Puchato i plaskato w naszej Chatce. Zuzia [*] Nowe nadchodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 30, 2014 15:58 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

... i do tego talia osy ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon cze 02, 2014 17:59 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Avian pisze:... i do tego talia osy ;)

Nie pomyślałam że chłopak może mieć talię osy. :D
Jestem córką Nemeziss :D
Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162043 <----- Link do naszego wątku.
Zuzia [*] 11.07.15

Apocalipto

Od: Sob wrz 29, 2012 19:35

Post » Wto cze 03, 2014 18:09 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:Dzięki Mirko :) byłam i siknęłam.
Tolek apetycik ma niezły. Chrupki na bieżąco, mięsko spora garść i czasem potrafi jeszcze puszką poprawić :) Bardzo się cieszę bo może mu się ta chuda dupka zaokrągli. Śmiesznie wygląda od tyłu bo dupka jest sporo węższa od łebka :)
Cira jeszcze syczy jak Tolek się porusza, ale Tolek ma swój azyl w na górze i tam go nie niepokoi. Żeby nie zdziczał zabieramy go jednak na dół, szczególnie lubi z moją córką przebywać kiedy się szykuje do szkoły. Cira wtedy śpi w sypialni, a Tolek buszuje po dole.
Z Zuzinkiem jeż wszystko ok, odzyskałą apetyt, jednak czasem zdarza jej się wymiotować kłakami, mimo podawania odkłaczacza.

Ciesze sie,ze nabiera cialka :kotek: Niech sie szybko zasymiluja :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 16, 2014 10:01 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Uuuuufff wykopałam wątek z czeluści :) Dawno nic nie pisałam, ale wiele się nie działo. W stosunkach Cirowo-Tolkowych znaczna poprawa, syków prawie nie ma, tylko czasem jak zbyt blisko i zbyt szybko Tolek się porusza. Zresztą on się porusza z prędkością nadświetlną ( od kogos zapożyczyłam ten zwrot ale nie pamiętam od kogo) ;) Chłopak ładnie wygląda i jest nadzieja na nowe fotki i to znacznie lepsze od moich bo.....
teraz sie będę chwaliła...
w ten weekend mamy niesamowitą przyjemność gościć u siebie Avian i jej chłopaków. Znaczy cudnego Groszka i Wściekłago Radka :)
(ciekawe co Cira na to hehehe)
poza tym będziemy gościnnie na wystawie w Gliwicach, żeby kibicować Groszkowi oraz innym pięknym znanym i nieznanym kociastym i ich właścicielom. Mamy też nadzieję poznać jak najwięcej kociarzy znanych z miau w realu :)

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Śro lip 16, 2014 10:19 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:Uuuuufff wykopałam wątek z czeluści :) Dawno nic nie pisałam, ale wiele się nie działo. W stosunkach Cirowo-Tolkowych znaczna poprawa, syków prawie nie ma, tylko czasem jak zbyt blisko i zbyt szybko Tolek się porusza. Zresztą on się porusza z prędkością nadświetlną ( od kogos zapożyczyłam ten zwrot ale nie pamiętam od kogo) ;) Chłopak ładnie wygląda i jest nadzieja na nowe fotki i to znacznie lepsze od moich bo.....
teraz sie będę chwaliła...
w ten weekend mamy niesamowitą przyjemność gościć u siebie Avian i jej chłopaków. Znaczy cudnego Groszka i Wściekłago Radka :)
(ciekawe co Cira na to hehehe)
poza tym będziemy gościnnie na wystawie w Gliwicach, żeby kibicować Groszkowi oraz innym pięknym znanym i nieznanym kociastym i ich właścicielom. Mamy też nadzieję poznać jak najwięcej kociarzy znanych z miau w realu :)
Czekam na te fotki :mrgreen: i do zobaczenia w weekend :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro lip 16, 2014 10:26 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:w ten weekend mamy niesamowitą przyjemność gościć u siebie Avian i jej chłopaków. Znaczy cudnego Groszka i Wściekłago Radka :)

Jeszcze nie wiesz, czy to będzie przyjemność ;) :ryk:
Mam nadzieję, ze nie wprowadzimy za dużego zamętu w Twoim bajkowym domu :kotek:

Też się strasznie cieszę na spotkanie i szykuję się na focenie :D
Cały sprzęt przygotowany 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lip 16, 2014 10:32 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Witaj Ewa :) tym większym i mniej plaskatym kotom tez będziemy kibicować :)
Co Ty Avian wiesz o zamieszaniu?
Wasza wizyta jest samą przyjemnością, nie takim burzom nasza chatka się opierała. Czasami to był prawdziwy hardkor :mrgreen:
My tez nie możemy się już doczekac, szczególnie Twojej reakcji na Tolka.

