Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 30, 2014 23:35 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

noooooooooooooooo w końcu ktoś zauważył fotki kuchenne ,ja tak z wielką nieśmiałością wstawiłam ,dlatego małe :oops:
Monia ,nic się nie zmieniło ,wszystko po staremu :wink: ale jest tak inaczej ,jasno ,czysto ,pachnąco .
Ciemne panele zastąpiły jasne kafelki ,jest tak :roll: normalnie .
Jak weszła moja koleżanka to powiedziała że gdyby nie to że ja tu jestem to by pomyślała że mieszkania pomyliła :lol:
\Tyle rzeczy jeszcze powinnam zrobić ,ale na tym zakończymy nasz teatrzyk :mrgreen:

Wyobraźcie Sobie kochani że nastały takie czasy że nawet sprzątaczki mają audyt 8O wynik porażający 5 pań w tym moja brygadzistka mają syf :strach: tylko jedna czyli ja jestem bez zarzutów :ryk: moje dziecko rechotało długo i w końcu wydusiło z siebie że pozbędą się mnie bo do nich nie pasuję :twisted:
Za dwa miesiące powtórka ,to jest chore :roll:

dobrej nocki.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon cze 30, 2014 23:38 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

dorcia44 pisze:noooooooooooooooo w końcu ktoś zauważył fotki kuchenne ,ja tak z wielką nieśmiałością wstawiłam ,dlatego małe :oops:
Monia ,nic się nie zmieniło ,wszystko po staremu :wink: ale jest tak inaczej ,jasno ,czysto ,pachnąco .
Ciemne panele zastąpiły jasne kafelki ,jest tak :roll: normalnie .
Jak weszła moja koleżanka to powiedziała że gdyby nie to że ja tu jestem to by pomyślała że mieszkania pomyliła :lol:
\Tyle rzeczy jeszcze powinnam zrobić ,ale na tym zakończymy nasz teatrzyk :mrgreen:

Wyobraźcie Sobie kochani że nastały takie czasy że nawet sprzątaczki mają audyt 8O wynik porażający 5 pań w tym moja brygadzistka mają syf :strach: tylko jedna czyli ja jestem bez zarzutów :ryk: moje dziecko rechotało długo i w końcu wydusiło z siebie że pozbędą się mnie bo do nich nie pasuję :twisted:
Za dwa miesiące powtórka ,to jest chore :roll:

dobrej nocki.

Może jakaś premijka się z tym będzie wiązać :wink:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lip 01, 2014 8:10 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Ewa ,odkąd pracuje nigdy nic nie było ,premii podwyżki słowa dziękuję jest dobrze ,nic ,kij jak najbardziej ale marchewka nigdy :cry:
Kiedy powiedziałam brygadzistce że bardzo się cieszę że wśród wymienionych nie ma mnie ,jak by piorun w nią uderzył i powiedziała
bez komentarza Dorotko ,ale białe podłogi w łazienkach nie są idealne :evil:
są czyste na tyle na ile mogą być białe podłogi i białe fugi ,nikt przede mną a ni po mnie nie szorował szczotą ryżową kafelek po kafelku ,nikt bo nadgorliwość gorsza od faszyzmu ..a ja tak robię ,sama z własnej nieprzymuszonej .
Dziewczyny z piętra niżej stwierdziły że mają to głęboko w d... i tam dopiero jest okropnie .

Jestem sprzątaczką ,trudno było mi t zaakceptować :oops: przyznaje że bardzo długo cierpiałam ,płakałam ,wstydziłam się :oops:
Dlatego starałam się znaleźć w tym wszystkim coś co sprawi mi odrobinę satysfakcji ,tą satysfakcją jest fakt że mam czysto !!!że nie można do niczego się doczepić ,tylko tyle lub aż tyle.

pojechałam raniutko po mleczko i truskawki od mleczarki ,ma najlepsze na swiecie ,były ,capnęłam bo to ostatnie podrygi ,a Ona mi mówi ze to niej jej tylko brata ,dobrze że spróbowałam ,syf gryzący w język :evil:

Kleszcz grzeje biust ,maluchy szaleją ,reszta śpi...łóżko nie posłane 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 01, 2014 8:52 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Dorcia - sprzątaczka być to nie wstyd.
Wprawdzie minęło to już (mam nadzieję, że na zawsze), gdy chodziłam do ludzi sprzątać, myć zafajdane kible, prać śmierdzące gacie i skarpety, myć okna i prasować czego nie znoszę serdecznie, ale nie narzekałam, bo pieniądz jakiś miałam. Na dodatek zaczęło się od znajomych, a potem znajomych tych znajomych. Tak więc wiedzieli, że pani wykształcona, a kible myć musi, bo ma taką sytuację. Tylko raz spotkałam się z niezbyt miłym komentarzem, ale jak się potem okazało - niezamierzony był wydźwięk, tylko jakoś tak wyszło.
Miałam szczęście, że mogłam w ten sposób zdobyć pieniądze na utrzymanie i że zdrowie wtedy pozwalało mi na "luksus" takiej pracy.
Czasem w gratisie dostałam jakieś ubranie albo coś dla syna.
Nie narzekam, ale zawsze szanuję pracę fizyczną.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Wto lip 01, 2014 10:09 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Dorcia a ja Ci powiem, ze Cie kocham i tyle :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto lip 01, 2014 10:16 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Oczywiście że zawód sprzątaczki to nie wstyd - to zawód jak każdy inny a nawet jeszcze ważniejszy bo od tego jak ty wykonasz swoją pracę zależy jak swoją wykonają inni.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lip 01, 2014 11:17 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

LimLim pisze:Dorcia a ja Ci powiem, ze Cie kocham i tyle :)

:1luvu:

Ech wyżaliłam się :oops:

dzięki dziewczyny za wsparcie i zrozumienie .

