Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 01, 2014 22:26 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

MalgWroclaw pisze:isabell36, proszę, uważajcie. Do końca wakacji możńa x razy zajść w ciążę

Małgosiu, ja wiem ale pewnych rzeczy nie przeskoczę

babka obiecała, że wysterylizuje - wydaje się być konkretna

Pani Kasia wyjeżdża ok 10 lipca już i tak Rudą będzie zajmowała się mama Pani Kasi - sprawdziła się w opiece nad Burą i chyba nawet Bura u niej zostanie :wink: ja pojadę na zdjęcie szwów ... ale drugiej kotki po sterylce nie możemy kłaść jej na głowę, a ja nie mam gdzie trzymać kotek, swoje podwórkowe trzymałam u weta i płaciłam :(
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto lip 01, 2014 22:35 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

isabell36 pisze:
MalgWroclaw pisze:isabell36, proszę, uważajcie. Do końca wakacji możńa x razy zajść w ciążę

Małgosiu, ja wiem ale pewnych rzeczy nie przeskoczę

babka obiecała, że wysterylizuje - wydaje się być konkretna

Pani Kasia wyjeżdża ok 10 lipca już i tak Rudą będzie zajmowała się mama Pani Kasi - sprawdziła się w opiece nad Burą i chyba nawet Bura u niej zostanie :wink: ja pojadę na zdjęcie szwów ... ale drugiej kotki po sterylce nie możemy kłaść jej na głowę, a ja nie mam gdzie trzymać kotek, swoje podwórkowe trzymałam u weta i płaciłam :(

Myślę o Was najcieplej
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lip 02, 2014 1:25 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Kocurek z Augustowa poleca się życzliwej uwadze. Koszt jego kastracji to 40 zł.

Z kolegą:

Obrazek

I po zabiegu:

Obrazek

:201430

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lip 02, 2014 8:56 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Jaka piękna srebrna dupka! :D
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro lip 02, 2014 21:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

MalgWroclaw pisze:
Myślę o Was najcieplej

dzięki Małogosiu :1luvu:
jutro na kastrację jada dwa ostatnie kocurki :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lip 02, 2014 22:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Jeszcze nam się udało ciachnąć ciężarną kotkę ze wsi Hryniewicze pod Bielskiem Podlaskim. :20141 Zdjęcie wkrótce. Koszt 80 zł

A oto i ona, nasz N°40:

Obrazek

Jak pomyślę, że ta słodka drobinka była w ciąży i że rodziłaby dwa razy w roku do śmierci to smutno mi się robi. Dziękuję wszystkim, którzy nas wspieracie! To Wy jej pomogliście! :1luvu:

Kicia dostała prezent od Batki :1luvu: , która opłaci jej sterylizację. Bardzo się cieszę i bardzo, bardzo dziękuję. :201413

Chiara

Post » Śro lip 02, 2014 23:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

isabell36 pisze:jutro na kastrację jada dwa ostatnie kocurki :ok:

No to za jutro. :ok: :ok: :ok: :piwa:

Chiara

Post » Czw lip 03, 2014 5:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

isabell36, to chyba dziś. Ciepłe myśli.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 03, 2014 9:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

MalgWroclaw pisze:isabell36, to chyba dziś. Ciepłe myśli.

mocno

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Czw lip 03, 2014 9:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Dziękujemy Batka!!! :D
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lip 03, 2014 12:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

mocne kciukasy :ok: :ok: :ok: z chęcią czytam dobre wieści, bo ja ostatnio miałam bardzo ciężkie przezycia. 3 dorosłe kotki, 12 bardzo chorych kociąt, z których część trzeba było uśpić :( Kotki na szczęście juz po sterylkach, w tym ciężarna, bardzo to było wszystko smutne, ale przynajmniej wiem, że dzięki sterylizacji teraz będzie tam lepiej...Gdyby ludzie pomyśleli o sterylkach zanim się okociły...a tak to zastałam tam masakrę...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Czw lip 03, 2014 12:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Agłaja^..^ pisze:mocne kciukasy :ok: :ok: :ok: z chęcią czytam dobre wieści, bo ja ostatnio miałam bardzo ciężkie przezycia. 3 dorosłe kotki, 12 bardzo chorych kociąt, z których część trzeba było uśpić :( Kotki na szczęście juz po sterylkach, w tym ciężarna, bardzo to było wszystko smutne, ale przynajmniej wiem, że dzięki sterylizacji teraz będzie tam lepiej...Gdyby ludzie pomyśleli o sterylkach zanim się okociły...a tak to zastałam tam masakrę...

