Wiesz co Ania.......ja nie rozumiem jednego. Jesli ktoś się martwi - to czemu jak człowiek nie zadzwoni, nie pogada, nie spyta........Przecież to jest takie proste. Normalny człowiek dzwoni i mówi - kurcze wiesz, martwie się bo..........A nie wywala posty na pół strony w tonie "JA wiem co trzeba, a wy durne macie słuchać". Bo to musi budzić sprzeciw. I niechęc, co tu kryć........
kiedy któryś z moich uczniów coś robi nie tak - to nie wysyłam listu do rodziców z informacją " Spłodziliście Państwo kretyna......a wystarczyło jak te króliczki tak i tak..."
Tylko biorę delikwenta na bok i pytam - Ty weź mi powiedz o co Ci chodzi......i bardzo czesto ( rzekłabym niemal zawsze ) dostaję satysfakcjonujące wytłumaczenie. Idzie się dogadać. Nawet z 7 latkiem. SŁOWO HONORU:-)
Jesli się z gruntu występuje z pozycji "ja alfa i omega przeto rzeknę " to raczej trudno o porozumienie. Monika JEST fajna i dobrze się kotem zajmuje. Ale każdy którego się NON STOP o coś podejrzewa, poucza,strofuje, karci itp może mieć dość........Tak po prostu nie wolno.....i tyle.
Insza inszość, że mnie zwyczajnie i po ludzku wmiauwia jak mnie ktoś traktuje jak niepiśmiennego kretyna. Bo nim zwyczajnie nie jestem........
A tak btw. chciałam Wam powiedzieć, ze od dziś Moderacja została rzekomo poinformowana o konieczności przyznania bana/ostrzeżenia za "złośliwe przekręcanie nicków ". Znakiem tego koniec z poufałością..........Shira3 od dziś jest wyłacznie Shira3 ( zadnej odmiany). Flox po wsze czasy winna zostac floxanną ( kurak - drobiem rzucam nie miechem! - za miau nie pamietam z dużej czy z malej.........). Wszelkie dodatki do nicków w postaci cyfr.....są BARDZO istotną kwestią. W końcu to nie bagatelna róznica czy 20 czy 40 c'nie?:-). Niniejszym oświadczam, że jak mi jeszcze raz ktoś napisze Nigh, neight, Night czy diabli wiedzą jaką odmianę - zadenuncjuję jako "złośliwe i notoryczne przekręcanie nicków":-)
Wiecie co? Dziękuję..........serio. Jestem wdzięczna moderacji.......po piekielnie trudnym tygodniu, akcji z dzisiejszym zwolnieniem koleżanki z pracy......., wynikach egzaminu gimnazjalnego Dziecka Mlodszego, ucieczce rudej ( i dorwaniu cholery ), awanturze kafelkowej na tarasie.......taki problem jak pisanie nicka z dużej czy z małej był miła odmianą
Się naprawdę przejęlam. Jeśli nie dość.........pokornie przyjmę bana . Kotkins wyluzuj - bez forum też te koty jakoś wyadoptujemy.......
Będzie powód żebyś MUSIAŁA wziąć Pyzę