nataleia pisze:czy mój kot "nie umrze z głodu" jeśli będzie dostawał tylko 100g mokrej karmy na dzień i dodatkowo ok. 50g suchej
Nie wiem jaką masz suchą karmę. Z opakowania swojej (PoN) wyczytałam, że dzienna porcja na 4 kg kota to 50 g. Doświadczenie nauczyło, że to nawet za dużo. Więc dając tyle suchej karmy + 100 g mokrego raczej obawiać się powinnaś czegoś odwrotnego, niż zamorzenie głodem.

suchą karmę dostają od czasu do czasu jako przekąskę a puszki i saszetki,żeby nie przyzwyczajać tylko i wyłącznie do jednego rodzaju karmy.I jeśli chodzi o karmę gotową to traktuję ją jako rodzaj fest fujów typu Mc Donalds.Kupuję najróżniejsze rodzaje począwszy od applaws przez animondę shebą po najtańsze marketówki.Dostają rzadko więc nieszczególnie im szkodzi. Po za tym gadziny dobrze wiedzą co dobre. Jakieś 2-3 tyg. temu zabrakło mięska i dostały animondę.Tak zdegustowanych min dawno nie widziałam
Skubnęły troszkę aby nie umrzeć z głodu(resztę zjadł pies). Za to mięsko (jak uzupełniłam zapasy) poszło w całości