♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 10, 2014 18:13 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Tosia często podwija jedną łapkę - też to uwielbiam! :mrgeeen:
A Marcelek niezmiennie prtzystojny i kochany <#
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt lip 11, 2014 17:25 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Hej

Nie wiem od czego zacząć :D M. mnie zaskoczył dzisiaj, bardzo zaskoczył. Zadzwonił z pracy i powiedział, że ma dla mnie niespodziankę. Za nic w świecie nie chciał powiedzieć co to za niespodzianka, choć prosiłam :D M. z pracy wrócił z kociątkiem! 8O Pytam się Go czy to żart, czy jak?. Ano nie, żaden żart. Do sklepu przychodzi często na zakupy małżeństwo, którym podrzucono na podwórko w kartonie 6 kociąt. Odchowali je, zadbali o zdrówko i zaczęli szukać właścicieli. Powiesili na szybie w sklepie ogłoszenie ze zdjęciami kociaków. No i jedno kociątko było takie o jakim marzyłam od dawna - kolorowe. Rozmawiałam z M. o tym, że jeżeli będziemy chcieli w przyszłości adoptować kociaka, to chciałabym aby była to szylkretowa kicia, no i proszę!!!! <3 Dalej nie wierzę, Państwo kicię przywieźli do sklepu, dali trzy kartoniki mleczka dla małej ( mogę jej podawać, prawda? ), malutka jest odrobaczona. Nadal nie mogę w to uwierzyć, ale jednocześnie cieszę się, naprawdę!!!. Marcelek troszkę prycha, mała zresztą też!. Nie wiem jak to zorganizować, póki co za kuwetkę dla kici będzie służyło przykrycie od pudełka po butach, bo ona malutka jest, nie mamy w mieszkaniu drzwi do kuchni i do sypialni oraz dużego pokoju - jedynie w pokoju Wiki są drzwi i w łazience, więc przestrzeń dla małego kociaka spora, chyba za spora, prawda?. Póki co kicia jest w dużym pokoju, zamelinowała się pod kanapą, Marcel dołączył do niej :D Chyba najlepiej byłoby póki co kuwetkę i miseczki wstawić do łazienki bądź pokoju małej i kicia tam na razie powinna być, prawda?. Poradźcie proszę :) Wikusia nazwała kicię ....

TOSIĄ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lip 11, 2014 17:29 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Fajnie, że macie drugiego kotka :1luvu: Choć z drugiej strony w sumie mógł zostać rudasek, skoro mąż tak szybko zmienił zdanie.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt lip 11, 2014 17:29 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Ale numer :ryk:
Wyobrażam sobie jak bardzo ucieszyłaś się
pokażesz malutką ?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 11, 2014 17:31 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Dokładnie, o tym samym od razu pomyślałam, ale widzisz, faceci potrafią zaskakiwać i .. cieszę się, że to On kociątko do domu przyniósł, a nie ja :) Nie będzie żadnego marudzenia i narzekania, to pewne :)

Aniu Ucieszyłam się, ucieszyłam :) Pewnie, że pokażę, Zrobiłam kilka zdjęć, wieczorkiem wrzucę, teraz muszę to wszystko jakoś sensownie ogarnąć :D
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 11, 2014 17:32 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

:dance: :dance2:
Pako

Post » Pt lip 11, 2014 17:40 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:.....faceci potrafią zaskakiwać i .. cieszę się, że to On kociątko do domu przyniósł, a nie ja :) Nie będzie żadnego marudzenia i narzekania, to pewne :)

Też o tym pomyślałam :)
Zrobił Ci niespodziankę, bo wiedział, że zależy Ci na drugim kotku
fajny facet z niego :) :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 11, 2014 18:00 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

ale świetna wiadomość :1luvu:

jak mleczko jest dla kociąt to mozesz dawać
a ile Tosia ma?

hmmmm tak sobie pomyślałam ,że moze Twój małżonek chciał ,zeby drugie to była kotka :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 11, 2014 18:01 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

To już będzie trzecia Tosia w naszym gronie :mrgreen:
Koniecznie pokaż malutką <3

