Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właściciela

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2014 7:27 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

:1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lip 05, 2014 7:33 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Lubię Twojego Tuptusia, a jeszcze bardziej lubię fakt, że jesteś facetem (no offence) i lubisz koty ! :kotek:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Sob lip 05, 2014 21:58 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

bea3 pisze:Lubię Twojego Tuptusia, a jeszcze bardziej lubię fakt, że jesteś facetem (no offence) i lubisz koty ! :kotek:

Ja po prostu wyrosłem z kotami. Moja mama i mój tato też lubią koty, także mam to we krwi :lol:. Do tej pory:

Tupcia (mój pierwszy kot, jakiego pamiętam), była z nami ponad 10 lat, pewnego dnia przepadła. Tuptuś ma imię podobne z sentymentu :wink:
Sralina (imię od tego, że robiła nam bomby za głośnikami od wieży HI-FI)
Ryżyk (rudy samczyk, wpadł pod samochód - moi rodzice zawsze wypuszczali koty na dwór)
Lenka i Maja (ostała się tylko Lenka, Maja pewnego dnia wróciła do domu z przetrąconym kręgosłupem i podjęta została decyzja, że nie będziemy męczyć kota)
Czarny (to czarny kocur, który pewnego dnia przypałętał się pod nasze drzwi, jest nieufny, mieszka na naszym podwórku. Lenka zaakceptowała go chyba ze względu na kolor. Maja taż była cała czarna)

Muszę zapytać mamy, czy nie było jeszcze kogoś. Jak widać po Tupci była czarna seria, ale Lenka się trzyma już parę dobrych lat.

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Nie lip 06, 2014 7:43 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

To dobrze, miło czytać, że ktoś wyrósł z kotami i je po prostu lubi i szanuje no i nie tylko ;) :piwa:

bea3

Post » Nie lip 06, 2014 12:17 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Tylko szkoda, że niektóre tak marnie kończyły :evil:
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Nie lip 06, 2014 22:56 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

dzika ruta pisze:Tylko szkoda, że niektóre tak marnie kończyły :evil:

No cóż, w domach wychodzących trzeba się z tym liczyć, dlatego mój Tupek nie wychodzi - chociaż czasami sobie myślę, że robię mu w ten sposób krzywdę...

servantez

Post » Pon lip 07, 2014 1:46 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Nie zebrałem się dzisiaj do tych zdjęć... ochoty nie miałem. Ale za to Shogun zrobił mi tapir :P
Ostatnio edytowano Pon lip 07, 2014 21:19 przez servantez, łącznie edytowano 1 raz

servantez

Post » Pon lip 07, 2014 13:49 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez pisze:...dlatego mój Tupek nie wychodzi - chociaż czasami sobie myślę, że robię mu w ten sposób krzywdę...

No wiesz, wiedząc jaki los może spotkać koty wychodzące nawet nie powinno Ci przez myśl przejść, że robisz mu krzywdę.
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pon lip 07, 2014 15:49 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez pisze:
dzika ruta pisze:Tylko szkoda, że niektóre tak marnie kończyły :evil:

No cóż, w domach wychodzących trzeba się z tym liczyć, dlatego mój Tupek nie wychodzi - chociaż czasami sobie myślę, że robię mu w ten sposób krzywdę...

Przede wszystkim jest bezpieczny :ok:

servantez pisze:Nie zebrałem się dzisiaj do tych zdjęć... ochoty nie miałem. Ale za to Shogun zrobił mi tapir :P
Obrazek

Shogun zwykle upewnia się, że każdy włos na mojej głowie jest już mokry. :mrgreen:

Świetne :D
Szkoda, że Shogun nie może zostać u Ciebie
dwa koty to prawie jak jeden..żarcie się nie marnuje i nie nudzą się :mrgreen:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 07, 2014 19:53 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Nowe, pionowe osobno :wink:
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 07, 2014 22:25 przez servantez, łącznie edytowano 1 raz

servantez

Post » Pon lip 07, 2014 19:55 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 07, 2014 10:50 przez servantez, łącznie edytowano 6 razy

servantez

Post » Pon lip 07, 2014 22:03 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Oki, zdjęcia nieco pomniejszone od dzisiaj :)

servantez

Post » Pon lip 07, 2014 22:06 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Piękne te foty robisz :ok:

Tuptuś cudnie na nich wygląda :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 07, 2014 22:40 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Annaa pisze:Piękne te foty robisz :ok:

Tuptuś cudnie na nich wygląda :1luvu:

A to wystarczy zrobić dobrze oświetlone zdjęcia (bez lampy błyskowej, bo zabija w obrazkach wszystko co się tylko da) i można zrobić z nimi wszystko potem :P Co prawda zdjęcia powyżej (oprócz nr2) nie są jakość szczególnie mocno podkręcone (dodany kontrast, dodana nieostrość), to czasami jak w drugim przypadku można zmienić całkowicie klimat zdjęcia :wink: - ja lubię się w to bawić :mrgreen:

---

Znalazłem dzisiaj w sieci ogłoszenie o Tupku z czasów, kiedy go znalazłem :) http://www.tpoz.pl/adopcje/juz-w-nowym- ... -biedronki

servantez

Post » Wto lip 08, 2014 5:01 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Piękny, dostojny Tuptu :)

bea3

[poprzednia][następna]