♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 14, 2014 14:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

będzie dobrze, nie przejmuj się, obserwuj je z daleka, to tylko tak źle wyglada

obejrzyj sobie film na tym wątku str 6 (u dołu), jak wygladają kocie zabawy :lol:
viewtopic.php?f=1&t=163110&start=75
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lip 14, 2014 14:56 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Krwi na szczęście nie ma :ok: Mała czasem nie daje rady wyrwać się z zębisk Marcela ;)
Futrzaki dalej śpią pod kanapą :D :D

Mirka Dzięki za podrzucenie tego linku, faktycznie te zabawy niby groźnie wyglądać mogą :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lip 14, 2014 15:21 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Mówi się, że jak nie ma krwi, moczu i tony pierza to jest ok :D
Zabawy kocie czasem wyglądają brutalnie to fakt, ale tylko tak wyglądają.
Moje tak się zwykle piorą: https://www.youtube.com/watch?v=r6cxW9cm9q8 Teemcia nie miał wtedy roku jeszcze.
Często jest na odwrót, że to Muszu leży a maluch atakuje.
Niestety filmik słabej jakości, ale czasem to takie dźwięki odchodzą jakby się pozabijać chciały a potem... śpią sobie razem i liżą się wzajemnie po pyszczkach. :roll:
Ah te koty :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon lip 14, 2014 15:57 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Obejrzałam filmik, nieźle to wygląda :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 14, 2014 16:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

:1luvu:

Wszystko będzie dobrze :) muszą mieć czas na dogadanie :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 14, 2014 17:05 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Moje jak się piorą to często Grandzia leży na pleckach i łapkami próbuje się bronic, syczy i miauczy żałośnie, a potem sama zaczepia.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon lip 14, 2014 17:26 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Łobuziaki się wyspały, wyszły z pod kanapy, pojadły i .. zaczęły się gonitwy ;)
No i z powrotem poszły pod kanapę, w celu ucięcia sobie drzemki, bo przecież spały tylko 5 godzin :ryk: :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 14, 2014 17:43 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Łobuziaki się wyspały, wyszły z pod kanapy, pojadły i .. zaczęły się gonitwy ;)
No i z powrotem poszły pod kanapę, w celu ucięcia sobie drzemki, bo przecież spały tylko 5 godzin :ryk: :ryk:

Super :ok: :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 14, 2014 18:14 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Łobuziaki się wyspały, wyszły z pod kanapy, pojadły i .. zaczęły się gonitwy ;)

:ok: :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lip 14, 2014 18:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pon lip 14, 2014 18:49 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Tyle spały to się zmęczyły :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon lip 14, 2014 22:51 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

No tak, spanie mogło nasze futrzaste nieźle zmęczyć :mrgreen: Tośka robi się coraz śmielsza i odważniejsza, większość czasu spędza już nie pod kanapą, a poza nią - co mnie cieszy ;) A jak już wędruje pod kanapę, to z Marcelem - wtedy śpią. Marcel nadal 'morduje' małą, jednak coraz częściej małej udaje się z jego zębisk wydostać. Bywają jednak sytuacje kiedy Marcel nie odpuszcza, chwyta ją bardzo mocno, podgryza i puścić nie zamierza, a Tosia wtedy bardzo mocno płacze. Marcello w ciągu dnia przychodził do mnie bardzo często na kolana, domagał się pieszczot i cudownie przy tym mruczał jak traktorek, teraz niestety tego nie ma, ale może to wróci za jakiś czas?. Zrobił się niedotykalski 8) Tośka lubi wskakiwać do kuwety podczas zabawy ;) Z Luną kontaktu nadal nie miała, bardzo się jej boi. Wystarczy, że usłyszy gdy Luna idzie i już ucieka pod kanapę. Gdy Tośka jest u mnie na rękach czy na kolanach i zauważy zbliżającą się Lunę, to wyrywa się i leci do skrytki. Myślę jednak, że za jakiś czas zapozna się z Luną i będzie w porządku ;)

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 14, 2014 23:58 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

moze nie miała kontaktu z psami albo jakieś negatywne i się boi
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lip 15, 2014 0:02 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Dokładnie :) Marcel na początku też bał się Luny. Nie śpieszy nam się z tym aby Tośka przestała bać się Luny, ma na to czas - jest u nas zaledwie kilka dni :) Tośka słodko śpi z córcią w pokoju, oczywiście na łóżku <3 Marcel śpi na parapecie w naszej sypialni, a Luna przy naszym łóżku, sielanka :) Pora i na mnie, dobranoc :)
Obrazek

aannee99

Post » Wto lip 15, 2014 0:09 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Jaki śliczny nowy banerek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Koty instynktownie boją się psów, chyba, że są z nimi od małego.
Tosia szybko przekona się, że Lunki nie ma co się bać :)
Będzie teraz coraz odważniejsza i jeszcze ładny łobuziak mały z niej wyrośnie :D

Dobranoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

[poprzednia][następna]