Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właściciela

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 28, 2014 15:41 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Żywe srebro ten maluch ! :1luvu:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Sob cze 28, 2014 19:19 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

bea3 pisze:Whoa, ale piękne maleństwo ! Czemu tylko na weekend ? ;)

bo on jest z domu tymczasowego znajomej, ale jako, że musiała wyjechać na weekend, to Shogun trafił do mnie :D

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Sob cze 28, 2014 19:53 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Nowe zdjęcia Shoguna w jego temacie w dziale Kociarnia: viewtopic.php?f=13&t=163074

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 07, 2014 22:00 przez servantez, łącznie edytowano 2 razy

servantez

Post » Sob cze 28, 2014 22:51 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Sik pstryk zaznaczam :D Tuptuś boski :D I czuję się zmotywowana do zakupienia dwóch takich leżadełek dla kociastych, zeby mi sie broń Wielka Melitele Artem z Maszką za łby nie wzięli :D Juz mi wystarczy,że się co noc tłuką o przywilej spania z zadkiem na mojej twarzy :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Nie cze 29, 2014 4:09 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

kocia_mendka pisze:Sik pstryk zaznaczam :D Tuptuś boski :D I czuję się zmotywowana do zakupienia dwóch takich leżadełek dla kociastych, zeby mi sie broń Wielka Melitele Artem z Maszką za łby nie wzięli :D Juz mi wystarczy,że się co noc tłuką o przywilej spania z zadkiem na mojej twarzy :D

Na Allegro można dostać: http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... =s0-o-0529

Jeśli chodzi o ocenę z perspektywy posiadania tego legowiska przez 6 miesięcy - są plusy i minusy:

NA PLUS:
-kot go uwielbia
-łatwy w obsłudze
-lekki stelaż
-przyssawki mają wypustkę, co bardzo ułatwia ewentualne oderwanie przyssawek
-przyssawki są mocne
-legowisko na pudełku ma informację, że utrzymuje ciężar do 50lbs = 22 kilogramy - na początku nie wierzyłem, ale po prawidłowym przyczepieniu 4 przyssawek co ustrojstwo jest naprawdę tak stabilne, że chyba jednak producent nie kłamie.

NA MINUS:

-jakość wykonania w stosunku do ceny - całe legowisko to tak naprawdę 4 rurki plastikowe + płachta + przyssawki - co jest w opakowaniu można łobaczyć tu: http://thisonewildlife.com/sunny-seat-window-cat-bed/. Ja kupiłem 3 sztuki - zdarzyło się, że w jednym legowisko na zakończeniach stalowych linek łączących bazę z przyssawkami musiałem sobie sam docisnąć plombę zaciskową, gdyż linka się wysuwała. Jak za 40 zł to mogło być lepiej - ale też tragedii nie ma ;)

-przyssawki - w zasadzie mi nie przeszkadzają, ale niektórzy mogą mieć problemy z zamontowaniem ich tak, aby się nie odklejały - polecam popsikać przyssawkę przed przyklejeniem do szyby lakierem do włosów :wink: - mnie legowisko w ciągu 6 miesięcy spadło raz - też nie jest tak, że od razu odrywają się 4 przyssawki, wiec kotu się nic na stanie ;)

-producent stworzył chyba parę wersji produktu, bo na zdjęciach jest co innego, na filmach w youtube jest co innego, a w pudełku jest jeszcze coś innego - no chyba, że wersja na export jest po prostu inna: MOCOWANIE 1 ; MOCOWANIE 2 - takie właśnie mam z tą różnicą, że linki są metalowe