Teoretycznie rzeczywiście Rudasek mógł zostać, ale może tak miało być? Trafił do kochających zwierzęta ludzi. Może gdyby został u ciebie to ta małą właśnie byłaby bezdomna?
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt lip 11, 2014 21:22 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

O rany, teraz dopiero przeczytałam :D
Super niespodzianka po prostu, bardzo się cieszę i czekamy na fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Witaj Tosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kolorowa czyli trikolorka?
Foty foty foty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ps. To są właśnie Panowie... :D Mój mąż przez dwa lata mówił stanowcze NIE jak wspominałam o drugim kocie, aż w końcu... sam pojechał po niego :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt lip 11, 2014 22:35 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Jestem :)

Póki co, to Tosia zamelinowała się pod kanapą w dużym pokoju ( Marcel gdy go przywieźliśmy, to też bardzo często pod tą kanapą spał ). Mała wychodzi czasem, ale bardzo nieśmiało, no i gdy Marcel podchodzi, obwąchają się, on syknie, to ona od razu chowa się z powrotem pod kanapę. Poza tym - Tosia jest póki co przestraszona, gdy chcę do niej podejść, to ucieka pod tą kanapę, tam czuje się bezpiecznie. Postawiłam jej miseczki przy kanapie, wyszła i piła mleczko. Nie wiedziałam jak rozegrać sprawę z kuwetką, więc postawiłam tuż przy kanapie, malutka wyszła i zrobiła siusiu. Na noc jednak postaram się malutką z pod kanapy wydostać i ulokuję ją w pokoju Wiki, bo to jednak o wiele mniejsza przestrzeń, Marcel w nocy nie będzie jej stresował, Luna również. Co do kontaktu Tośki z Luną, to Tośka nasyczała potwornie na sunię ;) Tosia ma wg. weterynarza około 1,5 miesiąca, jest naprawdę malutka. Co prócz mleczka mogę dawać do jedzenia Tosi?. Zauważyłam dzisiaj, że próbowała jeść żwirek ...

Marcello niestety stał się teraz niedotykalski, gdy chcemy go pogłaskać lub wziąć na ręce, to syczy, nawet paca łapkami. Pomyśleć, że to taka przytulanka była. Mam nadzieję, że z biegiem czasu mu to minie i będzie do nas nadal wieczorami do łóżka przychodził i prosił o miziaki <3 <3

Mirka Tak, mleczko jest dla kociąt przeznaczone :)

Rilla Tośka, to tricolorka, jest naprawdę przeurocza :)

Teraz troszkę zdjęć :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 11, 2014 22:38 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

jaka ona śliczna :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 11, 2014 22:57 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Śliczna malutka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak poczuje się bezpiecznie to będzie całe mieszkanie zwiedzać :D

Jakie ma cudne białe stopki - skarpetki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hmm, o jedzonko zapytaj doświadczonych kociar, moje najmłodsze miało 3-mce, więc już jadło karmę dla kociąt.
Dla takiego maluszka to lepiej się upewnić by nic brzusiowi nie zaszkodziło :ok:

Fochem Marcello się nie przejmuj to normalka, po prostu go rozpieszczaj i stawiaj na pierwszym miejscu.
Niestety taki foch może trwać kilka miesięcy nawet, u nas Muszu fochował się pół roku....
Cierpliwości :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt lip 11, 2014 23:45 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Ugotowałam jej kurczaczka, zjadła :ok: Marcel zresztą też.
Ulokowałam ją w pokoju Wiki. Zjadła, chwilkę się pobawiła myszką i wdrapała się do nas na łóżko. Śpi nad głową Wiki :D
Dzisiejszej nocy towarzyszę dziewczynkom <3
Obrazek

aannee99

Post » Sob lip 12, 2014 11:04 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Oooojejku jaka piękna tricolorka :1luvu: Przesliczna dziewczyna, po prostu cudo! Fajnie, że sobie zjadła kurczaczka. Za przyjaźń pomiędzy Marcelkiem, a Tosią :piwa:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]