Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 27, 2014 10:04 Re: Zaginione-znalezione koty

EllaM pisze:Czyj to kot/kotka z przyciętym uchem?
Patrzy na człowieka i barankuje. Widać, że miał/a dom..przychodzi do kocich misek od zimy. Dziś podszedł b. blisko.
Strasznie był/była wygłodniały/a.
Piszczał/a cieniutko, drobny/drobna.
Wygląda, że się komuś zgubił/a.
Warszawa Marysin Wawerski

Obrazek

tu jest duża baza zaginionych i znalezionych w warszawie może tam daj foto ? https://www.facebook.com/groups/Zaginio ... a/?fref=ts

zarzaneri

Od: Pon lip 14, 2008 10:24

Post » Nie cze 29, 2014 17:04 Re: Zaginione-znalezione koty

http://olx.pl/oferta/zaginela-kotka-na- ... b7690013f7

"w sobotę rano zginęła dymna kotka. niedawno była sterylizowana wiec ma wygolony brzuszek, jest b. płochliwa względem innych zwierząt, natomiast jest b. czuła wobec ludzi. Jeżeli ktoś ją odnalazł b. proszę o kontakt.
(w czwartek adoptowałam ją ze schroniska w Opolu...obawiam się, że nie przyzwyczaiła się na tyle do nowego miejsca i że może nie trafić do domu...)
będę wdzięczna za pomoc w odnalezieniu Felicji."

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie cze 29, 2014 21:53 Re: Zaginione-znalezione koty

Bardzo proszę o pomoc w odnalezieniu mojej kotki
Zginęła kotka
Rasy rosyjska błękitna
Maść Stalowo-szara
Bez odmian
Oczy zielone
Budowa drobna
Zginęła w Warszawie w okolicy ulicy Złotej, Chmielnej przy Żelaznej
Zginęła 17.06.2014 rano
Nagroda dla znalazcy!
Mój nr. 602-788-650
annawyszkowska@op.pl

annawyszkowska

Od: Nie cze 29, 2014 21:37

Post » Pt lip 04, 2014 10:26 Re: Zaginione-znalezione koty

POMOCY!!! zaginęła roczna kotka wysterylizowana w Łapach woj. Podlaskie przy ul. Cmentarnej uciekła przez balkon. Kotka wabi się Misia, ma białe skarpetki na czterech łapkach, białe wąsy, biały krawat, była poddana zabiegowi dwa tygodnie temu wiec ma ogolny brzuszek http://pl.tinypic.com/r/11rrupg/8, http://pl.tinypic.com/r/10ctfmq/8 Bardzo proszę o pomoc :!:

Koczia

Od: Pt lip 04, 2014 9:39

Post » Pt lip 04, 2014 20:02 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam wszystkich, 20 czerwca zaginela moja 18-letnia kotka. NIestety, mimo wywieszonych ogloszen i poszukiwan po osiedlach, kotka przepadla jak kamien w wode. Dwa dni po zniknieciu sasiadka widziala ja pod nasza klatka, jak siedziala bidula wystraszona. Wrocila do domu a przynajmniej probowala... od tamtej pory sie juz nie pojawila. Prosze powiedzcie mi, czy w tak sedziwym wieku kotka ma jakies szanse by przetrwac?? Ma juz troche slaby wzrok i sluch... Jest kotem niewychodzacym. Nie uciekla a zostala wypuszczona pod moja nieobecnosc przez mame do ogrodka poznym wieczorem. Strasznie denerwowalo ja jej miauczenie i stad ten glupi pomysl by wypuscic kotke przed klatke dla swietego spokoju :( nie wiem juz co mam robic, gdzie szukac... jestem z tym sama, reszta rodziny postawila juz na nia krzyzyk :cry:

bea27

Od: Pt lip 04, 2014 19:44

Post » Pt lip 04, 2014 21:36 Re: Zaginione-znalezione koty

bea27 pisze:Witam wszystkich, 20 czerwca zaginela moja 18-letnia kotka. NIestety, mimo wywieszonych ogloszen i poszukiwan po osiedlach, kotka przepadla jak kamien w wode. Dwa dni po zniknieciu sasiadka widziala ja pod nasza klatka, jak siedziala bidula wystraszona. Wrocila do domu a przynajmniej probowala... od tamtej pory sie juz nie pojawila. Prosze powiedzcie mi, czy w tak sedziwym wieku kotka ma jakies szanse by przetrwac?? Ma juz troche slaby wzrok i sluch... Jest kotem niewychodzacym. Nie uciekla a zostala wypuszczona pod moja nieobecnosc przez mame do ogrodka poznym wieczorem. Strasznie denerwowalo ja jej miauczenie i stad ten glupi pomysl by wypuscic kotke przed klatke dla swietego spokoju :( nie wiem juz co mam robic, gdzie szukac... jestem z tym sama, reszta rodziny postawila juz na nia krzyzyk :cry:

