Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 10, 2014 12:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Agłaja^..^ pisze:coś mnie naszło i poczyniłam następny bazarek, póki jeszcze mam trochę czasu viewtopic.php?f=20&t=163341&p=10667205#p10667205
Zapraszam :kotek:

Bardzo, bardzo dziękuję!! :201453

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw lip 10, 2014 13:10 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Mam pytanie. Czy jest tutaj na forum może jakaś osoba z woj.podkarpackiego, która zajmuję się sterylizacją bezpańskich kotów na terenie podkarpacia???

Zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=162601

anna84

Od: Pt maja 30, 2014 14:43

Post » Czw lip 10, 2014 13:14 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

anna84 pisze:Mam pytanie. Czy jest tutaj na forum może jakaś osoba z woj.podkarpackiego, która zajmuję się sterylizacją bezpańskich kotów na terenie podkarpacia???

Zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=162601

Podaj miejscowość i napisz coś o kotach, które potrzebują sterylizacji. Zmienię tytuł i może ktoś sie zgłosi. 8)

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 14:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Ten pan napisał do mnie w sprawie pomocy w sterylizacji: http://ro.com.pl/kto-powinien-placic-za ... t/01113406 Samych kocic do zabiegu ma sześć :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Pan Waldemar ma weterynarzy, którzy sterylizują za 120 zł, ale stara się zbić cenę do 100 zł. Bardzo zależy mi, żeby go wesprzeć, bo ma jednego kota, a opiekuje się piętnastoma. :roll: Bywał w gminie, pojawił się w telewizji, ale jak widać nikt mu realnie nie pomógł, a koty dalej się mnożą jak mnożyły... Mam nadzieję, że nam się uda ciachnąć jego stadko. :ok:

Osoby pomagające bezdomniakom nie powinny zostawać same ze wszystkimi problemami... :cry:

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 17:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lip 10, 2014 18:00 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

mir.ka pisze:http://www.bedzin.pl/wydarzenia-bedzin/3787-darmowa-karma-oraz-kastracja-i-sterylizacja-dla-kotow-wolno-zyjacych

Drugi raz. :lol: :lol:

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 18:05 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
mir.ka pisze:http://www.bedzin.pl/wydarzenia-bedzin/3787-darmowa-karma-oraz-kastracja-i-sterylizacja-dla-kotow-wolno-zyjacych

lepiej za dużo niz wcale :mrgreen:

teraz doczytałam
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lip 10, 2014 18:07 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

mir.ka pisze:
Chiara pisze:

lepiej za dużo niz wcale :mrgreen:

teraz doczytałam

Zdecydowanie info warte powtórki. :D

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 19:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Kolejne dobre wieści.
Jak mnie się to wszystko podoba! :twisted:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lip 10, 2014 21:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił. :( Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka :kotek: , którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę :kotek: z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.

Zdjęcie kocurka. Jest przepiękny i szuka domu. Koszt kastracji 60 zł.

Obrazek

Kocurek już po zabiegu. :piwa: Dostaje N°76.

Obrazek

Obrazek

A kicia zwiała... Ale polowanie jeszcze się nie skończyło. :wink: :ok:

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 22:25 Re: Powszechna Sterylizacja. Bursztynowy bazarek.

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Obrazek

Podrybnicką kotkę udało się odszukać i złapać. Jedzie do lecznicy. :201413

Dostała imie Biała. :)

NIestety kotka zdołała w nocy zerwać kubraczek 8O i rolizać totalnie szwy. :( Jej opiekunka zastała ją w nocy z jelitam na wierzchu podobno. :cry: :strach: Kotka była ponownie szyta dziś w nocy. Nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją i wyobrażam sobie, że musiało to być straszne przeżycie.

Zapytałam czy ta nocna interwencja wygenerowała nowe koszty, bo myślę, że musimy je ponieść w takiej sytuacji.

