A ja odnotowuje male sukcesy
Staram sie byc twarda i konsekwentna -male efekty sa
Po kolei

:
1.Jaga przyjechala po mnie po konferencji i pojechalismy zatankowac- oczywiscie jak brat wysiadl zaczela dyszec i krecic sie z tylu auta i miala ochote gadac- wysiadlam z auta i glaskalam ja przez okno - mowiac zaczeka kilka razy.....byla czujna,wypatrywala,ale spiewow nie bylo. Przy wysiadaniu pod blokiem brat powtórzyl zachowanie z glaskami przez okno i bylo cicho bez chyłkania i tanca

2.Zastanawialam sie nad alternatywnym imieniem dla Jagusi-wczoraj pierwszy raz jadla pieczonego kuraka u mnie- nazwalam ja " głodne oczy " =dzisiaj dwa wejscia do mnie do domu i ............................koty przegraly jak chodzi o zainteresowanie jagi z Brytfanka

-chyba mam dla niej drugie imie Brytfanka

Dostala znow troche kuraka - potem jedlismy my-stanowczo powierdzialam,ze ona zjadla i nie dostanie juz z naszych talerzy-polozylo sie ,wstalo-polozylo
3. Jaga zaluczyla wizyte u znajomego weta w celu zważenia- bo nie mam zaufania do karmienia brata
Ma udokumentowana na dzis wagę 30.2- 30.5 i bede pilnowac ,by sie nie utuczyla. Wet zgadywal ile ma lat - po dokladnym obejrzeniu-ocenil na 4 lata

- bo w tak dobrej jest konddycji dzieki poprzednim Opiekunom
4. Koty ignoruje- chodza kolo niej jakby jej nie bylo- rudy nad nia przeskoczyl z sofy na stol

to tylko podniosla glowe co robi

.
A tak w ogole jest prześłodka i chetnie bym dla niej zrobila wszystko .....ale zasady jakies musza byc
Dzis ostatnia noc wscieklego papierkowania.....w nastepnym tygodniu bedzie normalniej

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.