Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 16, 2014 11:49 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Jest, jest :) przepraszam, że nie zaglądałam tak długo. Obiecałam dziś Ewie, że zamieszczę jakieś zdjęcia, ale mam nowy komputer i nie mogę się ich doszukać. Wkrótce zrobię nowe i wtedy umieszczę.
Pimpuś jest cały zdrowy i bardzo żywy. Żadnych kłopotów zdrowotnych. Jest już wzrostu Mańka, ogromniasty znaczy, ale znacznie szczuplejszy. Jeszcze...
Stosunki z Mańkiem są świetne, koty autentycznie się zaprzyjaźniły. Pimpek jeszcze od czasu do czasu wygryza Mańkowi kępkę sierści, ale i Maniek nie pozostaje mu dłużny. Ganiają, skaczą i razem polują na muchy,] i na wszystko, co się rusza.
Ostatnio byłam z Pimpkiem na jego pierwszym, i jak dotąd ostatnim, spacerze. Za każdym razem, kiedy otwierają się drzwi wejściowe, Pimpek daje dyla, więc postanowiłam zafundowac mu spacer. Ubrany w gustowne szelki prezentował się świetnie. Początkowo był troszkę przestraszony, ale świeża trawa, nowe zapachy i dźwięki zrobiły swoje i kocisko wytarzało się w trawie, wyrażnie zadowolone. Po 10 minutach coś go jednak przestraszyło, więc zabrałam go do domu. Przez całą dobę nie próbował zwiać :) Już mu przeszło.
Tak więc Pimpuś żyje, kwitnie, dorodnieje. Będę tu częściej zaglądać, więc relacje będą na bieżąco.
Pozdrawiamy wszystkich.
Są dwa rodzaje ludzi: ci, którzy lubią koty i ci pokrzywdzeni przez los

AgnieszkaMo

Od: Pt sty 01, 2010 22:53

Post » Śro lip 16, 2014 11:56 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 16, 2014 13:27 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Suuuuper :D Na zdjęcia czekamy z p.Izą.Dzisiaj też dostałam zdjęcia Florci, miała DT u p.Izy, jest prześliczna.Jak miło czytać o szczęśliwych kotach, których życiowy start nie był zbyt fajny, ale los się do nich uśmiechnął.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lip 17, 2014 13:50 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Wchodzę z nadzieją na zdjęcia...

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 5:45 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Jakoś cisza....

ewar

Post » Pt sie 22, 2014 7:47 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Już tyle czasu minęło i...nic :(

ewar

Post » Pt sie 22, 2014 9:58 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

:201461 :201461 :201461
Obrazek

aannee99

Post » Czw sie 28, 2014 14:40 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

No fstyt..... Nie zaglądałam, zaabsorbowana własnymi problemami.
Ale dziś jestem i dokumentuję: Pimpek skończył rok!
Zdjęcia z serii bezwstydnych :D
http://postimg.org/image/vb2zsal2v/

