♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 25, 2014 15:35 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

dobrze, ze przeczytałam o serniku, bo mój też ma imieniny w przyszłym tygodniu i przydałoby się cos upiec :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 25, 2014 18:13 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Serniczek mniam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cześć Kasiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Buziaki dla chłopców, panowie pozować. Ciotki chcą Was pooglądać i pozachwycać :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob cze 28, 2014 9:03 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

postanowiłam zrobić coś dla siebie w ramach odstresowania i zamówiłam w Merlinie tę książkę o której pisałaś, powinnam mieć ja w przyszłym tygodniu :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob cze 28, 2014 12:44 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Hej Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U nas w porządku, ja troszkę zarobiona, sporo różnych spraw się nagromadziło ;)
Kocurki zdrowe i radosne, żarłoczne i szalejące :mrgreen:

mir.ka pisze:dobrze, ze przeczytałam o serniku, bo mój też ma imieniny w przyszłym tygodniu i przydałoby się cos upiec :)

mir.ka pisze:postanowiłam zrobić coś dla siebie w ramach odstresowania i zamówiłam w Merlinie tę książkę o której pisałaś, powinnam mieć ja w przyszłym tygodniu :D

Sernik to chyba jedyne ciasto, które mi w miarę wychodzi ;)
Ulubione zresztą męża, więc tyle dobrze :)
Mam nadzieję, że książka się spodoba, ja ją przeczytałam jednym tchem i na prawdę bardzo mi poprawiła humor, pełna optymizmu :)
Daj znać jak wrażenia ;)

Miraclle pisze:Serniczek mniam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cześć Kasiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Buziaki dla chłopców, panowie pozować. Ciotki chcą Was pooglądać i pozachwycać :mrgreen:

Hej Basieńko :1luvu:

Udało mi się ich namówić do pozowania zaraz będą fociachy :D

Muszeroner :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Teemciak śpiący, potem buszujący na szafie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam też fotki z zabawy nową zabawką - ruszającym się robalem, ale to muszę zgrać najpierw :D
Wasze wątki Kochani odwiedzę jak tylko wyrobię się z obiadem, praniem i sprzątaniem :mrgreen: (kocham soboty :D)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Sob cze 28, 2014 12:48 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob cze 28, 2014 13:53 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Muszynka i jego niedomknięty pysiak :1luvu: A Teemuś tak słodziusio łapecki skrzyżował, o jaki on cudny :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob cze 28, 2014 16:01 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Cześć Słodcy Panowie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ciotka cmoka w śliczne pyszczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pięknie pozują :mrgreen: :mrgreen:

Witaj Kasiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob cze 28, 2014 19:38 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

mir.ka pisze:Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

o noł :1luvu: :1luvu: :1luvu: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lip 04, 2014 14:27 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Hej Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wybaczcie, że teraz tak rzadko piszę, ale jestem po prostu zabiega + wizyty u lekarzy itd.
Wpadam na forum często by poczytać, czasem coś skrobnę w innym wątku a swój jakoś poszedł w chwilową odstawkę :D

U nas wszystko w porządku, kocurki zdrowe, szalejące i wiecznie głodne :D
Poza tym ostatnimi czasy zauważyłam, że bardzo się ze sobą zżyły, co oczywiście mnie cieszy.
Zaczęły częściej spać razem, rano oba leżą wkulone u mnie w nogach. Jak Teemuś był mały to było to częste, potem jakoś przestały a teraz z powrotem :D
Śpią razem codziennie na regale wtulone w siebie, liżą się po pyszczkach :)
Mam fotki, więc zaraz wkleję :)

Smutne wieści niestety od moich rodziców :(
Cały dzień dzisiaj i wczoraj siedziałam na telefonie :(
Bernard, czyli Generał jest w szpitaliku w lecznicy.
Miał wypadek, ale jakiś taki dziwny. Bernard trzyma się domu i ogrodu, jednak czasami sobie robi krótkie przechadzki po skraju lasu i po łące.
Wczoraj wrócił po spacerku na trzech łapach, jedną przednią miał podniesioną i zakrwawioną :(
Uraz dziwny, wetki wykluczyły samochód, kocią walkę a raczej stwierdziły, że wygląda to tak jakby Bernio... wpadł w jakieś sidła i zaklinowała mu się łapa, którą wyszarpał :(
No cóż, temat w okolicy znany, walka z kłusownikami trwa, znajdowano "łapki" i sidła nawet tuż przy skraju lasu - a to zgroza bo przecież ludzie tam z dziećmi chodzą na grzyby.
Oczywiście mogło być inaczej, jakaś siatka, ogrodzenie, nie wiadomo...
Tak więc Bernard zostaje przez weekend w szpitaliku, bo w łapkę wdała się infekcja i cieknie ropa. Poza tym jest w dobrym stanie, tylko bardzo go boli :(
No cóż... to jest właśnie ryzyko wychodzącego kota... z jednej strony rozumiem bo Bernio to pół-dziki wiejski 9 letni kocurek a z drugiej, ja bym chyba nie potrafiła żyć w takim strachu :(

