Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 13, 2014 10:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Hej :)
No, dziś chłodno. Szkoda wielka. No ale jakoś sobie trzeba radzić - z rana moje kotki mnie ogrzewały, nie było więc źle :)
Dziś wybieram się na spacer. Z pieskiem :) A co :) Zgłosiłam się na spacer z pieskiem schroniskowym. Zawsze jeden więcej psiak pójdzie na spacerek. Zobaczymy, jak będzie, bo ja zupełnie nie mam doświadczenia z psami. Mam nadzieję, że nie będę taką całkiem do niczego towarzyszką do spaceru dla niego :)
Tylko żeby nie padało....

miłego spacerowania :)

u Was pieski tak późno wychodzą? w Sosnowcu rano
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 13, 2014 10:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A mnie czeka niespodzianka - nie wiem, czy to będzie duży piesek, mały, chłopak czy dziewczyna, mam tylko nadzieje, że sobie damy jakoś radę :)
Nigdy nie miałam pieska. Mój TŻ miał, kochanego kundelka, który niestety odszedł kilka lat temu... Ale on nie chodził na smyczy, sam się pilnował i szedł przy nodze, a na łące pobiegał sobie jak dostał pozwolenie. A na zawołanie zawsze przybiegał.... Kochany był strasznie, smutno, że go już nie ma.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lip 13, 2014 10:39 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:A mnie czeka niespodzianka - nie wiem, czy to będzie duży piesek, mały, chłopak czy dziewczyna, mam tylko nadzieje, że sobie damy jakoś radę :)
Nigdy nie miałam pieska. Mój TŻ miał, kochanego kundelka, który niestety odszedł kilka lat temu... Ale on nie chodził na smyczy, sam się pilnował i szedł przy nodze, a na łące pobiegał sobie jak dostał pozwolenie. A na zawołanie zawsze przybiegał.... Kochany był strasznie, smutno, że go już nie ma.

to powodzenia :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lip 13, 2014 10:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Nie dziękuję :) Tylko żeby nie padało, tylko żeby nie padało...
Bo chmury takie chodzą...

Sihaja

Post » Nie lip 13, 2014 10:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Nie dziękuję :) Tylko żeby nie padało, tylko żeby nie padało...
Bo chmury takie chodzą...

to jeszcze więcej :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 13, 2014 10:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

U nas schroniska fajne akcje organizują. Dobrze, że teraz tak wychodzą na zewnątrz, żeby psiaki mogły częściej być na spacerze. Można też zajrzeć do kotów, przynieść karmę, smakołyki. Nie są to już tak zamknięte miejsca jak kiedyś. No i zwierzęta mają dzięki temu większe szanse na adopcje.

Sihaja

Post » Nie lip 13, 2014 10:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:U nas schroniska fajne akcje organizują. Dobrze, że teraz tak wychodzą na zewnątrz, żeby psiaki mogły częściej być na spacerze. Można też zajrzeć do kotów, przynieść karmę, smakołyki. Nie są to już tak zamknięte miejsca jak kiedyś. No i zwierzęta mają dzięki temu większe szanse na adopcje.

w Sosnowcu wolontariusze wyprowadzają psiaki w soboty i niedziele w kilku grupach, żeby
jak najwięcej ich wyszło
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 13, 2014 10:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Też fajnie. U nas wolontariusze też wyprowadzają, a oprócz tego każdy mieszkaniec może się zgłosić, zostawia dowód osobisty i dostaje piesak do wyprowadzenia. Dzięki temu myśle więcej ich można wyprowadzić. No i już nie raz się zdarzyło, że "wyprowadzacze" zakochiwali się i brali psa do domu :)

Sihaja

Post » Nie lip 13, 2014 10:56 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Też fajnie. U nas wolontariusze też wyprowadzają, a oprócz tego każdy mieszkaniec może się zgłosić, zostawia dowód osobisty i dostaje piesak do wyprowadzenia. Dzięki temu myśle więcej ich można wyprowadzić. No i już nie raz się zdarzyło, że "wyprowadzacze" zakochiwali się i brali psa do domu :)

to faktycznie fajna akcja :D
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 13, 2014 11:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tak, odkąd schronisko jest tak bardziej na ludzi otwarte, to i kotków więcej domów znajduje. Bo można iść, pobawić się, pogłaskać, poznać. Myślę, że to dobry kierunek działań.

Sihaja

Post » Nie lip 13, 2014 11:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Tak, odkąd schronisko jest tak bardziej na ludzi otwarte, to i kotków więcej domów znajduje. Bo można iść, pobawić się, pogłaskać, poznać. Myślę, że to dobry kierunek działań.

każdy jest dobry, który wpływa na poprawę życia zwierzaków
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 13, 2014 11:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Prawda :)
Idę się szykować, bo niby na 14 muszę tam być, ale ja mieszkam na drugim końcu miasta i dojazd mi trochę zajmie. Muszę wyjść przed pierwszą, bo nie chcę się spóźnić. Piesek nie może czekać :)

Sihaja

Post » Nie lip 13, 2014 11:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Prawda :)
Idę się szykować, bo niby na 14 muszę tam być, ale ja mieszkam na drugim końcu miasta i dojazd mi trochę zajmie. Muszę wyjść przed pierwszą, bo nie chcę się spóźnić. Piesek nie może czekać :)

:ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 13, 2014 17:28 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

I co Dorotko????
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lip 13, 2014 17:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

czekamy na sprawozdanie jak było :)
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]