Burasia 3 dzień bez kroplówki ,gorzej je ,futerko znów nastroszone :cry:

Jagódka walnęła brzydką kupę :strach:

muszę sprawdzić kiedy je odrobaczałam ,pewnie czas na kolejną dawkę :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 01, 2014 11:18 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

popłacz sobie na memłonie...

inga.mm

Post » Wto lip 01, 2014 11:26 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

nie będę ,tfffarda jezdem :twisted:

:placz:

w dodatku robiąc zakupy w zooplusie walnęłam się na żwirkach tz. zakupiłam 2 po 40 l. ale wcześniej kliknęłam 2 po 10 l. wykasowałam ,jednak w ogólnym rachunku nadal widniały :roll:
również nie został uwzgledniony 10 % rabat :evil: dzwonie po około pół godzinie a babeczka mi mówi że już zapakowane i nic nie można zrobić :twisted: a kod ? a to wykorzysta sobie pani innym razem no i krew mnie zalała ,jak innym razem jak jak wpisałam teraz ?
381 zł bo nie mogę wycofać zwirku za 56 zł i uzyskać należnego mi rabatu :twisted:
tłumaczę ze nie będę miała czym zapłacić ,a to najlepiej jak nie odbiorę :strach:
a nie lepiej teraz rozpakować ? nie ,to nie jest praktykowane 8O
albo ja walnięta albo oni.
Nie przyjmę ,trudno. Zrobię potem ponowne zamówienie ,ale bardzo mi się to nie podoba :?
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 01, 2014 11:48 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

no pacz! ja wczoraj wkurna letkiego dostałam, bo nabyłam przecudnej piękności obuwie znaczy czewiki żółte z kapselkamy, ale w domu mierzone - za szczupławe.
Dzwoniem do sklepu a jejmość mi mówi, że miałam 5 dzionków tylko na zwrot lub wymnianem.
No żesz - szlag by trafił!!! w za maławych mam posuwać? o pomykaniu mowy nie ma!

inga.mm

Post » Wto lip 01, 2014 12:32 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

No to też się poskarżę.
Zanabyłam sobie hydrożel do sadzenia kwiatków, żeby nie usychały jak nie będę miała jak podlać.
Miało być szybko i było. Tylko, że nie usłyszałam telefonu kuriera a nie oddzwaniam na nieznane.
Nie miałam żadnej wiadomości w mailu, że tego dnia kurier będzie ani nie miałam wtedy numeru listu przewozowego.
Po kilku dniach napisałam najpierw do nadawcy, przysłał mi numer potem do firmy przewozowej.
No itak wymieniamy sobie maile hydrożel tydzień poleżał na magazynie a wczoraj go odesłali.
Ale w czwartek pan nadawca rozmawiał z firmą przewozową i powiedział, że mają mi dostarczyć następnego dnia.
No ale właśnie dziś wyczytałam, że mój hydrożel wraca do pana.
Pan wczoraj obiecał wysłać drugi, zobaczymy.

Dziś wszystkim wysłałam taki link
http://www.youtube.com/watch?v=TG-6iobBUqI
Firma przesyłkowa to k-ex.
Tam chyba firma działa jednak obok Biura Obsługi Klienta.

Piasek kupiłam ponad tydzień temu - jeszcze nie mam. A koty zaczynają się już wkurzać bo to co zostało to już mizerne resztki i z zapachem. To też cats best eko plus tylko połakomiłam się na niską cenę. To teraz mam. A właściwie nie mam. Chyba zamówię następny:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 01, 2014 13:09 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Jak Wy narzekacie to ja sobie dzisiaj też ponarzekam :oops: . Moje cholerne koty nie kcą za bardzo jeść, już nie wiem co im kupować. Z rana zawsze dostają puszeczki, bo przed pracą nie mam czasu na coś innego - przychodzę po południu a tam sporo w mieseczkach, a rano na 5 kotów otwieram 2 saszetki/puszki razem 200 gram tylko :evil: No żeś kurcze odchudzają się czy coś :?

Dorcia a Ty jesteś git kobitka i Cię podziwiam jak sobie poradziłaś po tym wszystkim co się stało, nie każdy by tak potrafił. :ok: :ok: :ok:

A o tym moim pobycie w Warszawie co wcześniej pisałam to ja w Warszawie będę od 10 lipca (czwartek) do południa 12 (do soboty). Mój TŻ na koncert Metallicy się wybiera na stadion narodowy, ja nie, jadę w celach towarzysko turystycznych. Wiem, że jesteś zarobiona, ale może udałoby nam się nam może gdzieś w centrum spotkać, albo gdzieś indziej. Z chęcią bym Cię poznała osobiście :piwa:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lip 01, 2014 14:07 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Aga, jeśli masz problem z resztkami, wystarczy wpuścić mojego Vita - pożre wszystko w zasięgu paszczaka

inga.mm

Post » Wto lip 01, 2014 16:45 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

byłam, wszystko widziałam :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 01, 2014 18:40 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

LimLim pisze:Dorcia a ja Ci powiem, ze Cie kocham i tyle :)

Ja też.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

[poprzednia][następna]