Współczuję. :(

Też z entuzjazmem witam te nieliczne przypadki, kiedy ludzie proszę o wysterylizowanie jednej kotki zanim pojawi się sześć, dziesięć czy dwadzieścia... :roll:
Ostatnio edytowano Czw lip 03, 2014 21:32 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Czw lip 03, 2014 15:48 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Zawsze szczególnie porusza mnie, kiedy osoby niepenoletnie biorą odpowiedzialność za cierpienie kotów w swojej okolicy. Miałam kilka takich przypadków i myślę, że naszą szczególną odpwiedzialnością jest poprzeć te osoby bez względu na koszty. Spodziewałam się, że będą problemy z formalnościami, bo to przecież dzieciaki, ale one radziły sobie i na tym polu lepiej niż wielu dorosłych. Dzisiaj taka właśnie dziewczyna napisała do mnie na facebooku i nie ma opcji, aby Powszechna Sterylizacja zostawiła ją samą. Fragment Jej długiej wiadomości:

"Kotka mojego sąsiada się okociła. Kocur zabił trzy maluchy i pozostał tylko jeden. Szukam mu domu, ale jak jeden kociak właścicielom zostanie nie zrobi im to za dużej różnicy. Ale żal mi cierpiącej kotki - produkuje się, a kociaki i tak idą pod kły.
Wzięłam sobie za cel wysterylizowanie bidulki. Jednak nie mogę wysupłać grosza na jej sterylizację, bo sama mam wydatki i mojego kocurka czeka ciężka wizyta u weterynarza. (...)
Czy jest możliwość wysterylizowania kotki w okresie wakacyjnym. Inaczej kotka już będzie w następnej zaawansowanej ciąży. Jestem niepełnoletnia, lecz to raczej nie będzie przeszkadzać w uzupełnieniu papierów. Przynajmniej rodzeństwo jest dorosłe."

Poprosiłam od razu o zdjęcia kici dla Was i szukanie niedrogiego weta. Cieszę się, że mamy naszą akcję i możemy zareagować, pomóc w takiej sytuacji... Na pewno się uda. :ok:

Chiara

Post » Czw lip 03, 2014 16:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Cały czas zapraszam wszystkich na bazarek bursztynowy :kotek:
Ostatnio edytowano Pt lip 04, 2014 14:55 przez Agłaja^..^, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Czw lip 03, 2014 17:22 Re: Powszechna Sterylizacja. Bursztynowy bazarek.

Chiara pisze:Na gwałt mi potrzebna lecznica, która wysterylizuje kotkę w zaawansowanej ciąży za 80-120 zł bez przechowania w Rybniku. Boję się, że urodzi... :strach:

Wiem, że ta kotka już ciachnięta, ale tak na przyszłość - mogę podać namiar na lecznicę, gdzie sterylizowałam swoją kotkę za 120 zł, kocurka za 80 zł - to chyba dobre ceny z tego co czytam na forum. Pytałam ostatnio i ciachają też kotki we wczesnej ciąży za normalną cenę, o zaawansowaną nie pytałam.
Nie wiem czy dałoby się coś jeszcze utargować, ale spróbować można.
Pani weterynarz wiele serca wkłada w swoją pracę i moim zdaniem jest godna polecenia.
Ratowała z nami łapkę Grubego (viewtopic.php?f=1&t=162824) i wydaje mi się, że nie kasuje dużo za leczenie, bo płaciliśmy w zasadzie za same leki, bez kosztów wizyty czy konsultacji.
Jeżdżę tam ze swoimi kotami i wydaje mi się, że to lekarz z powołania, a nie nastawiony na kasę :)

Jakby coś to proszę o PM, prześlę namiar. Lecznica jest z Żor, to rzut beretem od Rybnika.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

[poprzednia][następna]