Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tez_Kaska pisze:W duzym drapaku ktory zrobie nei bedzie budek - beda tunele - tylko musze wykombinowac skad takie rury bo rynny sa za maleBeda trzy wysokie slupki, kilka polek, ze dwa tunele. Musze to przemyslec
Maggda pisze:Jestem pod wrażeniem.....
My też robiliśmy, ale niższą....
Mam pytanko - gdzie kupiłaś sznurek sizalowy. Bo my też mamy, ale jest cieńszy od takiego z drapaczek sklepowych i ....brzydko pachnie (jak asfalt czy coś)
csilla pisze:ok życzę powodzenia, o tyle rury szalunkowe są wdzięczne, bo latwe w obróbce, można piłką włosową wycinać otwory, a ,,podłogi i pieterka" myślałam, żeby zrobić ze zwykłej sklejki, zrobić formę i dać stolarzowi do wycięcia. czekam na opinię i pozdrawiam
Tez_Kaska pisze:Iburg pisze:Czy taki sznurek to tylko w Castoramie czy jeszcze gdzie indziej mozna kupic.
Ja z Rybnika i takowego sklapu u nas nie ma ale jakieś inne budowlane to i owszem ale nie wiem czy maja sznurki. I nie wiem w jakim o takowy sznurek pytać.
No i muszę o tą śrubę rozporową popytać.
Kiedyż też miałam taki kwietnik ale to czas przeszły
Srube rozporowa albo inny wynalazek
I neistety nei wiem co Ci podpowiedziec z tym sznurkiem
Tez_Kaska pisze:Anna Suffczyńska pisze:Gratulacje!!
Ja też taki chcę! Mam nadzieję, że nie opatentowałaś wynalazku? Można Sciągnąć?
Prosze Cie uprzejmiePodaje specyfikacje:
-Rura kanalizacyjna o srednicy 50 mm, metrowa (4 zł),
-noga stolowa o srednicy 32 mm (9zł),
-sznurek sizalowy 2mm, 90 metrow w klebku (8 zł),
-pileczka od Bagirki - 2 zł,
-decha o grubosci 2 cm (z odzysku),
-4 srubki,
-futerko (sklep na Kalwaryjskiej 25 zl za metr, szerokosci 1,5 m, jest z 10 kolorow),
-scierka kuchenna![]()
![]()
![]()
-wkretarka i taki zszywacz do przyczepienia futerka do deski
Samej pracy jest kilka minut a koty szczesliwe bo moga sie wspinacTe drapaki ktore ogladalam w sklepie nie mialy tak dlugiej "nogi" do wspinania a mnei na tym wlasnie elemencie zalezalo najbardziej.
Powodzenia[/list]
Tez_Kaska pisze:W duzym drapaku ktory zrobie nei bedzie budek - beda tunele - tylko musze wykombinowac skad takie rury bo rynny sa za maleBeda trzy wysokie slupki, kilka polek, ze dwa tunele. Musze to przemyslec
Tez_Kaska pisze:I tylko nei wiem czemu panowie z Castoramy tak sie ciesza kiedy mnei widza![]()
![]()
Wojtek pisze:Tez_Kaska pisze:I tylko nei wiem czemu panowie z Castoramy tak sie ciesza kiedy mnei widza![]()
![]()
Zyskali stałego klienta
Gratuluje drapaka.
Do budowy naszego też wykorzystałem rury kanalizacyjne: http://upload.miau.pl/1/2874.jpg
elca pisze:Wojtek pisze:Tez_Kaska pisze:I tylko nei wiem czemu panowie z Castoramy tak sie ciesza kiedy mnei widza![]()
![]()
Zyskali stałego klienta
Gratuluje drapaka.
Do budowy naszego też wykorzystałem rury kanalizacyjne: http://upload.miau.pl/1/2874.jpg
Jaka cudna mysza
Użytkownicy przeglądający ten dział: alessandra, kasiek1510 i 112 gości