Kotka z chlewu - Kredka znalazła dom :) !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 15, 2014 11:46 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Annaa pisze:
KamilaK pisze:Zdjęcie Malwinki z nowego domku:

Obrazek

Dostałam info, że tylko zabawa i brojenie jej w głowie.
Ogólnie bardzo szybko się zadomawia.
To ZUCH dziewczynka :1luvu: :kotek:

Super wieści :piwa: :piwa: :piwa:

Kredka jest prześliczna :1luvu:

Za domki dla całej reszty :ok: :ok: :ok: :ok:

Wspaniale. Szybko taka mała przyzwyczai się do nowego domku. Oby wszystkie znalazły bardzo dobre domki. :201461 :201461 :201461
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Nie cze 15, 2014 13:03 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Obrazek

Nowe fociszcze... Ojj oczka się tu chyba komuś kleją :roll: :1luvu:

KamilaK

Od: Sob gru 29, 2012 19:36

Post » Nie cze 15, 2014 15:59 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Śliczna, chce spać. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Post » Nie cze 15, 2014 16:03 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Nieźle musiała dokazywać.

Póki co nie ma zainteresowania kociakami czy Kredką. Co prawda koresponduje z osobą teoretycznie chętną na kota, ale póki co ta rozmowa jest mało produktywna... A nawet zaczęła mnie irytować, bo jak pada pytanie "A ile kosztuje sterylizacja" to trafia mnie szlak....

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie cze 15, 2014 16:08 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Chcieliby kotka bez ponoszenia kosztów. :201494
Potem poniewierają się koty niczyje, powyrzucane z domów, bo nie sterylizowane są kotki.
Obrazek

jasia.stargard

Post » Nie cze 15, 2014 16:29 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Odpisałam tak:

Pytanie o koszt sterylizacji nie jest do mnie, nie jestem weterynarzem. Poza tym tak jak pisałam wcześniej wymagana jest opieka weterynaryjna, czyli jak kot zachoruje, to oczekujemy leczenia, a nie np uśpienia bo komuś będzie żal pieniędzy na zwierzę.
A odnośnie płci to ja Panu nie przewidzę charakteru kociaka jaki będzie miał za kilka miesięcy, płeć nie ma tu nic do rzeczy.
Albo przyjmuje się do swojego domu kociaka w ciemno, albo kota dorosłego, którego charakter jest przewidywalny i śmiało można powiedzieć, że np dzieci lubi.
Aleksandra

(Pan jeszcze pytał czy do domu z dziećmi lepiej wybrać kotka czy kotkę :roll:
Nie mówiąc o tym, że kotek małych nie mam, bo Timbo, Leo i Ari to kocurki :roll:

OlaLola

Post » Nie cze 15, 2014 17:04 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Świetnie, że Malwinka pojechała do swojego domku :) Za pozostałe maluchy mocno trzymam kciuki! :ok:
I za Kredeczkę, bo cudowna z niej koteczka jest :1luvu: :1luvu: :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto cze 17, 2014 10:35 Re: Kotka z chlewu, Malwinka w Ds, gdzie domki dla reszty?

Kochani potrzebny nam transport Tarnowskie Góry - Gliwice Sośnica (lecznica weterynaryjna ) i z powrotem. Darmowy :roll:
Chodzi o Kredeczkę. Są dwie rzeczy do zrobienia: mega twarde cycki (ona karmiła i jest po sterylce - ale to może być moje przewrażliwienie, bo nigdy nie miałam do czynienia z karmiącą kotką ) i wyłysienia na sierści. Ona już do mnie trafiła z przerzedzoną sierścią, przy sterylce miałam nadzieję na jakąś diagnozę, ale usłyszałam "może pchły miała"... to se myślę dobra chopie nie masz pomysłu... ale odnoszę wrażenie że ma więcej przerzedzeń dobrze żeby mi ją Kasia lub Piotrek zobaczyli. Autobusem nie chce jechać, bo to wyprawa na ponad pół dnia :roll:
Lecznica jest czynna między 9 a 19. Może ktoś mógłby nas pomóc? :201494
Zapraszam na oglądanie maluchów po odbytej wizycie :201461

OlaLola

Post » Wto cze 17, 2014 18:56 Re: Kotka z chlewu.Kredka przepowiada kto wygra dziś mecz. :

Transportu nadal szukamy, ale w między czasie mała przepowiednia kto dziś wygra mecz. Meksyk czy Brazylia?