I troszkę fotek na poprawę humoru :)
Tak sobie moje dwa ogony śpią na regale :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj Teemolka robi wygibasy na kanapie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Później wrzucę coś więcej ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt lip 04, 2014 14:37 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

jak zgodnie śpią :)
moje nie chcą, zawsze osobno :(
choć była taka chwila, początki Elenki u nas ,kiedy spała razem z Tofikiem
Tofik był wtedy u nas od pól roku i zaopiekował się Elenką, później już nie spały razem :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 04, 2014 16:46 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Cześć Kasiu :)

Ślicznie sobie chłopaki śpią razem :1luvu:
To fajnie że tak dobrze dogadują się i lubią :ok:

Biedny Bernard :( bardzo mi go szkoda i mam nadzieję, że leczenie szybko zadziała i z łapką będzie wszystko w porządku.
Kot wychodzący jednak zawsze narażony jest na jakieś niebezpieczeństwa :(

Miłego weekendu :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 04, 2014 16:52 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Ojejku, biedulki Bernard :( Napisz co z nim, jak będziesz coś wiedzieć :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt lip 04, 2014 16:54 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Mam nadzieję, że Bernard szybko wydobrzeje :201461 :201461 :201461 :201461
Muszu i Teemuś - dwa, cudowne kocurki :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lip 04, 2014 17:03 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

Obrazek

paczta i podziwiajta
To nasz team : Mó & Temó
Piękności wszemó

Obrazek

jesoo,Duża pacz,ale wielki pajor za Tobą :mrgreen:

Obrazek

jestem piękny i koniec :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ktoś ma coś ?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Biedny Bernardzik :( mam nadzieję,ze wszystko będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lip 04, 2014 19:11 Re: Muszu i Teemuś ♥ Dużo fotek Muszerona str. 64 :)

mir.ka pisze:jak zgodnie śpią :)
moje nie chcą, zawsze osobno :(
choć była taka chwila, początki Elenki u nas ,kiedy spała razem z Tofikiem
Tofik był wtedy u nas od pól roku i zaopiekował się Elenką, później już nie spały razem :(

U nas też na początku tak było a potem Muszu jakby przestał akceptować towarzystwo malucha i nie pozwalał się tulić.
Teraz sama jestem zdziwiona cóż to za kocia miłość się na narodziła :D

Annaa pisze:Cześć Kasiu :)

Ślicznie sobie chłopaki śpią razem :1luvu:
To fajnie że tak dobrze dogadują się i lubią :ok:

Biedny Bernard :( bardzo mi go szkoda i mam nadzieję, że leczenie szybko zadziała i z łapką będzie wszystko w porządku.
Kot wychodzący jednak zawsze narażony jest na jakieś niebezpieczeństwa :(

Miłego weekendu :1luvu:

Hej Aniu :1luvu:
Też się cieszę, bo dokocenie było do końca kolorowe, ważne że się zaakceptowały, ale skoro jeszcze się lubią to już super :)

Spilett pisze:Ojejku, biedulki Bernard :( Napisz co z nim, jak będziesz coś wiedzieć :(

Mam nowe wieści to zaraz napiszę :ok:
aannee99 pisze:Mam nadzieję, że Bernard szybko wydobrzeje :201461 :201461 :201461 :201461
Muszu i Teemuś - dwa, cudowne kocurki :1luvu: :1luvu:

Też na to liczymy, ale wszystko na szczęście zmierza ku dobremu.

Myszolandia pisze:
Obrazek

jesoo,Duża pacz,ale wielki pajor za Tobą :mrgreen:

Biedny Bernardzik :( mam nadzieję,ze wszystko będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No taką minę zrobił rzeczywiście :mrgreen:
Teemcia ciężko jest fotografować, bo ciągle się rusza a mój aparat niestety nie nadąża za takimi wygibasami :D

Dzwoniła mama i wiem więcej o Bernardzie.
Wystarczyła jedna noc (wczorajsza) i na tej łapce rozoranej zrobił się ropień.
Panie wetki aż dziwiły się ile ropy musiały wycisnąć, rana paskudna i tak jak pisałam ... dziwna, nie wiadomo do końca i pewnie się nie dowiemy co się wydarzyło.
Bernio miał gorączkę, bolało go masakrycznie bo podczas badań tylko popiskiwał, w ogóle nie reagował agresywnie.
Teraz już ponoć po oczyszczeniu łapki, podaniu antybiotyku gorączka ustępuje i kocurek wraca do normy powolutku.
Jednak musi zostać nawet do poniedziałku minimum w lecznicy, bo wetki chcę go obserwować czy np. infekcja nie poszła dalej - jednak mówiły, że jest wszystko na dobrej drodze.
Poza tym będzie dostawał antybiotyki dożylnie i czeka go kilka badań czyli pewnie m.in krew itd.
Bardzo lubię tą lecznicę (chociaż mam do niej 30 km), bo wetki często biorą koty do szpitalika, cały czas ktoś ma dyżur i opiekują się zwierzakami.
Rokowania się dobre, jednak wetka od razu powiedziała, że gdyby przyjechali później to mogłoby być za późno, takie zakażenia błyskawicznie lecą z krwią do innych części ciała.
Zobaczymy co będzie dalej, ja mam dobre przeczucia :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

[poprzednia][następna]