Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 03, 2014 23:42 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Mangus pozdrawia :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 04, 2014 19:15 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

dzięki za zdjęcia. Uwielbiam tego kota.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lip 04, 2014 19:17 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Jak się czujecie?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 04, 2014 19:45 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Dwa maluchy zupełnie dobrze choć mamy lekki wysięk z noska i leciutko nabrzmiale .... kurcze jak to się nazywa wokól oczka:)))? to ciałko. jedna szylkretka obolala ,druga tez taka niewyraźna choć juz żadne nie ma gorączki (podałam metacam) i apetyty dopisują. Zobaczymy późniejszym wieczorkiem. Dzięki Asiu za pamieć.

dzięki Marzenko za pomoc przy zrobieniu zastrzyku Biesowi i obiecaną gotowość jutro. Był spokojny dziś ale każdego dnia jego czujność będzie się wzmacniać. Może być trudniej.

asia2

Post » Sob lip 05, 2014 7:35 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Marzena mam nadzieje ze przeczytasz:)
Kala obiecała mi pomóc przy Biesie i dzis i jutro. Zobaczymy jak wyjdzie nam to dziś i dam znać Tobie czy jutro będę Cię potrzebowala do pomocy. Dziś masz wolne ode mnie:)
Telefon ciągle do niczego.

asia2

Post » Sob lip 05, 2014 7:55 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

asia2 pisze:Marzena mam nadzieje ze przeczytasz:)
Kala obiecała mi pomóc przy Biesie i dzis i jutro. Zobaczymy jak wyjdzie nam to dziś i dam znać Tobie czy jutro będę Cię potrzebowala do pomocy. Dziś masz wolne ode mnie:)
Telefon ciągle do niczego.

ok. Ja mogę tylko dziś i jutro, bo w poniedziałek wyjeżdżam. Może jednak to wykorzystać, aby potem go z zaskoczenia nową osobą (z ktora jeszcze nie kojarzy niecnych zamiarow) wziąć ? Jakby co jestem w domu dzisiaj.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 05, 2014 17:14 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

udało się i o dziwo poszło łatwo:)) Dostał w pupkę, może tak bardziej lubi:))

asia2

Post » Sob lip 05, 2014 17:18 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

asia2 pisze:udało się i o dziwo poszło łatwo:)) Dostał w pupkę, może tak bardziej lubi:))

może on jest bardziej obslugiwalny niz myślisz :wink:
albo wyjątkowo uprzejmy :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie lip 06, 2014 8:39 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

dowody na jego nieobsługiwalność to mialam dlugo noszone na skórze:(( ale może na starość zrobił się uprzejmy:)))
Fakt, że jego trzeba zagadać , zająć czymś, odwrocić uwagę od tematu , zaskoczyć. Zobaczymy jak pójdzie dziś:))

Wczoraj maluchom dawałam szczypiący zastrzyk. Rudy Gucio porwał ze sobą igłe i strzykawkę tak wyskoczył jak z katapulty.

Dziś Kuba mial atak

asia2

Post » Nie lip 06, 2014 10:13 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Asiu pamiętaj, że ja też jestem, tyle, że wieczorami ale mogę podejść i pomóc. :D Dobrze zrozumiałam, że telefon Ci się zbuntował? Jakby co, mogę Ci pożyczyć swojego samsunga, jeśli zniesiesz dotykowy :) Wczoraj byliśmy z Gwiazdeczką na drugim szczepieniu i pobraniu krwi. Dostaliśmy wyniki na maila, ale bez komentarza, a coś tam jest za wysokie, a co innego za niskie - nic z tego nie rozumiem i nie wiem, czy już się martwić, czy dopiero za chwilę :oops: Mogę Ci wysłać na PW, może bardziej się rozeznasz?
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Nie lip 06, 2014 16:19 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Gwiazdka ma podwyższone leukocyty , monocyty i limfocyty w górę i fosfor sporo w gorę a także obniżony sód. MCV i MCH w dół. Do końca nie jestem pewna tego co czytam ale za pewne ma to związek z polipem. Może jest jakiś ubytek w żelazie. Trzeba zapytać.

Dzięki Kasiu za ch ęc pomocy . poradziłysmy sobie z Biesem dziś z Kalą dobrze. Wziełyśmy go z zaskoczenia, jak spał.

Kuba mi atakuje padaczkowo. Mam dość przyznam.

asia2

Post » Nie lip 06, 2014 16:26 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

A mi się wydawało, zę ma podwyzszone wszystkie parametry czerwonokrwinkowe, co wiążę, z odwodnieniem (?). Spojrze jeszcze raz.
Niepokoi mnie ten fosfor, przyznam szczerze... masz jakiś pomysł?

Marzenia11

Post » Nie lip 06, 2014 16:29 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Leukocyty są w normie, podwyższone limfocyty świadcza o walce organizmu z jakąś infekcja wirusową - tak mi kiedyś wet powiedziała, jak robilam Lolkowi badanie krwi, a moje stadko (z jego wyjątkiem) miało calici.
Monocyty nie wiem...

Marzenia11

Post » Nie lip 06, 2014 18:42 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Młode, rosnące jeszcze koty mają jak najbardziej prawo do podwyższonego poziomu fosforu; potrzebują go więcej do rozwoju kości. To normalny stan fizjologiczny. Właśnie podobnego stresa miałam u swojej młodej kotki :) .
Podwyższone monocyty często są przy różnych infekcjach - bakteryjnych, wirusówkach, zakażeniach pierwotniakowych. Ale najlepiej, jak wnioski z całej morfologii wyciąga wet.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Nie lip 06, 2014 22:27 Re: DT. mala Greta i reszta maluchów chora

Dzięki Dziewczyny, jutro zadzwonię do weta i podpytam. Gwiazdeczka nie sprawia wrażenia, jakby coś jej dolegało, nie licząc bolącego czasami uszka z polipem. Ładnie je, szaleje, zaczepia koty i tłucze nam talerze :-D, kupy też w normie. Ale sprawdzić trzeba.
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

[poprzednia][następna]