Nasza Kredeczka też postanowiła przepowiedzieć kto wygra w dzisiejszym meczu. My tak skromnie i po domowemu Kto wygra Brazylia, czy Meksyk? Kredka twierdzi, że...
https://www.youtube.com/watch?v=0e6TOJr ... e=youtu.be

OlaLola

Post » Czw cze 19, 2014 11:22 Re: Kotka z chlewu.Kredka przepowiada kto wygra dziś mecz. :

Ojjj dziewuszki, dziewuszki... bo napiszę, żegnajcie jeśli się nie będziecie dopytywać co u naszych maleństw... :ryk:

Haha, nie - nie martwcie się to nie nasz styl. Czy chcecie czy nie się dowiecie, że:
Messi nic nie robi tylko gryzie mnie w ręce, mrucząc przy tym niesamowicie głośno:ryk:
Timbuktu jest WIELKI... jak on już takie ogromny to myślę, że wyrośnie z niego ogromne kocisko :ok:
A Aria jaki mały był taki jest :201461

Kredce się coś zaś poprzestawiało w kadłubku.. :roll: teraz z Herściem się dogaduje, z Fruzią się stroszą, a Tomcia bije i goni...

Miłego wolnego :1luvu:

OlaLola

Post » Czw cze 19, 2014 11:40 Re: Kotka z chlewu.Kredka przepowiada kto wygra dziś mecz. :

Ty też wypoczywaj o ile Ci koty pozwolą :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 19, 2014 12:28 Re: Kotka z chlewu.Kredka przepowiada kto wygra dziś mecz. :

Mówisz, że Timbo będzie dorodnym kocurkiem :?:
To nawet pasuje, bo imię to mi się nasunęło podczas słuchania Timbalanda . Jak by nie patrzeć, dorodny z niego facet :lol: :lol:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Czw cze 19, 2014 18:29 Re: Kotka z chlewu. PILNIE DO WETA. PROSZE. ZAPŁACĘstr.ost.

Tak. Timbo będzie wielki.

:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Nie było go !!! Nie było !!!
Ona ma malutkiego guza przy sutku. Kredka.... to nie będzie guz prawda??
Nie będzie??? To sobie zniknie....?
Chciałabym z nią do Gliwic dojechać, autobusem to katorga.... :(
Może jednak ktoś nas dowiezie.... Plissss
(jak nie to pojadę z nią do naszego, ale wolałabym do Gliwic... :placz: :placz: :placz: :placz:

OlaLola

Post » Czw cze 19, 2014 20:09 Re: Kotka z chlewu. PILNIE DO WETA. PROSZE. ZAPŁACĘstr.ost.

Olu, spokojnie - nawet jakby to było to, to takie małe się wycina i jest spokój :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 19, 2014 21:50 Re: Kotka z chlewu. PILNIE DO WETA. PROSZE. ZAPŁACĘstr.ost.

Alienor pisze:Olu, spokojnie - nawet jakby to było to, to takie małe się wycina i jest spokój :ok: :ok: .

Moja Pusia miała sutki aż 3 powiększone i zostały przy sterylizacji wycięte wszystkie trzy cycuchy. Niedługo będzie już 3 lata od zabiegu i wszystko jest ok. Zastrzyki dostawała bo miały rozpędzić te powiększone z wodą cycuchy ale nie pomogły i zdecydowałam się na ich usunięcie.
Będzie dobrze. :201461
Obrazek

jasia.stargard

[poprzednia][następna]