http://postimg.org/image/cugxdhe51/

http://postimg.org/image/pw57jiji3/

Świeżutkie, z dzisiejszej drzemki ying&yang

http://postimg.org/image/6hvtxkid9/

Pimpek i Maniek byli ostatnio z nami parę dni na działce. Pimpuś, nie powiem, światem się interesował. Odbył kilka spacerów na smyczy, każdego dnia dłużej, aż w końcu nie chciał wracać do domu :). Maniek oczywiście nawet łapy nie wystawił za drzwi.
Za to podróżować samochodem koty zdecydowanie nie lubią. Siedzieli każdy w swoim transporterze przypięci pasami, ale tak, żeby się widzieli nawzajem. Nie lubią i już.
Przez zaledwie godzinę jazdy towarzyszył nam lament dwugłosowy, przy czym Pimpek zdecydowanie uczył się naśladować Mańka i pod koniec podróży stanowili już całkiem zgrany chórek.
Pimpek jest łaśliwy i dorodny. Zdrowy, tfutfu, żadnych dolegliwości.
Pije mleko! Za każdym razem, kiedy robię sobie kawę, Pimpek czyha z oczami jak talerze i domaga się swojej porcji mleka. A ponieważ nie dzieje się to codziennie i nie ma po nim żadnych sensacji żołądkowych - dostaje miseczkę, którą wyżłopuje za jednym podejściem.
Z jedzeniem jest ostatnio jakoś gorzej, bo obydwa koty zaczęły kręcić nosem na dotychczasowe jedzenie (dostają głównie Gourmeta), więc tym razem eksperymentalnie zamówiłam im różne tacki, puszki i saszetki i będę notować, o hrabiczom pasuje.... ech, losie... ;) )
Ustalił się chyba taki podział, że Maniek jest bardziej kotem mojego TŻ, a Pimpek - moim. Maniek ładuje się na TŻ-owe kolana, mnie zaszczycając żądaniem pieszczot o 4 nad ranem (regularnie!), a Pimpek to mnie wita łaszeniem nadzwyczajnym, kiedy widzi, że otworzyłam oczy, a istnienie TŻ przyjmuje do uprzejmej wiadomości, kiedy ten rzuca zabawki albo karmi.
Wszystko jest ok :)

AgnieszkaMo

Post » Czw sie 28, 2014 15:00 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

To jest malutki Pimpuś? :D

Jaki z niego już wielki kocur :1luvu:
Niech się chowa zdrowo, to jest najważniejsze :)

A Mańka jakieś fotki będą? :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw sie 28, 2014 15:47 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Nareszcie! Super wieści.Agnieszka, mleko nie jest trujące, niektóre koty go piją.Ja nie daję, bo się boję biegunki i już.Fajnie, że koty zdrowe.Gourmet ma mało mięsa ( 4%), nie jest to dobra karma, a wyjątkowo droga jak weźmie się pod uwagę jakość.Kupuję, ale bardzo rzadko.Spróbuj surowego mięsa, na pewno zdrowiej i dużo taniej wychodzi.

ewar

Post » Czw sie 28, 2014 16:12 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Ale one dostają surowe mięso... raz dziennie porcja, ale naprawdę wysokogatunkowej wołowiny. Tyle że bestia Pimpek ostatnio nawet na nie nosem kręci, a jednak saszetki podjada. A jakie Ty puszki dajesz swoim kotom?

AgnieszkaMo

Post » Czw sie 28, 2014 16:13 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Fiu, fiu - z małego koteczka wyrósł piękny, duży kocur :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Czw sie 28, 2014 16:20 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

No wlasnie - wysokogatunkowej. Kup gulaszowe, moj najbardziej wlasnie lubi takie - poprzerastane, z tluszczykiem itd. Steka kawalek wszamie, ale gulaszowe zarlby do urzygu.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Czw sie 28, 2014 16:26 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Moje gulaszowemu zgodnie powiedziały: sama se zjec!

AgnieszkaMo

Post » Czw sie 28, 2014 17:08 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Mięso powinno być właśnie tłustawe, takie brzydkie.Moje jedzą gulaszową dwójkę, filet z udźca indyka, ale i filet z kurczaka też, chociaż to jest chude.Dla urozmaicenia.Podroby rzadko, ale daję, bo lubią.Wszystkie, oprócz Guci, ta tylko właściwie suchą karmę.Dobrą, bezzbożową.Saszetki różne, bo ciągle te same chyba się nudzą, prawda? Dostają te gorsze również.Właściwie to zawsze miewam tymczasy, ale jeśli są tylko rezydenci to jedzą malutko, grymaszą.To jak z dziećmi, w gromadzie mają większy apetyt.Nie martw się, że kręcą nosem, widocznie nie są głodne.To już dorosłe koty.

ewar

[poprzednia][następna]