Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 29, 2014 5:54 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Wczoraj pościeliłam sobie łóżko i jeszcze kręciłam się po domu.Wchodzę do pokoju, a tam na pościeli Mela i Benia, gotowe do snu :D Wygłaskałam obie kotki.Niestety, za mało miejsca było dla nas wszystkich i kotki przeniosły się na posłanka.Benia staje się coraz ufniejsza, jest naprawdę słodką, łagodną kicią.
Maniuś znowu wskoczył do transporterka i zażyczył sobie wyniesienia na balkon.Nie wiem, czy to go uspokaja, czuje się bezpieczny, ale tak lubi.Nadal denerwują go moje koty, wypuszczam go więc, kiedy one śpią na posłankach, a Toluś jest w łazience.Maniuś byłby bardzo szczęśliwy w wychodzącym domku, ja mu tego zapewnić nie mogę :cry:
Działkowe kotki zaakceptowały nie wychodzenie, Maniuś nie.Być może to dlatego, że jeszcze hormony w nim buzują, jest zdrowy i silny, chciałby się wyszaleć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 29, 2014 17:51 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Moja Benia, którą kocham bardzo.Tym razem solo, bez Tolusia
Obrazek Obrazek
P.Iza mi mówiła, że Tino zaczyna opiekować się Tusią.Dzisiaj ją dokładnie wylizywał, przytulał się do niej.Ale koty śpią w różnych konfiguracjach, doskonale się ze sobą dogadują.Tino jednak nie uczestniczy w zabawach, nigdy nie był do nich skory, tak więc kocia młodzież bawi się w duecie lub solo.Takie są już śliczne, czyściutkie, nie tłuste, ale takie fajne, aż chce się je przytulić.

ewar

Post » Nie cze 29, 2014 18:23 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Benia z umorusanym pysiem :1luvu: wyglada jakby sobie pobrudzila pysio wyjadajac nutelle ze sloiczka :1luvu: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie cze 29, 2014 18:52 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ona jest cudowna, ma taki sliczny, piegowaty pyszczek :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pon cze 30, 2014 5:55 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ja na nią patrzę przez pryzmat tego jaki ma charakter.Ona jest skończenie dobra.Ma potrzebę opiekowania się innymi kotami.I Bohun zyskał w niej przyjaciółkę i Toluś najczulszą niańkę.To skarb nie kotka.Tusia też jest taka.

ewar

Post » Pon cze 30, 2014 6:27 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Napiszę jeszcze o Maniusiu.Kotek troszkę już spokojniejszy.Ładnie je, korzysta z kuwetki, nic mu fizycznie nie dolega.Staram się z nim bawić, aby się wyszalał, bo ma mnóstwo energii.Nie lubi moich kotów, a właściwie to się ich boi i je zaczepia.Teraz są zamknięte w pokoju, Maniuś biega po balkonie, bawi się w pokoju, do kuchni idzie coś przekąsić i tak w kółko.Nie do uwierzenia, ale lubi siedzieć na balkonie w zamkniętym transporterku.Przykrywam go kocykiem, jakoś chyba czuje się wtedy bezpieczny.To mądry kotek, patrzy na mnie i wskakuje do transporterka.Naprawdę.Koty chodzą koło niego, a on leży spokojnie.Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Malutki Toluś próbuje się z nim zaprzyjaźnić przez drzwiczki transporterka.Mam nadzieję,że przyzwyczai się do kotów już wkrótce i że będzie się z nimi bawił.Problem jest taki, że w bloku są nie wysterylizowane kotki, przypuszczam, że on je czuje :evil: , jest pobudzony.Coż, instynkt.

ewar

Post » Pon cze 30, 2014 10:37 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Benia jest naprawdę cudowna, ten pycholek ma taki piękny, a do tego cudowny charakter :201461 :201461
Mam nadzieję, że Maniuś jednak się otworzy na kontakty z pozostałymi kotkami, choć z drugiej strony ...
są przecież takie koty, które chcą/muszą być jedynakami i koniec, prawda?.

Pozdrawiam Cię Ewo serdecznie :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon cze 30, 2014 16:00 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Dziękuję :1luvu:
Maniuś znowu wskoczył do transporterka i kazał się wynieść na balkon 8O Ma dostęp do balkonu i to nie tylko na chwilę, wypuszczam go, kiedy koty śpią na posłankach, albo rano je zamykam w pokoju i wtedy może tam siedzieć.Nie, woli w transporterku.Kupiłam mu małą myszkę, nie mogłam wybrać lepszej zabawki.To urodzony łowca, cuda z nią wyczyniał.Być może chce być jedynakiem, ale możliwe, że to tylko teraz, kiedy jeszcze hormony się nie wypłukały.