Ma szansę, choć niewielką. Ale tylko, jeśli będziesz jej szukać.
Piwnice polecam przejrzeć.
Swoją drogą, chyba bym się w życiu nie odezwała do mamuśki, gdyby mi kota wyrzuciła z domu.
Bo "wypuszczenie" późnym wieczorem na dwór niewychodzącego, starego, niedowidzącego i niedosłyszącego zwierzęcia tylko tak można nazwać. Bezmyślność totalna.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lip 05, 2014 12:38 Re: Zaginione-znalezione koty

A jaka miejscowość? Może udałoby się zorganizować z blisko mieszkającymi zwierzolubami wspólne poszukiwania kici po okolicy.
Ulotki KAŻDEMU sąsiadowi ze zdjęciem i opisem kici wrzucić do skrzynek pocztowych koniecznie (na plakaty mało kto zwraca uwagę) i napisać by sprawdzili czy nie zamknęli przypadkiem w piwnicy, garażu, drewutni czy gdziekolwiek indziej.
Może ktos znalazł i przygarnął.
Dobrze jest też na facebooku prosic o pomoc w grupach zwierzolubów, tam preżnie działają :).

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Sob lip 05, 2014 13:29 Re: Zaginione-znalezione koty

saggi pisze:A jaka miejscowość? Może udałoby się zorganizować z blisko mieszkającymi zwierzolubami wspólne poszukiwania kici po okolicy.
Ulotki KAŻDEMU sąsiadowi ze zdjęciem i opisem kici wrzucić do skrzynek pocztowych koniecznie (na plakaty mało kto zwraca uwagę) i napisać by sprawdzili czy nie zamknęli przypadkiem w piwnicy, garażu, drewutni czy gdziekolwiek indziej.
Może ktos znalazł i przygarnął.
Dobrze jest też na facebooku prosic o pomoc w grupach zwierzolubów, tam preżnie działają :).

Mała miejscowosc w podlaskim. Raczej nikogo tu od siebie nie znajde. Ogolnie to ludzie maja to w d.... Ze smiechem zrywaja ogloszenia, bo przeciez jakas debilatka szuka starego kota, ktory pewnie sie juz dawno zameczyl. Na fb tez juz zglaszalam zaginiecie. Sprobuje jeszcze z ulotkami. Chodze po nocy, nawoluje, ale widze tylko blakajace sie koty po osiedlu, ktore nawzajem sie przeganiaja. Zastanawiam sie czy moja kicie- intruza przegonily tak skutecznie, ze bidula czmychnela gdzies w dalekim kierunku... Najgorsze jest to, ze ona raczej nie slyszy mojego kiciania :cry:

bea27

Post » Sob lip 05, 2014 13:46 Re: Zaginione-znalezione koty

bea27 pisze:Witam wszystkich, 20 czerwca zaginela moja 18-letnia kotka. NIestety, mimo wywieszonych ogloszen i poszukiwan po osiedlach, kotka przepadla jak kamien w wode. Dwa dni po zniknieciu sasiadka widziala ja pod nasza klatka, jak siedziala bidula wystraszona. Wrocila do domu a przynajmniej probowala... od tamtej pory sie juz nie pojawila. Prosze powiedzcie mi, czy w tak sedziwym wieku kotka ma jakies szanse by przetrwac?? Ma juz troche slaby wzrok i sluch... Jest kotem niewychodzacym. Nie uciekla a zostala wypuszczona pod moja nieobecnosc przez mame do ogrodka poznym wieczorem. Strasznie denerwowalo ja jej miauczenie i stad ten glupi pomysl by wypuscic kotke przed klatke dla swietego spokoju :( nie wiem juz co mam robic, gdzie szukac... jestem z tym sama, reszta rodziny postawila juz na nia krzyzyk :cry:

