Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 25, 2014 9:06 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

witaj Basiu :1luvu:
fatalnie z tą Twoja cerą, będę mocno trzymać :ok: :ok: :ok: ,żeby antybiotyk pomógł i bez skutków ubocznych, bo z tym różnie bywa
ja nigdy nie miałam problemów z cerą , (a mam "trochę" więcej latek niż TY :mrgreen: )
, ale u mnie zawsze kremy to była podstawa i codziennie makijaż, podkłady mają filtry to osłaniają cerę i skóra normalna na szczęście

czekam na fotki futerek :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 25, 2014 15:05 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też mam tłustą cerę i wiem doskonale jaką z nią są problemy :(
Nie miałam nigdy prawdziwego trądziku, ale jednak różne niespodzianki się robiły i robią nadal, jak u nastolatki :roll:
Z tego co wiem, to nie można przy takiej cerze przesadzać z matowaniem i kosmetykami tego typu, trzeba też nawilżać, to pewnie wiesz.
Oby antybiotyk pomógł :ok: A jeśli by coś się działo to może wybierz się ponownie na wymaz, czasem potrafi nawet gronkowiec wyjść, jak u mojej koleżanki, która walczyła z problemami na twarzy aż do wymazu z antybiogramem.
Czasem w grę wchodzi też odżywianie, dieta itd, generalnie nie łatwo się zdiagnozować problemy z cerą :(
Jednak jest jeden mały plus posiadania tłustej i mieszanej cery... później się zmarszczki pojawiają :mrgreen:

Miziaj mocno moje dwa ulubione kocurki i psinkę mocno :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro cze 25, 2014 18:24 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

mir.ka pisze:witaj Basiu :1luvu:
fatalnie z tą Twoja cerą, będę mocno trzymać :ok: :ok: :ok: ,żeby antybiotyk pomógł i bez skutków ubocznych, bo z tym różnie bywa
ja nigdy nie miałam problemów z cerą , (a mam "trochę" więcej latek niż TY :mrgreen: )
, ale u mnie zawsze kremy to była podstawa i codziennie makijaż, podkłady mają filtry to osłaniają cerę i skóra normalna na szczęście

czekam na fotki futerek :)

Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu:
Filtry to podstawa zawsze o tym mówię :ryk: i nie tylko latem o każdej porze roku bo promieniowanie UVA przenika nawet przez szybę.
Z moją cerą bywa różnie, Ogólnie przez 12 lat miałam spokój.
12 tygodni na antybiotyku nie bardzo mnie pociesza ta wizja, ale jak mus to mus.

Fotki się robią :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro cze 25, 2014 18:33 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Rilla07 pisze:Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też mam tłustą cerę i wiem doskonale jaką z nią są problemy :(
Nie miałam nigdy prawdziwego trądziku, ale jednak różne niespodzianki się robiły i robią nadal, jak u nastolatki :roll:
Z tego co wiem, to nie można przy takiej cerze przesadzać z matowaniem i kosmetykami tego typu, trzeba też nawilżać, to pewnie wiesz.
Oby antybiotyk pomógł :ok: A jeśli by coś się działo to może wybierz się ponownie na wymaz, czasem potrafi nawet gronkowiec wyjść, jak u mojej koleżanki, która walczyła z problemami na twarzy aż do wymazu z antybiogramem.
Czasem w grę wchodzi też odżywianie, dieta itd, generalnie nie łatwo się zdiagnozować problemy z cerą :(
Jednak jest jeden mały plus posiadania tłustej i mieszanej cery... później się zmarszczki pojawiają :mrgreen:

Miziaj mocno moje dwa ulubione kocurki i psinkę mocno :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cześć Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cera tłusta to udręka.
Ona jakby to powiedzieć "nie oczyszcza" się tak jak inne cery. Każdy z nas się łuszczy, a przy cerze tłustek sebum nie umożliwia prawidłowego złuszczenia, włazi to w pory, i robi się wyprysk. W skrócie mniej więcej tak to wygląda. Do tego utarte błędne stwierdzenie należy ją przesuszać, matowić. Błąd każdą cerę tłustą i nawet mieszaną należy nawilżać i złuszczać i tak na zmianę.
Mnie zazwyczaj "wysypuje" przed okresem. Ale teraz zrobiły się 3 brzydkie wykwity i nie bardzo chciały pójść precz więc siłą rzeczy trzeba było coś zadziałać.

