Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 11, 2014 14:11 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Dzicy kotka N°64 i kocurek N°66 z Mikłasz, które Sylwia złapała po nocy spędzonej w pracy, pozdrawiają z lecznicy... :201420 Koszt obu zabiegów 120 zł.

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lip 11, 2014 22:02 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lip 11, 2014 17:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Warszawa, potrzebna pomoc...

Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:Byłam pewna, ze wczoraj umieściłam ten post, ale coś mi zniknął. 8O
Wklejam:
"Ten Pan z Peńkowa dzwonił do mnie czy moze jeszcze złapać 2,3 kotki - zgodziłam się...Podobno są jeszcze dodatkowo oprócz nich 4 mocno dzikie, których juz nie ma siły lapać i mnóstwo maluchów, które upychają gdzie się da...Dzwoniła tez do mnie kobieta której cięłam kotki sklepowe, ze jest kolejna...I jeszcze jedna Pani, która nie ma czasu dostarczyć kotki do lecznicy-ona na szczęście obiecała opłacić zabieg.Masakrycznie duzo tych kotów...z urzędu zostanie mi 10 sterylek, albo i mniej, jak tak dalej pójdzie to nie wiem co to będzie..."

Podlicz te kotki dokładnie, podaj miejscowość każdej z nich i zaraz je dopiszę do wydatków. :ok: I tniemy.

Dzięki :1luvu:
Z tym podliczaniem to ciężka sprawa, własciwie nigdy nie mam pojęcia ile ich będzie :roll: Często z łapanki nic nie wychodzi, albo ludzie sie rozmyslają, a innym razem myślę o 1,2 kotkach, a okazuje się ze jest 10 8O I często nie ma drugiej szansy zeby je złapać, łapiesz od razu, albo wcale :? Tak to juz wypraktykowałam.Póki co skonczę jeszcze ciąć na talony, kto jeszcze będzie mnie prosił o pomoc to się dopiero okaze, ale licząc wiosenne kociaki(w jednym miejscu 4, w drugim duuuuuzo?, do kilku zajrzę dopiero jesienią) to na jesieni będzie sporo tych sterylek.Ale to wszystko orientacyjnie :roll:
A miejscowości to: Jezierzany, Jarosławiec- zobaczymy, Łącko, Pieńkowo, Rusinowo-być moze, Nacmierz-być moze.
Jeśli miałabym orientacyjnie strzelić do konca tego roku to myślę, ze 20 lekko licząc :roll: - z tych o których teraz wiem.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt lip 11, 2014 19:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Warszawa, potrzebna pomoc...

Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:Byłam pewna, ze wczoraj umieściłam ten post, ale coś mi zniknął. 8O
Wklejam:
"Ten Pan z Peńkowa dzwonił do mnie czy moze jeszcze złapać 2,3 kotki - zgodziłam się...Podobno są jeszcze dodatkowo oprócz nich 4 mocno dzikie, których juz nie ma siły lapać i mnóstwo maluchów, które upychają gdzie się da...Dzwoniła tez do mnie kobieta której cięłam kotki sklepowe, ze jest kolejna...I jeszcze jedna Pani, która nie ma czasu dostarczyć kotki do lecznicy-ona na szczęście obiecała opłacić zabieg.Masakrycznie duzo tych kotów...z urzędu zostanie mi 10 sterylek, albo i mniej, jak tak dalej pójdzie to nie wiem co to będzie..."

Podlicz te kotki dokładnie, podaj miejscowość każdej z nich i zaraz je dopiszę do wydatków. :ok: I tniemy.

