Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 13, 2014 23:08 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Cudne te koty. Chyba je trochę podkarmiłyście, bo lepiej wyglądają niż zaledwie kilka tygodni temu. Ech, dobrze, że pomoc tam dotarła. Leczenie, sterylki, karma... :201461

Tyle jest takich miejsc w Polsce, oby jak najwięcej udało się nam powoli ogarnąć... :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon lip 14, 2014 10:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Ten pan napisał do mnie w sprawie pomocy w sterylizacji: http://ro.com.pl/kto-powinien-placic-za ... t/01113406 Samych kocic do zabiegu ma sześć :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Pan Waldemar ma weterynarzy, którzy sterylizują za 120 zł, ale stara się zbić cenę do 100 zł. Bardzo zależy mi, żeby go wesprzeć, bo ma jednego kota, a opiekuje się piętnastoma. :roll: Bywał w gminie, pojawił się w telewizji, ale jak widać nikt mu realnie nie pomógł, a koty dalej się mnożą jak mnożyły... Mam nadzieję, że nam się uda ciachnąć jego stadko. :ok:

Osoby pomagające bezdomniakom nie powinny zostawać same ze wszystkimi problemami... :cry:

Udało się, jest cena 100 zł za sterylkę. :lol: Sześć bezdomnych kocic z Pasymia dostało zielone światło i będą umawiane na zabiegi, jedna ma jeszcze maluszki... Dopisuję koty do listy. Koszt 600 zł.

Chiara

Post » Pon lip 14, 2014 12:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Warszawa, potrzebna pomoc...

Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:Byłam pewna, ze wczoraj umieściłam ten post, ale coś mi zniknął. 8O
Wklejam:
"Ten Pan z Peńkowa dzwonił do mnie czy moze jeszcze złapać 2,3 kotki - zgodziłam się...Podobno są jeszcze dodatkowo oprócz nich 4 mocno dzikie, których juz nie ma siły lapać i mnóstwo maluchów, które upychają gdzie się da...Dzwoniła tez do mnie kobieta której cięłam kotki sklepowe, ze jest kolejna...I jeszcze jedna Pani, która nie ma czasu dostarczyć kotki do lecznicy-ona na szczęście obiecała opłacić zabieg.Masakrycznie duzo tych kotów...z urzędu zostanie mi 10 sterylek, albo i mniej, jak tak dalej pójdzie to nie wiem co to będzie..."

Podlicz te kotki dokładnie, podaj miejscowość każdej z nich i zaraz je dopiszę do wydatków. :ok: I tniemy.

Dzięki :1luvu:
Z tym podliczaniem to ciężka sprawa, własciwie nigdy nie mam pojęcia ile ich będzie :roll: Często z łapanki nic nie wychodzi, albo ludzie sie rozmyslają, a innym razem myślę o 1,2 kotkach, a okazuje się ze jest 10 8O I często nie ma drugiej szansy zeby je złapać, łapiesz od razu, albo wcale :? Tak to juz wypraktykowałam.Póki co skonczę jeszcze ciąć na talony, kto jeszcze będzie mnie prosił o pomoc to się dopiero okaze, ale licząc wiosenne kociaki(w jednym miejscu 4, w drugim duuuuuzo?, do kilku zajrzę dopiero jesienią) to na jesieni będzie sporo tych sterylek.Ale to wszystko orientacyjnie :roll:
A miejscowości to: Jezierzany, Jarosławiec- zobaczymy, Łącko, Pieńkowo, Rusinowo-być moze, Nacmierz-być moze.
Jeśli miałabym orientacyjnie strzelić do konca tego roku to myślę, ze 20 lekko licząc :roll: - z tych o których teraz wiem.

Dopisuję na razie pięć, ale będę pamiętać, że może ich być dziesięć, dwadzieścia lub więcej i dopisywać na bieżąco. :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Chiara

Post » Pon lip 14, 2014 14:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Z N°71 kotka ze wsi Orla, z N°72 kocurek ze wsi Orla już po zabiegach. :piwa: :piwa: Koszt 120 zł.

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pon lip 14, 2014 17:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Dziś znów sięgnęłam do Sakiewki i opłaciłam sterylizację czarnej kotki N°49 z Tczewa, która urodziła kociaki w komórce i której pomogła forumowa inusia00111; FV 24/14 z dnia 28.06.2014 na kwotę 100 zł. :201467

:201465 Dziękuję, że wspieracje Powszechną Sterylizację! :201465

Chiara

Post » Pon lip 14, 2014 18:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Jakiś czas temu dostałam taką wiadomość na FB:

"Potrzebuje pomocy w sterylizacji dwóch kotek, które są przygarnięte na wsi i karmione. Niedawno się okociły i jedna i druga i tak jest co jakis czas ,a z kotkami nie ma co robić. Jeśli kotków jest za dużo są zabijane, niestety nie mogę na to patrzeć i być obojętna w tym temacie."

Poprosiłam panią, żeby poszukała taniego weta u siebie. Dziś zapytałam czy znalazła już takiego może i dostałam taką oto odpowiedź:

"Nie, ale znalazlam weterynarza, który wysterylizował obie kotki za darmo."

8O

Są takie chwile, dla których warto żyć. :ryk:

Poprosiłam, żeby Go koniecznie pozdrowić...

Chiara

Post » Pon lip 14, 2014 20:53 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:"Nie, ale znalazlam weterynarza, który wysterylizował obie kotki za darmo."