Zdjecie sprzed ok. pol roku

Obrazek

bea27

Post » Pon lip 07, 2014 12:45 Re: Zaginione-znalezione koty

3 lipca na Natolinie zaginęła dość drobna, szczupła 3-letnia czarna kotka z białą łatką w kształcie mniej więcej trójkąta na podbrzuszu, między tylnymi łapkami. Ma też kilka białych włosków z przodu, pod szyją i bardzo miękkie futerko, nietypowe dla dachowca. W stosunku do obcych jest nieufna. Całe życie mieszkała z siostrą z miotu, bardzo się kochają, a innych kotów nie lubią. Kotki były wychodzące. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje na jej temat. Znalazcy będę umiał okazać wdzięczność i oczywiście pokryję też wszelkie koszty, w tym ewentualnego leczenia kotki.
Czekają zrozpaczony właściciel i siostra zguby.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

LAster

Od: Pon lip 07, 2014 11:11

Post » Śro lip 09, 2014 1:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Jeśli komuś uciekł Szkocki Fold (?) to jest u nas. Wybiegł nam na drogę, ale jest cały i zdrowy, tylko jestem zdziwiona, że tak piękny kot może być tak brudny i zapchlony. Jutro sprawdzimy czy ma czipa.

Obrazek
Obrazek

Ghiaa

Od: Wto cze 08, 2010 20:02

Post » Pt lip 11, 2014 9:53 Re: Zaginione-znalezione koty

Na FB EKOSTRAŻ pojawił się wpis o takiej znalezionej koteczce:

Obrazek

Kotka znaleziona na ul. Drobnera we Wrocławiu.
Dane osoby,u której kicia jest : 792044709, e-mail: nalewajkatarzyna@gmail.com

Oczywiście już pojawiły się wpisy osób chętnych kotkę od zaraz brać do siebie :roll:
Osoba, która kotkę znalazła sama napisała, że jak właściciel się 'nie znajdzie', to kotka zostaje u Niej, bo Ona bardzo chciała drugiego kotka..

"Kaśka Nalewaj : Jest śliczna troszkę wystraszona jeśli właściciel sie nie znajdzie to zostanie u mnie chcieliśmy drugiego kota i sie znalazł "

Mam nadzieję, że zostaną rozwieszone ogłoszenia o znalezionej kici, bardzo możliwe że właściciele ją szukają.
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 14, 2014 12:58 Re: Zaginione-znalezione koty

Kot znaleziony we Wrocławiu na ul. Stysia.
Wykastrowany.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 6463_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 5846_n.jpg

"Pod opieką wrocławskiej EKOSTRAŻY przebywa taki oto Pan Kot. Bardzo lubi wycieczki samochodem za miasto, a wcześniej został znaleziony na ulicy Stysia we Wrocławiu - bezradnie obijał się o samochody na przyblokowym parkingu. Jest to starszy wykastrowany kocur z wyraźnie widoczną niepełnosprawnością zmysłu wzroku, najpewniej po przebytym w młodości tzw. kocim katarze. Kot jest zadbany i w dobrej formie, więc sądzimy, że ktoś po prostu go nie dopilnował. Kto? Prosimy o kontakt - telefon 605 78 22 14, e-mail: info@ekostraz.pl"
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 14, 2014 18:40 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginęła drobna szylkretowa koteczka (czarna z rudymi i jasnymi plamkami i włoskami), z różnokolorowymi wąsami oraz jasną końcóweczką ogonka. Wysterylizowana, bardzo lękliwa. Zniknęła na ul Zachariasza na Pradze Północ (Szmulki) - okolice Fabryki Trzciny, ulice: Łochowska, Siedlecka, Gajewska, Michałowska, Łomżyńska. tel. 796 517 519
(poprzednie ogłoszenie gdzieś zniknęło)
Obrazek

lettarin

Od: Nie lip 13, 2014 13:01

Post » Wto lip 15, 2014 18:45 Re: Zaginione-znalezione koty

WARSZAWA-WOLA
Obrazek
Przyniesiona przed chwilą do lecznicy kotka.
Przynieśli ją na rękach młodzi ludzie - podobno znaleziona w okolicy Karolkowej :roll:
Wygląda na młodą i zdrową, ale nic więcej jeszcze nie wiem.
Może ktoś jej szuka?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]