Z tym podliczaniem to ciężka sprawa, własciwie nigdy nie mam pojęcia ile ich będzie :roll: Często z łapanki nic nie wychodzi, albo ludzie sie rozmyslają, a innym razem myślę o 1,2 kotkach, a okazuje się ze jest 10 8O I często nie ma drugiej szansy zeby je złapać, łapiesz od razu, albo wcale :? Tak to juz wypraktykowałam.Póki co skonczę jeszcze ciąć na talony, kto jeszcze będzie mnie prosił o pomoc to się dopiero okaze, ale licząc wiosenne kociaki(w jednym miejscu 4, w drugim duuuuuzo?, do kilku zajrzę dopiero jesienią) to na jesieni będzie sporo tych sterylek.Ale to wszystko orientacyjnie :roll:
A miejscowości to: Jezierzany, Jarosławiec- zobaczymy, Łącko, Pieńkowo, Rusinowo-być moze, Nacmierz-być moze.
Jeśli miałabym orientacyjnie strzelić do konca tego roku to myślę, ze 20 lekko licząc :roll: - z tych o których teraz wiem.

Jak którekolwiek z tych kocic jest gdzie przechować i da się łatwo złapać to tnij od razu, bo potem będą nowe kociaki... :strach:

Chiara

Post » Pt lip 11, 2014 21:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Wieś Orla sąsiaduje ze wsią Mikłasze i wygląda na to, że Powszechna Sterylizacja już rozlała swe wpływy na nią, bo dwie kolejne kotki z Orli pojechały na zabiegi. :ryk: N°77 :kotek: i N°78 :kotek: . :piwa: Koszt 160 zł.
Ostatnio edytowano Pt lip 11, 2014 22:03 przez Chiara, łącznie edytowano 2 razy

Chiara

Post » Pt lip 11, 2014 21:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Niech się to rozleje na całą Polskę...
A ja sobie 3 dni temu "złapałam" małą, chorą kotkę, która się wzięła nie wiadomo skąd, bez matki, z katarem, biegunką i pchłami. Ale już jest dużo lepiej i, no cóż, wygląda na to, że mam drugiego kota.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lip 11, 2014 21:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Axa76 pisze:Niech się to rozleje na całą Polskę...
A ja sobie 3 dni temu "złapałam" małą, chorą kotkę, która się wzięła nie wiadomo skąd, bez matki, z katarem, biegunką i pchłami. Ale już jest dużo lepiej i, no cóż, wygląda na to, że mam drugiego kota.

Oj, ale miała szczęście, że na Ciebie trafiła. :1luvu:

Chiara

Post » Sob lip 12, 2014 7:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Warszawa, potrzebna pomoc...

Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:
Wklejam:

Jak którekolwiek z tych kocic jest gdzie przechować i da się łatwo złapać to tnij od razu, bo potem będą nowe kociaki... :strach:

Wiem, wiem, zawsze staram się tak robić,Właściwie najpierw tnę, a potem myślę jak zapłacić :roll:
Dobrze ze wetka mi na to pozwala :1luvu:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob lip 12, 2014 9:52 Re: Powszechna Sterylizacja. Warszawa, potrzebna pomoc...

Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:
Wklejam:

Z tym podliczaniem to ciężka sprawa, własciwie nigdy nie mam pojęcia ile ich będzie :roll: Często z łapanki nic nie wychodzi, albo ludzie sie rozmyslają, a innym razem myślę o 1,2 kotkach, a okazuje się ze jest 10 8O I często nie ma drugiej szansy zeby je złapać, łapiesz od razu, albo wcale :? Tak to juz wypraktykowałam.

z podliczaniem kotów mam ten sam problem co Agłaja , bo nigdy człowiek nie wie co zastanie na danym miejscu łapanki, przykład: wieś Mikłasze, pani z Mikłasz prosiła o sterylizację bodajże 4 kotów a na miejscu okazało się, że kotów do sterylek/kastracji będzie więcej i zaczęły się regularne kursy do Mikłasz na łapanki kotów, a to pochłania masę czasu