Nemeziss

Post » Śro lip 16, 2014 10:43 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Dobrze macie :D moze kiedys tez mi sie uda goscic Avian z chlopakami :kotek: Powodzenia na wystawie i przyjemnosci kociomiauowych :ok:

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro lip 16, 2014 10:47 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nie martw się Chat zdamy Ci obszerną relację, tak że poczujesz jakbys tam była. :)

Nemeziss

Post » Śro lip 16, 2014 11:00 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Na to wlasnie licze 8)

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Nie lip 20, 2014 14:32 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Obiecałam relację więc relacja będzie :)
Mieliśmy przyjemnośc gościć u siebie Avian, Kasię i cudnych chłopaków-Groszka i Radka, przemianowanego przez moja córkę na Wściekłego Ryśka :)
Dziewczyny przyjechały w piątek, zostawiły nam chłopaków pod opieką i pojechały odwiedzić Lakinę. My nie mogłyśmy sie wprosić bo musiałyśmy się zająć obiecanym na sobotę ciastem. Wieczorem, jak wróciły to zasiedliśmy do "długich, nocnych Polaków rozmów". Rano wszyscy Poznaniacy pojechali na wystawę, a my dołączyłyśmy do nich po południu. Na wystawie jak zwykle mnóstwo pięknych kotów (najpiękniejszy oczywiście Groszek). NIestety hala była słabo klimatyzowana i było w niej gorąco, co odbijało się na nastrojach i kotów i wystawców. Zle rozmieszczone sektory, ciasnota i tłumy ludzi też nie poprawiały sytuacji. Organizatorzy powinni kolejnym razem pomyślec o obszerniejszej hali. Z lepszych rzeczy to poznałyśmy w realu osoby znane z forum - pozdrawiamy :) także koty forumowe prezentowały się pięknie. Po występie Gaminy moja córka zakochała sie a mainecoonach
Pozdrawiamy MarięD :twisted:
MIło spędzony czas na pagawędkach i wspólnej konsumpcji (bigos!!!) chociaż myślałam, ze będzie więcej forumowych kotów. Groszek zaprezentował się świetnie, mimo że w letniej fryzurze wygrał swoją klasę i został BOB4. Normalnie dumna jestem, że przez dwie noce mieszkał pod moim dachem. Po wystawie wróciliśmy do nas i Avian fociła nasze panny i Tolka. Jak dostanę fotki to wkleję na wątek. Dziękujemy Avian, wiemy że byłaś zmęczona, ale jednak Ci się chciało czesać CIrę i robić fotki. Nie muszę wspominać, że Cirze bardzo się nie podobało, że ktoś ją miętosi. Zaprezentowała całą gamę dzwięków, warczenie, syczenie i inne, ale Avian nie zjadła :)
Jednak to co miłe szybko się kończy, przynajmniej dla nas bo dziewczyny jeszcze walczą w Gliwicach. Dziś rano spakowały się i wyruszyły po kolejne sukcesy Grocha, a my zostałyśmy już w domu. Zostało nam wspomnienie miło spędzonego czasu, nowe znajomości i oczekiwanie na foty naszych kotów.

Nemeziss

Post » Nie lip 20, 2014 16:10 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Teraz ja coś napiszę, bo ja byłam tu rzadziej mea culpa trochę z lenistwa, albo braku czasu.
Wszystkie trzy kotki zakochały się w wędce teleskopowej od Avian. Za to Cira w myszce z ziołami m.im. walerianą i kocimiętką. Mysz też od Avian.
Będąc na wystawie kupiłyśmy Tolkowi patyczek z takimi trzema sznurkami z piórkami, a Zuzikowi leżankę taką grotę jakby. Tolek lubi swoją zabawkę, ale bawi się nią "chciałby a boję się" więc schował się pod kominkiem (wytarł wszystkie kurze :) ), ale gdy tylko zabawka przejechała przed nim to wyrzucał przednie łapki, ale zaraz prędko chował. Natomiast Zuzi spodobały się piórka Tolka bardziej niż samemu właścicielowi :D .Lecz nic nie pobije nowego posłanka. Zuzia od razu wpadła(oczywiście na ile Zuzik może wpaść) do niego i tam już została. Zakochała się w tej grocie :) .
Dzisiaj rano wstałam, aby zrobić kanapki na wystawę dla Avian i pani Kasi i gdy wstały to jeszcze śniadanie, gdy tylko pojechały poszłam dalej spać. Włączyłam klimatyzator, bo zaczynało się robić gorąco. Ledwo się położyłam z Zuzikiem w łóżku usłyszałam tupanie łapek na schodach i skrzypienie drzwi, a potem zobaczyłam antenkę idącą od drzwi w stronę łóżka, po dotarciu do łóżka antenka się schowała za to pojawił się na łóżku cały kotek. Tolek poczuł się samotnie i przyszedł do mnie spać. Zuzi zaraz się znudziło w zimnym pokoju (ciepłolub jeden) i sobie poszła, a kochany Tolek został. Ja przykryłam się kołdrą, ale nie chciałam żeby Tolek się przeziębił, wiedziałam że jak przykryje go ciężką kołdrą to się wystraszy i ucieknie więc wzięłam kocyk i przykryłam aż po łopatki. Tolek podniósł łebek popatrzał się tylko na mnie i położył łebek na położonym kocyku i spaliśmy tak aż do 15. Gdy wstałam to zszedł ze mną na dół zrobić obiad.
Troszkę bardzo się rozpisałam :D , ale musiałam nadrobić zaległości. Tolek właśnie zeskoczył z oparcia naszej kanapy i położył się przy mnie i z zaciekawieniem patrzy co ja robię. Chyba się znudził bo wtulił się we mnie i poszedł spać. Głaskam go, a on się nie budzi. Tylko szkoda że nie mruczy :placz: , ale nie można mieć wszystkiego.

Edit:literówka
Obrazek

Zuzia [*] 11.07.15

Apocalipto

Post » Nie lip 20, 2014 16:14 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Toluś podglądał co o nim piszesz :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 20, 2014 16:32 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Chyba mu się spodobało, bo nie narzekał. :) :201461
Obrazek

Zuzia [*] 11.07.15

Apocalipto

Post » Wto lip 22, 2014 8:24 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

No to czekamy na fotki :D :201461
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]