413 :201437 :201413

Chiara

Post » Pon lip 21, 2014 19:47 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Stało się coś absolutnie niewyobrażalnie wprost cudownego! :201487 Normalnie aż chce się zatańczyć!! :201413 :201437 :201413

dawaj :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]