Kasiu jak masz problem z przetłuszczaniem, rozszerzonymi porami czy zaskórnikami polecam wszelakie kwasy i kremy z nimi :wink:

Tak samo makijaż jakie matujące. Nie dość, że to ciężkie, zapycha to do tego podkreśla skórki i wszystko i tak spływa.
Podkład to niestety kwestia indywidualna ale u mnie najlepiej sprawdza się la roche posay toleriane teint lub clinique anti blemish solutions. Tylko ten drugi ma dość duża cenę i nie jest za bardzo wydajny.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Śro cze 25, 2014 18:36 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Czas na fotki :mrgreen:
Kubuś dziś pomyślał, że jest małym kotkiem i wlazł do przyciasnego kartonika :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro cze 25, 2014 18:38 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Ojojoj, jaki słodzik :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro cze 25, 2014 18:41 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Tofiś pacza
Obrazek

Ucina komara
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro cze 25, 2014 18:42 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Spilett pisze:Ojojoj, jaki słodzik :1luvu:

"Na żywo" wyglądał przekomicznie :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro cze 25, 2014 18:52 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Miraclle pisze:Czas na fotki :mrgreen:
Kubuś dziś pomyślał, że jest małym kotkiem i wlazł do przyciasnego kartonika :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek

Haha, jak on zmieścił dupinkę w pudełku? :ryk:
Koty to potrafią i im mniejszy kartonik tym lepszy :D
Kubusiątko moje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Miraclle pisze:Ucina komara
Obrazek

Słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I te wyciągnięte łapinki skarpetkowe :D

Kochane koteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Co do cery to znam to doskonale Kochana :(
U mnie cera tak się tłuszczy, że muszę na noc wiązać włosy świeżo umyte, bo nawet jak buzię wymyję, wypeelinguję, nasmaruję przed snem to i tak do rana już sebum wyłazi :roll:
Gorzej jest zawsze przed miesiączką, też mi się robią jakie wielkie bąble, ani tego wycisnąć ani nic - a wiem, że nie powinno się ruszać.
Podkłady matujące i puder działa, ale nie można przesadzić, skóra musi pooddychać.
Polecam też tzn. "parówkę". Używam rumianku i wyciągu z bratka. Ręcznik na głowę i pyszczur nad michą z wrzącym wywarem. Ładnie oczyszcza pory :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro cze 25, 2014 18:56 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Miraclle pisze:Tofiś pacza
Obrazek

Ucina komara
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ślicznie paczaczy, paczaczątko słodkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Post » Śro cze 25, 2014 19:19 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Rilla07 pisze:
Haha, jak on zmieścił dupinkę w pudełku? :ryk:
Koty to potrafią i im mniejszy kartonik tym lepszy :D
Kubusiątko moje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I te wyciągnięte łapinki skarpetkowe :D

Kochane koteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Co do cery to znam to doskonale Kochana :(
U mnie cera tak się tłuszczy, że muszę na noc wiązać włosy świeżo umyte, bo nawet jak buzię wymyję, wypeelinguję, nasmaruję przed snem to i tak do rana już sebum wyłazi :roll:
Gorzej jest zawsze przed miesiączką, też mi się robią jakie wielkie bąble, ani tego wycisnąć ani nic - a wiem, że nie powinno się ruszać.
Podkłady matujące i puder działa, ale nie można przesadzić, skóra musi pooddychać.
Polecam też tzn. "parówkę". Używam rumianku i wyciągu z bratka. Ręcznik na głowę i pyszczur nad michą z wrzącym wywarem. Ładnie oczyszcza pory :)

Im mniejszy karton tym lepiej - pierwsza zasada kartonowa :ryk:

Kasiu u mnie okresami jest lepiej i gorzej z przetłuszczaniem cery. Obecnie nie jest źle. W zależności od dnia cyklu to się zmienia.
Na wszelakie przetłuszczenia cery dobra jest maska z glinki zielonej, fajnie tonizuje i uspokaja skórę.
Ziaja ma świetni peeling dokładnie Ziaja PRO jest wydajny i obłędny.
Na drobne zmiany lub ślady po zmianach skimoren tańszy odpowiednik tego specyfiku to acne derm. Jest naprawdę dobry.

Dermatolog u której wczoraj byłam na złuszczanie poleciła mi epiduo jest to na receptę ale ponoć dobre.

Kasiu nie wiem czego używasz do pielęgnacji. U mnie najlepiej sprawdzają się kremy z biodermy i eucerin.
Testuje tonik z iwostin który poleciła mi lekarka.

Myślę, też, że sobie sama roznosiłam bakterie po twarzy bo ostatnio mało myłam pędzle do makijażu, a jednak jak by nie patrzeć przy cerze problematycznej albo jednorazowe akcesoria albo codzienne mycie i dezynfekcja, a że sobie nie wyobrażam życia bez pędzli to muszę się zaopatrzyć w alkohol izopropylowy do dezynfekcji.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro cze 25, 2014 19:20 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Spilett pisze:
Ślicznie paczaczy, paczaczątko słodkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wie jak podejść ciotki :mrgreen:
:1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro cze 25, 2014 19:37 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Moje śliczne :1luvu:

Spilett

Post » Śro cze 25, 2014 19:47 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Obrazek

Mój CI łun <3 :oops:

siemanko cioteczko,wszak nieśpiąca,ale przyjszłam sie wyłożyć u Was :1luvu: :1luvu: :1luvu:
se kliknij na mnie,to będę duża :mrgreen:
M

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 25, 2014 22:49 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

[quote="Miraclle"]Tofiś pacza
Obrazek

śliczny Tofiś :1luvu:
liczy ile Ciotek będzie go oglądać :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]