Na tej ulicy łowy jeszcze trwają, Sylwia postara się doprowadzić na zabiegi resztę tamtejszego stadka.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił.Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka
, którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę
z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.
Chiara pisze:isabell36 pisze:Pani Kasia dzisiaj się stała szczęśliwą ?????![]()
![]()
![]()
właścicielką kolejnego kociaka - nie znam szczegółów bo tylko króciutko z nią rozmawiałam przez telefon - jutro do niej jadę to będę wiedziała więcej
![]()
![]()
Ktoś pewnie podrzucił. Co za barbarzyństwo...
isabell36 pisze:Chiara pisze:isabell36 pisze:Pani Kasia dzisiaj się stała szczęśliwą ?????![]()
![]()
![]()
właścicielką kolejnego kociaka - nie znam szczegółów bo tylko króciutko z nią rozmawiałam przez telefon - jutro do niej jadę to będę wiedziała więcej
![]()
![]()
Ktoś pewnie podrzucił. Co za barbarzyństwo...
już wiem skąd jest kociak - to mąż Pani Kasi przywiózł maleństwo z pracy
wczoraj razem wyjeżdżali do pracy na dwa tygodnie, na szczęście nie za granicę tylko w góry - Pan Darek będzie remontował dom, a Pani Kasia sprzątała - troszkę zarobią![]()
Kotami w Gostyńcu zajmuje się brat z żoną no i ja wpadać będę
wczoraj pojechałam do nich to wcisnęli mi Pennego do weta na zdjęcie szwów (pięknie się wszystko zagoiło - lekarze byli zadowoleni) to wzięłam od razu całą czwórkę kociaków do odrobaczenia.
Srebrny kociak o imieniu Krysia okazał się kawalerem (ufff) ważącym 90 dkg i pojechał z nimi - stado go nie zna, psy go nie znają więc uznali że lepiej zabrać ze sobą.
Oczywiście, nie wzięłam aparatu i zdjęcia mam na telefonie - jak córa da radę zgrać to wrzucę.
Kociaki dostały też antybiotyk na koci katar - Tygrynio je zaraził![]()
brat podaje rano, ja wieczorem
Chiara pisze:Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił.Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka
, którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę
z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.
Niektórzy z Was pamiętają Patrycję z Rejterówki i Jej zjawiskowego tymczasa.Otóż Patrycja już w pierwszym mailu zasygnalizowała, że ma sąsiadkę, u której w ogrodzie mieszka stado dzikich kotów... Poprosiłam o jakieś zdjęcia z tego miejsca, aby zorientować się w sytuacji. Dziś wiem już, że sama sąsiadka nie wie ile kotów tam mieszka.
![]()
![]()
Zdjęcia są już zrobione i Patrycja ma je dziś przysłać. Naprawdę się boję tego co tam zastaniemy, ale młoda samodzielna osoba absolutnie musi dostać wsparcie Powszechnej Sterylizacji niezaleznie od tego, że jesteśmy już porządnie dociążeni. Musimy przyjąć to na klatę i koniec.
sylwia1982 pisze:
bardzo dziękuję za propozycję imienia dla małej![]()
, siedzi biedna mała w lecznicy i leczy się ze świerzba, bez problemu korzysta z kuwety, jutro zrobię jej lepsze zdjęcia i porobię ogłoszenia
Chiara pisze:Stało się coś absolutnie niewyobrażalnie wprost cudownego!Normalnie aż chce się zatańczyć!!
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Magda_lena, natka123 i 105 gości