Trzymajcie proszę kciuki za Białą. :ok: :ok: :ok:

Sytuacja jest naprawdę wyjątkowa i na dziesiątki sterylizacji zdarza się pierwszy raz, dlatego proszę się nie bać na zapas w przypadku planowania zabiegu.

Kicia doszła do siebie po zabiegu, a nawet polubiła ludzi, którzy jej pomogli organizując sterylizację. Państwo ponieśli koszty drugiego szycia i to na nocnym dyżurze, podobno było drogo. Dlatego ze względu na te przykre okoliczności zaproponowałam, że poniesiemy pełny koszt sterylizacji, wcześniej była umowa, że pani dopłaci resztę do 120 zł.

Cieszę się, że historia znalazła szczęśliwe zakończenie, a Biała będzie mieć łatwiejsze życie. :201413

Obrazek

Obrazek

Opłaciłam zabieg Białej N°41, FV 63/14 z dnia 30.06.2014 na kwotę 135 zł. :piwa: Tak jak wyjaśniałam powyżej z uwagi na dodatkowe przykre okoliczności zapłaciliśmy pełną kwotę i przekroczyliśmy limit o 15 zł. Pani Ula z mężem opłacili drugie szycie na nocnym dyżurze.

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 23:18 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Na FB Powszechnej Sterylizacji napisała do mnie pani Małgosia:

https://www.facebook.com/events/3046461 ... tif_t=like

Odesłałam ją do Koterii, ale na razie nie odpisali podobno. Talony im się kończą. Może ktoś, coś ? :(

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 23:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Na FB Powszechnej Sterylizacji napisała do mnie pani Małgosia:

https://www.facebook.com/events/3046461 ... tif_t=like

Odesłałam ją do Koterii, ale na razie nie odpisali podobno. Talony im się kończą. Może ktoś, coś ? :(

Koteria odpisała. Mam nadzieję, że pomogą. :ok:

Chiara

Post » Pt lip 11, 2014 8:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Warszawa, potrzebna pomoc...

Byłam pewna, ze wczoraj umieściłam ten post, ale coś mi zniknął. 8O
Wklejam:
"Ten Pan z Peńkowa dzwonił do mnie czy moze jeszcze złapać 2,3 kotki - zgodziłam się...Podobno są jeszcze dodatkowo oprócz nich 4 mocno dzikie, których juz nie ma siły lapać i mnóstwo maluchów, które upychają gdzie się da...Dzwoniła tez do mnie kobieta której cięłam kotki sklepowe, ze jest kolejna...I jeszcze jedna Pani, która nie ma czasu dostarczyć kotki do lecznicy-ona na szczęście obiecała opłacić zabieg.Masakrycznie duzo tych kotów...z urzędu zostanie mi 10 sterylek, albo i mniej, jak tak dalej pójdzie to nie wiem co to będzie..."
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt lip 11, 2014 9:51 Re: Powszechna Sterylizacja. Warszawa, potrzebna pomoc...

Agłaja^..^ pisze:Byłam pewna, ze wczoraj umieściłam ten post, ale coś mi zniknął. 8O
Wklejam:
"Ten Pan z Peńkowa dzwonił do mnie czy moze jeszcze złapać 2,3 kotki - zgodziłam się...Podobno są jeszcze dodatkowo oprócz nich 4 mocno dzikie, których juz nie ma siły lapać i mnóstwo maluchów, które upychają gdzie się da...Dzwoniła tez do mnie kobieta której cięłam kotki sklepowe, ze jest kolejna...I jeszcze jedna Pani, która nie ma czasu dostarczyć kotki do lecznicy-ona na szczęście obiecała opłacić zabieg.Masakrycznie duzo tych kotów...z urzędu zostanie mi 10 sterylek, albo i mniej, jak tak dalej pójdzie to nie wiem co to będzie..."

Podlicz te kotki dokładnie, podaj miejscowość każdej z nich i zaraz je dopiszę do wydatków. :ok: I tniemy.

Chiara

[poprzednia][następna]