Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2014 21:26 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Sylwia natomiast dziś złapała kolejne trzy kicie :kotek: :kotek: :kotek: i kocurka :kotek: w Mikłaszach. :201432

Trzy kicie z poprzedniej łapanki N°59, N°60, N°61:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kocurek N°62. Zwiał w lecznicy i rzucał się jak wściekły gotów walczyć na śmierć i życie. Już na zdjęciu sprawia symatyczne wrażenie... :roll:

Obrazek

Koty wystąpiły w transporterach, bo wieś pomogła je złapać wyobraźcie sobie. 8O Dlatego prostuję, Sylwia ich nie łapała, czekały na Nią zapakowane i gotowe do drogi. :mrgreen:

Obrazek

Koszt: 280 zł

A tu z lecznicy Was pozdrawiają, do wspierania zachęcają. ( Zwłaszcza rudy... )

Obrazek

Obrazek

:201420

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob lip 05, 2014 22:52 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

I po zabiegach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Nie lip 06, 2014 10:50 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Zosik pisze:
Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił. :( Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka :kotek: , którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę :kotek: z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.

"Nie ich region", nie ich problem... już nie raz to słyszałam od przeróżnych fundacji. Dopóki zwierzę umiera w naszej okolicy, to się nim zajmiemy, ale jak już za granicą powiatu, to niech zdycha, bo to nie nasza brocha.
Ręce z cyckami czasem opadają...

Zamarudziłam, więc się teraz dla kontrastu oficjalnie ucieszę, że jest nas coraz więcej! :D

Jeśli rzetelnie pracują na rzecz sterylizacji w swojej okolicy nie mam absolutnie żalu.

PS w zasadzie możne zadziałać wszędzie, gdzie ktoś chce sterylizować i zdoła znaleźć niedrogiego weterynarza. Tak po prostu bez sztucznych barier terytorialnych można wykorzystać ludzki potencjał na rzecz kotów i zmniejszyć bezdomność tam, gdzie jest ktoś komu się CHCE. Na ile starczy pieniędzy się okaże, ale jest lista rezerwowa, więc nawet jak nie od razu wszystko to z czasem się uda.

Chiara

Post » Nie lip 06, 2014 12:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Z N°69 i N°70 dwa kocury ze wsi Mulawicze wykastrowane przez PS. Koszt 80 zł.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 06, 2014 12:47 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Nie lip 06, 2014 12:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

a ja się pochwalę, ze wczoraj na swoim podwórku złapalam ogromną, chyba bardzo ciężarną kocicę :strach: Wazy chyba z 7kg. 8O Widziałam ją wiele razy i wiele razy próbowałam złapac na pułapkę, stwierdziłam ze się nie da bo jest zbyt dzika, a wczoraj jak gdyby nigdy nic dała się głaskać, zawinąć w kocyk i do transportera.Wsciekła się tylko podczas sprawdzania czy to kotka i czy nie karmi, ale za to u weta pokazała wielką klasę i spokój.Jak nic by mi się na podwórku okociła :strach: teraz została u weta, sterylka dopiero jutro, oby się nie okociła, trzymajcie kciuki, oczywiście uspiłabym małe, ale jednak modlcie się zeby się nie okociła :201494
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Nie lip 06, 2014 12:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Agłaja^..^ pisze:a ja się pochwalę, ze wczoraj na swoim podwórku złapalam ogromną, chyba bardzo ciężarną kocicę :strach: Wazy chyba z 7kg. 8O Widziałam ją wiele razy i wiele razy próbowałam złapac na pułapkę, stwierdziłam ze się nie da bo jest zbyt dzika, a wczoraj jak gdyby nigdy nic dała się głaskać, zawinąć w kocyk i do transportera.Wsciekła się tylko podczas sprawdzania czy to kotka i czy nie karmi, ale za to u weta pokazała wielką klasę i spokój.Jak nic by mi się na podwórku okociła :strach: teraz została u weta, sterylka dopiero jutro, oby się nie okociła, trzymajcie kciuki, oczywiście uspiłabym małe, ale jednak modlcie się zeby się nie okociła :201494

To trzymam mocno, mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I gratulacje! :1luvu: :lol:

