Słodki malec ma domek + jednooka Oczko zostaje u nas :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 20, 2014 19:39 Słodki malec ma domek + jednooka Oczko zostaje u nas :)

Hej,

Dziś przyszło mi założyć kolejny wątek moich podopiecznych, którzy od jakiegoś czasu poznają normalne, domowe, kocie życie pod moim okiem.

Czarny malec trafił do nas chyba nie przypadkowo: przyniosły go jakieś dziewczynki, a ja nawet nie pomyślałam żeby się zapytać czemu zapukały do naszych drzwi... Malec jest młodziutki, ma pewnie ok. 10 tygodni. Podobno porzuciła go matka, ale czy tak było to nie wiem. Jest zdrowiutki, przezabawny i uroczy. Czasem trochę pomiauczy, tak żeby przypomnieć o sobie ;) jest już odrobaczony, odpchlony przeszedł też podstawowe zabiegi pielęgnacyjne. Wzorowo korzysta z kuwety i niezły z niego czyścioszek. Pewnie będzie dobrym kompanem zabaw dla dzieciaków, a także innych kotów (zaczepia moje, które się go boją :(). Wiem, że tu ciężko o domy, ale jednak próbuję: rok temu wydałam rodzeństwo do najlepszego domku właśnie za pośrednictwem miau.pl (Pozdrwiam! :)

No i jest jeszcze Oczko, Oczko nie ma jednego oczka, a właściwie to ma, ale głęboko w oczodole, przykryte trzecią powieką. Trafiła do zaprzyjaźnionej lecznicy, gdzie stwierdzili, że kot nie nadaję się na ulicę i warto poszukać mu domu. Jest młodym kotem, może 2-3 letnim. Nigdy nie miałam kocicy o takim przemiłym usposobieniu. Czeka na mnie gdy wrócę z pracy, wiernie asystuje przy wypisywaniu ogłoszeń, wieczorem śpi na dywaniku przy łóżku. Jest oazą spokoju i cierpliwości. Dobrze dogaduje się z moim 3 letnim Kocurkiem, a młodsza Amelka jest jej towarzyszką zabaw :) Uwielbia pieszczoty i głaskanie, chociaż niepewnie jeszcze czuje się na rękach. Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona. Testy FIV/FelV ujemne. Nigdy nie miałam u siebie kota niedowidzącego, wszelkie rady w sprawie adopcji mile widziane.

A poniżej zdjęcia towarzystwa:
Oczko:
Obrazek
Malec:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro wrz 03, 2014 19:27 przez Irmina SM, łącznie edytowano 3 razy

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Pt cze 20, 2014 21:55 Re: Słodki malec szuka domu + jenooka Oczko Trojmiasto i oko

Oczko taka przekochana :1luvu: A ta młoda taka słodziutka :1luvu:
Będę zaglądać i kibicować.
kicikicimiauhau

Post » Sob cze 21, 2014 16:55 Re: Słodki malec szuka domu + jenooka Oczko Trojmiasto i oko

Dziękujemy za ciepłe słowa...Właśnie od 20 min próbuję wysłać posta, ale stęskniona Oczko cały czas siedzi na klawiaturze :D Zaskakuje mnie jej ufność, mało typowe dla kotki, która tyle przeszła i była właściwie kotką wolnożyjącą. Pierwszy raz trafiła do przychodni na kastrację, gdy została wypuszczona to po ok. 2-3 tygodniach wróciła z objawami pobicia :( Biedulka. Teraz cały czas nadstawia główkę do miziania...Dlatego chciałabym znaleźć ten jeden dom na cały życie. Boję się tylko, że bez oczka, kawałka uszka i pospolitym umaszczeniu nie będzie zbyt atrakcyjna, w końcu teraz tyle słodkich maluszków też szuka domu...