8O

i ucałować od nas wszystkich :ryk: :ryk: :ryk:

staram się aby koty Pani Kasi dostawały chociaż normalne suche - troszkę zarobiłyśmy na bazarkach ciuszkowych i pieniądze na razie nie poszły na spłatę debetu, a na nowe zamówienie karmy :oops:

zbliża się Anny może ktoś chciałby kupić jakiś ładny biżutek ....
viewtopic.php?f=20&t=163414
:mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon lip 14, 2014 23:18 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Wieś Orla sąsiaduje ze wsią Mikłasze i wygląda na to, że Powszechna Sterylizacja już rozlała swe wpływy na nią, bo dwie kolejne kotki z Orli pojechały na zabiegi. :ryk: N°77 :kotek: i N°78 :kotek: . :piwa: Koszt 160 zł.

I te dwie kicie ze wsi Orla. :piwa: :piwa: Baaaardzo ciekawie umaszczone. 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pon lip 14, 2014 23:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Luneczkowy mix. Piękne panienki. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto lip 15, 2014 11:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Zosik pisze:Luneczkowy mix. Piękne panienki. :)

Cudne. Dobrze, że trafiły na sterylki, że nikt nie zapragnął intensywnie wyjątkowych kociaków. :D Tamte koty wyżej z Orli też bardzo ładne, trzykolorowe.

A te biedaki z Mikłasz to zaniedbane dziczki... :( Ale Mikłasze teraz będzie obszarem kotów po sterylkach i to jest cudowne. :piwa:

Chiara

Post » Wto lip 15, 2014 15:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Zuzia z mamą zaczęły dokarmiać dzikawe koty sąsiadki, więc koty ( całkiem rozsądnie! ) przeniosły się do budy za ich domem i tam zamieszkały. Koty się mnożą. Ostatni miot kociąt Zuzia z mamą oswoiły i szukają im domu. Do pilnej sterylizacji były cztery kotki. Zuzia znalazła weterynarza, który zgodził się wysterylizować kotkę za 100 zł. Na jedną sterylkę zorganizowała pieniądze sprzedając rękodzieło na facebooku. Załatwiła też klatkę łapkę.

https://www.facebook.com/ratujmykociakizwierzaki?ref=hl

Zatem zostały nam do sterylki trzy kocice :kotek: :kotek: :kotek: za 300 zł w sumie.

Cena kastracji kocura nie została jeszcze ustalona, a do zabiegu są trzy kocury :kotek: :kotek: :kotek: .

Zuzia dziś ma zrobić zdjęcia kotom i przysłać je do mnie. Była zdziwiona, że naprawdę im pomożemy. :lol:

Miejsce akcji: Twardorzeczka koło Żywca.

Chiara

Post » Wto lip 15, 2014 17:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Jakiś czas temu dostałam taką wiadomość na FB:

"Potrzebuje pomocy w sterylizacji dwóch kotek, które są przygarnięte na wsi i karmione. Niedawno się okociły i jedna i druga i tak jest co jakis czas ,a z kotkami nie ma co robić. Jeśli kotków jest za dużo są zabijane, niestety nie mogę na to patrzeć i być obojętna w tym temacie."

Poprosiłam panią, żeby poszukała taniego weta u siebie. Dziś zapytałam czy znalazła już takiego może i dostałam taką oto odpowiedź:

8O

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam takie pytanko odnośnie zdjęć tuz po zabiegu, to wet robi te zdjęcia?Bo jakoś nie widzę jak ja bym miała robić takie zdjęcia, zostawiam kotki u weta i przychodzę potem odebrać, są juz w transporterach i zdjęcia takie sobie marne wychodzą.Tylko czy wetce jeszcze taki kłopot robić? :roll: ja juz mam do niej tyle spraw, ze czasem o czymś ważnym zapomni, jak np. podcięcie ucha.Juz spisuję sobie wszystkie sprawy na kartce i część mówię przed zabiegiem część po, zeby nie za duzo od razu :wink:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto lip 15, 2014 17:15 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:Jakiś czas temu dostałam taką wiadomość na FB:

8O

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam takie pytanko odnośnie zdjęć tuz po zabiegu, to wet robi te zdjęcia?Bo jakoś nie widzę jak ja bym miała robić takie zdjęcia, zostawiam kotki u weta i przychodzę potem odebrać, są juz w transporterach i zdjęcia takie sobie marne wychodzą.Tylko czy wetce jeszcze taki kłopot robić? :roll: ja juz mam do niej tyle spraw, ze czasem o czymś ważnym zapomni, jak np. podcięcie ucha.Juz spisuję sobie wszystkie sprawy na kartce i część mówię przed zabiegiem część po, zeby nie za duzo od razu :wink:

Nie wymagam zdjęć po zabiegu, wymagam dostarczenia jednego zdjęcia każdego kota.

Jednak przyjmuję z radością dodatkowe zdjęcia. Przed, po, w kubraczku, z ranką pooperacyjną, na wolności, w nowym domu, z przyjciółmi, a także zdjęcia z łapania. Służą wiarygodności relacji i opowiadają więcej o kotach niż ja jestem w stanie.

Chiara

Post » Wto lip 15, 2014 17:35 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Ja dzis wycięłam kolejne 3 kotki, dwie znowu spod sklepu w Jezierzanach i jedną opłaconą przez właścicieli- nie mieli jak jej zawieżć a była juz cięzarna.
Zrobiłam zdjęcia, ale właśnie takie bardzo marne...

Obrazek widzicie tu kota? ja tez nie widzę ;) ale jest -czarny

Obrazek -straszna dzicz

Obrazek
Obrazek
i takie sympatyczne stworzonko
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Wto lip 15, 2014 17:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

poczyniłam jeszcze jeden bazarek z kostiumem podarowanym przez siostrę viewtopic.php?f=20&t=163459 - coś moje bazarki nie mają z a bardzo wzięcia, moze chociaż na kostiumik ktoś się skusi :?:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

[poprzednia][następna]