------
WIDEO JAK TO WYGLĄDA PRZY SKŁADANIU: tutaj ktoś dał naprawdę ciężkiego kota na próbę :P
TEST udźwigu :P

servantez

Post » Nie cze 29, 2014 6:23 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Tupkowi nie spodobało się, że rano, jak jeszcze nie był uczesany, chciałem mu zrobić zdjęcie:
Obrazek
Obrazek

servantez

Post » Nie cze 29, 2014 11:05 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Uwielbiam Twojego Tuptusia :1luvu: Mój Gucio był baaardzo podobny, szczególnie z zachowania.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Nie cze 29, 2014 19:33 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

od dwóch dni poluję z aparatem na Artema w celu wykonania jak najbardziej aktualnych zdjęć...I nic. normalnie NIC!!!!! Ten kot jest....Nieuchwytny :D I uprzedzę pytania, nie nie da się zrobić skubańcowi zdjęć jak śpi. Nie wiem skąd on wie , że biorę aparat do ręki...Po prostu- Ja biorę aparat kieruję obiektyw na kota....I nie ma kota, znika.... Peleryniarz niewidkarz piekielny :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Nie cze 29, 2014 20:30 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

no jak ja robię zdjęcia to zwykle ze strzelonych 300 nadają się 3 :P

servantez

Post » Nie cze 29, 2014 20:58 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Model piekny,ale cudne zdjecia robisz servantez.
Czy nie uwazasz,ze Kicius miałby fajnego białego kumpla-we dwóch weselej?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Nie cze 29, 2014 21:36 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Tuptuś przeżywa okres buntu i zazdrości. Jak otwieram drzwi do Shoguna to fuka i prycha. Specjalnie dałem Shogunowi część toru do zabawy, bo Tupek i tak raczej od wielkiego dzwonu się nim bawi i nagle... jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki tor jest ulubioną rzeczą Tupka. Jak jestem u Shoguna, Tupek siedzi w progu i czeka :ryk:
Ostatnio edytowano Pt paź 31, 2014 4:08 przez servantez, łącznie edytowano 1 raz

servantez

Post » Nie cze 29, 2014 21:45 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Jak Artem zobaczył Maszę to zdębiał.... Dwa dni nie dało rady gada na ręce wziąć, przytulić ani cokolwiek...Teraz śpią razem, Masza ugniata Artema w nadziei ,że popłynie mleko zamiast tego świństwa z butelki a on to znośi z cierpliwością iście Hiobową....:D Nawet chrupki jej przynosi skubaniec, mimo ,że ona jeszcze nie ma zębow :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Nie cze 29, 2014 22:04 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

fumcia pisze:Model piekny,ale cudne zdjecia robisz servantez.
Czy nie uwazasz,ze Kicius miałby fajnego białego kumpla-we dwóch weselej?

Dzięki.

Nie ma pozwolenia na drugiego kota :P. Poza tym, nie wiem czy nie wróci do mnie kociak oddany do adopcji przez koleżankę, Munio, bo obecny właściciel trafił do szpitala.

servantez

Post » Pon cze 30, 2014 22:34 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Shogun zostaje u mnie, aż znajdzie dom :)

servantez

Post » Wto lip 01, 2014 0:18 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Muahahahahahahahah servantez :D I Ty nadal w to wierzysz...Chłopie sorry ale....Ja też mówiłam,że Masza zostanie u mnie tylko do końca czerwca. potem do końca lipca..A teraz już wiem,że zostaje na zawsze :D To zawsze się tak mówi, pomogę,ale tylko na trochę...A potem nagle ni stąd ni zowąd okazuje się,że nie masz tylko jednego kota...Wręcz przeciwnie masz dwa...Lub więcej :D Czasem mam wrażenie, że te sierściuchy rozmnażają się przez pączkowanie,ewentualnie podrzuca je jakaś obca siła z kosmosu żeby opanowały ziemię..>W moim domu juz im się to udało, czekam co będzie dalej....:D A Shogunowi życzę wszystkiego najlepszego, nie mógł lepiej trafic i znaleźć lepszego domu...Powodzenia wam wszystkim :D :D :D Proszę ucałować Tutptającego Tuptusia w nochal, no i oczywiście jego nowego kolegę Shoguna również :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

[poprzednia][następna]