No, a dla malca będzie dziś wielki dzień. Na stałe połączenie ze stadem :D Mam nadzieję, że to przeżyjemy i się nam gdzieś nie zgubi z tłumie ;) Taki szkrabek z niego.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy mnie polubią w końcu te duże koty??
Obrazek

Irmina SM

Post » Nie cze 22, 2014 8:35 Re: Słodki malec szuka domu + jenooka Oczko Trojmiasto i oko

Oczko jest przekochana. Motto kotów niewidzących brzmi "Ślepaczki widzą wiecej niz zwykłe koty" :lov
kicikicimiauhau

Post » Nie cze 22, 2014 18:09 Re: Słodki malec szuka domu + jenooka Oczko Trojmiasto i oko

Malec już z resztą kociaków :) Nie jest źle! Mimo, że cały czas je zaczepia i goni, nawet go mocno nie tłukły ;) Ba, mój najstarszy nawet wylizał mu główkę.
A malec nabiera ładniejszych rysów i kształtów :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Z moją Amelką
Obrazek

Irmina SM

Post » Pon cze 23, 2014 10:49 Re: Słodki malec szuka domu + jednooka Oczko POMORSKIE

Mały z Amelką tak dokazuje :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Pon cze 23, 2014 11:01 Re: Słodki malec szuka domu + jednooka Oczko POMORSKIE

On właściwie dokazuje z wszystkimi moimi kotami :) A u nas do tego remont...Wszędzie pudła, kartony, folia i stosy rzeczy, które tworzą bałagan czyt. koci raj :D
Dziś zamówiłam pakieciki u CatAngel. Przeglądałam wczoraj olx - takich maluchów to teraz od groma :( Może wrzucę go do lokalnej gazety?

A tu zaczepiamy Oczko ;)
Obrazek

Irmina SM

Post » Nie cze 29, 2014 23:30 Re: Słodki malec szuka domu + jednooka Oczko POMORSKIE

Tyle dni minęło, a u nas żadnego telefonu :( A takie ładne z nas kociaki! Oczko zaprzyjaźniła się moim Konfliktem, a Malec biega i zaczepia wszystkich. Jakoś udaje nam się przetrwać remont - niedługo finiszujemy :) Dobranoc wszystkim!

Obrazek

Irmina SM

Post » Wto lip 15, 2014 20:53 Re: Słodki malec szuka domu + jednooka Oczko POMORSKIE

A u nas tyle się działo, że nie było kiedy zaglądać na forum...

Malec zamieszkał dwa dni temu w Lęborku :) Czekamy jeszcze aż dogada się z psem rezydentem - pies, a raczej suczka wykazuje instynkty macierzyńskie, zobaczymy czy maluszek się temu podda ;)

A Oczko skradła moje serce, chciałabym żeby u nas została...ale czy 3 koty to nie za dużo? Zobaczymy co przyniesie czas.

Irmina SM

Post » Wto lip 15, 2014 21:47 Re: Słodki malec szuka domu + jednooka Oczko POMORSKIE

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 16, 2014 10:43 Re: Słodki malec szuka domu + jednooka Oczko POMORSKIE

No ładnie a ja mu ogłoszenia odnowiłam :twisted: Oczko jeszcze odnowię.

A co do tego czy trzy koty to nie za dużo. Uwierz że nie, a wiem coś o tym :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 03, 2014 19:27 Re: Słodki malec szuka domu + jednooka Oczko POMORSKIE

Może tak tylko warto wspomnieć, że Czarnuszek ma się świetnie :) Dogadał się z psim rezydentem. :ok:

Oczko definitywnie zostaje u nas, stała się trzecim rezydentem i pokochała się ze mną i moim kocurem :1luvu: Z Amelką troszkę mniej, ale źle nie jest :)

Irmina SM

Post » Czw wrz 04, 2014 22:12 Re: Słodki malec ma domek + jednooka Oczko zostaje u nas :)

No to gratuluję i jej, i wam :piwa:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30