16.06.
25.06."Kochani!
Nie chcieliśmy dzielić się z Wami złymi wiadomościami jakie mają miejsce obecnie u mnie w domu tymczasowym. Myślałam, że wszystko przebiegnie dobrze, że nic poważnego dziać się nie będzie - jednak dziś stało się inaczej.
Jak co roku jest za dużo kotów, za mało DT....Co roku jest ten sam problem, ale powiedzcie jak ich nie zabierać z ulicy no jak??!! Zawsze się ma nadzieję, że nic złego się nie zdarzy.
Otóż moje nowe tymczasy przyniosły panleukopenie

Tak tą straszną śmiertelną chorobę!
Mandrak(czarny kocurek) już na drugi dzień miał objawy, testy potwierdziły chorobę. Wiem, że nie zaraziły się u mnie gdyż wirus dojrzewa 10-14 dni. Tyle dobrze. Ale poza tym masakra, dramat. U mnie wszystko nie szczepione, właśnie w zeszłym tygodniu miały się odbyć szczepienia i trzeba to było odłożyć. Całe szczęście dostępna była surowica i 13 kotów ją przyjęło 3 dni z rzędu, a chory 5 dni. Pomijam fakt iż jest to gigantyczny koszt dla Nas.
Mandrak czuł się dobrze, czuje się wciąż dobrze. Brak wymiotów, ma apetyt i chęci do ruchu. Pozostałe koty także trzymają się dobrze, a raczej trzymały. Dziś w nocy Robin dostał silnych wymiotów (już wiedziałam że to pp) rano czym prędzej na surowicę i antybiotyki jednak tuż przed 16 Robin dostał konwulsji i odszedł za Tęczowy Most...
Liczę się z tym, że poleje się fala krytyki, ale chcę być w porządku wobec Was, żebyście wiedzieli czemu teraz na zdjęciach będzie o jednego pręguska mniej." (Marzena)
27.06."Kolejny kociak odszedł nam dziś o 4 w nocy

Anakin mały dzielny kocurek....
To jest istny koszmar a teraz trwa walka o Tofika!" (Marzena)
30.06."Niestety oczko Tofika (to nie operowane) jest w coraz gorszym stanie

Gdy tylko jego stan się ustabilizuje i będzie po szczepieniu, odbędzie się zabieg usuwania oczka i zaszywania oczodołu

To kolejne koszta około 150zł.
Prosimy o wsparcie na zabieg leczenie i ich utrzymanie!!
Fundacja Kotangensul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk
nr konta 14 2030 0045 1110 0000 0264 0290
z dopiskiem TOFIK i rodzeństwo."
01.07."Wieści są dobre i złe. Tofik ma się bardzo dobrze, był dziś na kontroli u weterynarza. Temperatura stabilna, ładnie je tylko jeszcze trochę ma luźną kupę.
Niestety zabieg drugiego oczka może nastąpić za kilka tygodni dopiero. Byłby to za duże obciążenie i ryzyko dla niego. To ta zła wiadomość." (Marzena)
04.07."Koszty za leczenie za maj i czerwiec kotów pod moją opieką to suma 2,376zł!!!!!!!
Wpłat za Tofika, Pixa, Dt Dąbrowa czy walkę z pp - bo to wszystko są koty w moim domu tymczasowym jest na kwotę - 2093,09zł!
Plus szczepienia na wirusówki, które było 1 lipca 5x30=150zł i w przyszłym tygodniu 3 koty idą na szczepienie na grzybicę skóry 3x30=90 czyli brakuje nam - 522,10zł!" (Marzena)
Fundacja Kotangensul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk
nr konta 14 2030 0045 1110 0000 0264 0290
z dopiskiem Walka z pp"