ewar

Post » Wto lip 01, 2014 5:53 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Byłam wczoraj u p.Izy, podcięłam Tusi pazurki.Bała się, ale ona nie jest agresywna, wyrywała się, ale ani nie gryzła, ani nie drapała.Jaka ona jest śliczna :1luvu: , taka czyściutka, błyszcząca.Ona tak jak Benia ma instynkt opiekuńczy, lubi inne koty, bawi się z nimi, ale i przytula się, wylizuje im uszka, to takie słodkie.
Kubusiowi pazurki podetnie p.Iza.Kubuś jej ufa, mnie nie bardzo, z resztą nie widzi mnie zbyt często, nie zna mnie.Też jest ładniutki.W ogóle krówki i pingwinki sprawiają wrażenie wyjątkowo czyściutkich, prawda?
Maniuś robi się coraz spokojniejszy, chyba powolutku przekonuje się, że nikt mu tutaj nie zrobi krzywdy.Biorę go na ręce, przytulam, ale to nie może długo trwać, Maniuś tego jeszcze się boi.Pięknie korzysta z kuwetki, ładnie je, ale nie rzuca się do miski i nie je łapczywie.Raczej powoli, spokojnie.To piękny kot, zwłaszcza oczy robią wrażenie.

ewar

Post » Śro lip 02, 2014 7:56 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

ewar pisze:Maniuś robi się coraz spokojniejszy

No i zapeszyłam :evil: Wypuściłam Maniusia z kuchni.Mela leżała sobie spokojnie na leżaczku.Zaatakował ją :evil: Efekt był taki, że Mela wysikała się poza kuwetę.Tak być nie może.Zupełnie nie rozumiem, co się z tym kotem stało.Przecież bawił się z Benią, nie był zamknięty, w nocy nie miałam jak pilnować i był spokój.Nie chce mi łobuz jeden powiedzieć co się dzieje.

ewar

Post » Śro lip 02, 2014 8:21 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

:roll: Manius musi byc jedynakiem - tak jak moja Cindy. Ona kocha tylko mnie i nikogo wiecej :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Śro lip 02, 2014 10:13 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Możliwe, ale wcześniej nie było takich problemów.Ogłosiłam go i szukam mu domu wychodzącego.On jest łowcą, widziałam co robił wczoraj z kawałkami wołowiny.Nie zjadł dopóki nie "upolował" każdego kawałka.Coś takiego widziałam pierwszy raz w życiu.U mnie ma mocno ograniczoną przestrzeń, to też może go męczyć.
P.Iza zrobiła kilka zdjęć Tusi i Kubusiowi.To cioteczne rodzeństwo z działek, Kubuś jest o miesiąc starszy.To płochliwe kotki, ale bardzo grzeczne, kuwetkowe, zdrowe i bardzo zabawowe.Są młodziutkie, to więc zrozumiałe.Mają jakąś taką wrodzoną potrzebę opiekowania się innym kotem.Wylizują się, przytulają do siebie, słodkie to bardzo.Tusia to okaz zdrowia, Kubuś ma jeszcze niezbyt ładne futerko, miejscami brązowawe, ale to i tak niebo a ziemia w porównaniu z tym, co było.Tusia uwielbia leżeć na parapecie, Kubuś na podłodze.Przychodzą do łóżka p.Izy, ale miziać dają się tylko, kiedy same tego chcą.Tusia jest wyjątkowo przymilna, kiedy p.Iza kroi mięsko :D Ona kocha jeść, Kubuś nie jest taki łakomy.Zdjęcia robione moim aparatem nigdy już dobre nie będą :oops: , ale i tak widać urodę kotków.
Tusia ma charakterystyczną kreskę na pyszczku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro lip 02, 2014 10:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ronda byla 4 lata u mnie - ale nigdy Cindy sie do niej nawet nie przytulila nie mowiac juz o wzajemnym wylizywaniu.Cale szczescie, ze Ronda to byla bardzo ugodowa i najbardziej lagodna koteczka jaka znam. Nic sobie z tego nie robila - wystarczylo jej, ze ja ja kocham i ze moje kolana byly przewaznie tylko i wylacznie dla niej. Nie wiem dlaczego Cindy ma taki charakter - jako 10 tyg. kociatko trafila do mnie i mimo, ze sie kochamy potrafi mnie ugryzc niczym piesek i na dodatek bolesnie zahaczyc pazurem. Czy to typowe dla szylkretki? Nie zawsze ma ochote na glaskii - tylko wtedy gdy sama tego chce :roll: Obcych boi sie - jak slyszy dzwonek do drzwi to chowa sie. Tylko do mnie bywa bohaterska :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Śro lip 02, 2014 11:48 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Tusia i Kubuś - piękne pingwinki!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 02, 2014 12:17 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Raaannnyyyy, ale piękne kociska :)

Cindy, ja też mam taką kotkę jak Twoja Cindy. Moja to taka charakterna królowa - chciałaby wszystkimi rządzić i żeby było zawsze tak jak ona chce :roll: Jak coś nie po jej myśli idzie to syczy i gryzie :evil: A futro ma koloru czarnego 8)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]