już mam w Bielsku Podlaskim kilka kolejnych kotów do ciachania, ale ile ich będzie dokładnie to się dopiero okaże
Ostatnio edytowano Sob lip 12, 2014 10:18 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob lip 12, 2014 10:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Każdy ma ten sam problem z liczeniem kotów. Do mnie przyszła nowa kotka, której nie znam, na pewno nie jest sterylizowana. Nie wiem, skąd jest.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 12, 2014 10:28 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

no właśnie.Gdyby człowiek tak dokładnie działał jak chcą Urzędy tj. zgłosić każdą kotkę, potem w odpowiednim terminie ją złapać to wycięłabym 1/10 tego co wycięłam.To wszystko jest spontan, widzisz kota, łapiesz, nie myśląc o stosie papierków...Tylko do tego tez trzeba mieć fajnego weta.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob lip 12, 2014 10:34 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Agłaja^..^ pisze:no właśnie.Gdyby człowiek tak dokładnie działał jak chcą Urzędy tj. zgłosić każdą kotkę, potem w odpowiednim terminie ją złapać to wycięłabym 1/10 tego co wycięłam.To wszystko jest spontan, widzisz kota, łapiesz, nie myśląc o stosie papierków...Tylko do tego tez trzeba mieć fajnego weta.

no ja mam jeszcze do złapania przynajmniej jedną kotkę i kocura na osiedlu przy Kazimierzowskiej/Jagiellońskiej, tylko jak na razie to ta dwójka kotów nie chce ze mną za bardzo współpracować :? , bo jak tylko się pojawiam na tym osiedlu z klatką łapką to koty się nie pokazują :evil:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob lip 12, 2014 10:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Agłaja^..^ pisze:no właśnie.Gdyby człowiek tak dokładnie działał jak chcą Urzędy tj. zgłosić każdą kotkę, potem w odpowiednim terminie ją złapać to wycięłabym 1/10 tego co wycięłam.To wszystko jest spontan, widzisz kota, łapiesz, nie myśląc o stosie papierków...Tylko do tego tez trzeba mieć fajnego weta.

... i jeszcze czas własny. Niestety, to nie zależy zawsze od nas, jak się uda. Bo się uda, albo nie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 12, 2014 11:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Ja jestem bardzo elastyczna. :lol: Ale muszę stworzyć coś na kształt kosztorysu i przestawić sprawę naszym darczyńcom. Jednak wszyscy wiemy jaka to robota i część kotów z listy nie da się złapać lub zaginie, :201438 w ich miejsce zawsze pojawią się nowe itd. To na bieżąco wyjaśniam. Ludzie mają czas, by zapoznać się z sytuacją, obejrzeć zdjęcia i pomóc kotom. Czas łapania jest dla mnie czasem zbierania pieniędzy na opłatę zabiegów. Im staranniej do tego podejdę tym większa szansa, że faktura zostanie opłacona szybko i sprawnie. Dlatego kochane aparat zawsze w łapce. :201498

Sam dług też powinien być gdzieś w pobliżu granicy rozsądku i powyżej 6000 zł nie wyskakiwać... Przynajmniej teraz, na początku.

Chiara

Post » Sob lip 12, 2014 16:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Panią Monikę ktoś przysłał do mnie po pomoc. Ma trzy dorosłe, rodzące kocice spokrewnione ze sobą i trzy maleńskie, z których dwie mają już zapewniony dom. Koty bytują w Starowicach Dolnych w województwie opolskim. Zdjęcia dwóch kotek - sióstr już mam, na zdjęcie trzeciej czekam.

Pani Monika znalazła weterynarza, który wysterylizuje trzy dorosłe kotki za 300 zł w sumie. Czwarta mała szuka domu, jeśli nie znajdzie też ją ciachniemy.

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Sob lip 12, 2014 20:59 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

N°63 to dzika kotka z Bielska Podlaskiego, z ulicy Jana Pawła II. Jej sterylka będzie kosztować 80 zł.

Obrazek

Chiara

[poprzednia][następna]