:201461

Chiara

Post » Nie lip 06, 2014 13:06 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Agłaja^..^ pisze:a ja się pochwalę, ze wczoraj na swoim podwórku złapalam ogromną, chyba bardzo ciężarną kocicę :strach: Wazy chyba z 7kg. 8O Widziałam ją wiele razy i wiele razy próbowałam złapac na pułapkę, stwierdziłam ze się nie da bo jest zbyt dzika, a wczoraj jak gdyby nigdy nic dała się głaskać, zawinąć w kocyk i do transportera.Wsciekła się tylko podczas sprawdzania czy to kotka i czy nie karmi, ale za to u weta pokazała wielką klasę i spokój.Jak nic by mi się na podwórku okociła :strach: teraz została u weta, sterylka dopiero jutro, oby się nie okociła, trzymajcie kciuki, oczywiście uspiłabym małe, ale jednak modlcie się zeby się nie okociła :201494

Trzymam. Dobrze, że się w końcu dała złapać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 06, 2014 16:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Ten pan napisał do mnie w sprawie pomocy w sterylizacji: http://ro.com.pl/kto-powinien-placic-za ... t/01113406 Samych kocic do zabiegu ma sześć :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Chiara

Post » Nie lip 06, 2014 16:47 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Jeszcze nam się udało ciachnąć ciężarną kotkę ze wsi Hryniewicze pod Bielskiem Podlaskim. :20141 Zdjęcie wkrótce. Koszt 80 zł

A oto i ona, nasz N°40:

Obrazek

Jak pomyślę, że ta słodka drobinka była w ciąży i że rodziłaby dwa razy w roku do śmierci to smutno mi się robi. Dziękuję wszystkim, którzy nas wspieracie! To Wy jej pomogliście! :1luvu:

Kicia dostała prezent od Batki :1luvu: , która opłaci jej sterylizację. Bardzo się cieszę i bardzo, bardzo dziękuję. :201413

Batka dzięki wielkie :1luvu: :1luvu: :201461

Chiara pisze:Kocurek z Augustowa poleca się życzliwej uwadze. Koszt jego kastracji to 40 zł.

Z kolegą:

Obrazek

Chiara małe sprostowanie kocurkowi Filkowi ze wsi Augustowo na zdjęciu towarzyszy suczka Wala (proszę się nie martwić suczka już jest wysterylizowana przez naszego weta :) )

tak się dużo dzieje tu na wątku, że nie nadążam z czytaniem :), już mam kilka kotów z Bielska Podlaskiego na oku do zabiegów, bardzo dziękuję osobom, które nas wspierają finansowo i dobrym słowem, bez Waszej pomocy nie moglibyśmy działać z takim rozmachem :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie lip 06, 2014 17:11 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Och Rudy, Rudy... :evil: :lol:

Tiaaaaaaaaaaaaaaa cwaniaczek jakich mało :wink:
ale my będziemy cwańsze :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie lip 06, 2014 18:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił. :( Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka :kotek: , którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę :kotek: z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.

Zdjęcie kocurka. Jest przepiękny i szuka domu. Koszt kastracji 60 zł.

Obrazek

Chiara

Post » Nie lip 06, 2014 19:59 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Czy ktoś może pomóc wysterylizować kotkę w Sosnowcu ? Fundacja, talon ? Dokarmiana, bezdomna z kociakiem. :201461

Chiara

Post » Nie lip 06, 2014 21:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Czy ktoś może pomóc wysterylizować kotkę w Sosnowcu ? Fundacja, talon ? Dokarmiana, bezdomna z kociakiem. :201461

Ludzie! Ważne!
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie lip 06, 2014 22:31 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Zosik pisze:
Chiara pisze:Czy ktoś może pomóc wysterylizować kotkę w Sosnowcu ? Fundacja, talon ? Dokarmiana, bezdomna z kociakiem. :201461

Ludzie! Ważne!

napisałam na wątku mir.ka - ona jest z Sosnowca - wspaniała osoba - może da radę pomóc :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon lip 07, 2014 7:59 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Jestem z Katowic, pracuję w Sosnowcu.
Jakby trzeba było cos pomóc - zawieźć, odwieźć itp. to tez mogę :-).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

[poprzednia][następna]