Herbaciana norka Alienorka - 98 exo DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 13, 2014 13:15 Re: Herbaciana norka Alienorka

Ale to nie są proste trawestacje bajek. Dużą rolę odgrywają tam właśnie nadzwyczajne efekty osiągane za pomocą prostych mechanizmów
(pewnie byłoby to bardziej w stylu clockpunk :wink: ). Ale fakt, bez ludzi.
Taki bajkowo-cybernetyczny sztafaż jest też w "Dziennikach gwiazdowych" i w cyklu o Ijonie Tichym, i tam już występują ludzie, między innymi.
No i rzeczywiście, te lemowe światy zdecydowanie nie są pseudo-wiktoriańskie :lol:

Nie czytałam niczego z podanej przez Ciebie listy :oops: ,
ale nabrałam ochoty. Dzięki :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt cze 13, 2014 13:35 Re: Herbaciana norka Alienorka

Za to pewnie widziałaś Braterstwo wilków (clockpunk), Bardzo Dziki zachód (steampunk i niestety właśnie bardzo badziewny film), może miałaś przyjemność widzieć "Laputę, zamek w chmurach" i "Ruchomy zamek Hauru" Miyazakiego, "Sky captain i świat jutra" (bardzo kiepski film w klimacie dieselpunku) czy "W 80 dni dookoła świata" z Jackiem Chanem i "Trzech muszkieterów" (ten najnowszy chyba z wielkim sterowcem :roll: i totalnym brakiem pomysłu na film). No i "Liga niezwykych gentelmanów" z Seanem Connerym :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 13, 2014 13:40 Re: Herbaciana norka Alienorka

Sean Connery - mniaaaaam :mrgreen:

literatura niestety nie moje klimaty ale chyba sięgnę.

:201494 proszę :201494 wybacz :201494

teraz juz jakoś ogarnę sytuację :oops:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt cze 13, 2014 13:46 Re: Herbaciana norka Alienorka

filmy taaak :D
Sky Kapitan może i słaby, ale obejrzałam z przyjemnością, ze względu na urodę wizualną tego filmu. Jako czysta rozrywka jest OK.
Miyazaki :1luvu:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt cze 13, 2014 13:55 Re: Herbaciana norka Alienorka

Kinnia - uspokój się, nic się nie stało. W tej sytuacji jaką miałaś zdziwiłabym się jakbyś jeszcze pocztę zaliczyła. :201428
A w kwestii książek - ostrzegam że "Zabawki diabła" są dość dołujące momentami, za to Bezduszna i reszta cyklu to świetne czytadła :ok: . Bardzo odprężające. :D
violet - cały problem tych filmów polega na tym, że są śliczne, ale lepiej nie włączać myślenia w trakcie, bo zaboli. Wyjątkiem Miyazaki, bo on z nich wszystkich potrafi opowiadać historię ZAWSZE i nie pozostawia dziur logicznych. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt cze 13, 2014 17:24 Re: Herbaciana norka Alienorka

Dziś trzynastego, dzień czarnego kota/ on da Ci szczęście gdy przyjdzie mu ochota :D

Obrazek :201461

Alienor

Post » Pt cze 13, 2014 17:50 Re: Herbaciana norka Alienorka

Alienor pisze:Dziś trzynastego, dzień czarnego kota/ on da Ci szczęście gdy przyjdzie mu ochota :D

Obrazek :201461

To idę poprzytulać Trufliśkę, tylko nie wiem czy ona będzie miała na to ochotę :wink:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt cze 13, 2014 20:21 Re: Herbaciana norka Alienorka

Co wieczór i co rano ładuje się na mnie para czarnych Justinów (starszy i młodszy). Przyłażą na łóżko i żądają głaskania - najpierw jeden a potem w duecie. Plus czasami kolonizują moje kolana, przez co nie mogę robić wielu rzeczy. Przy czym jeśli popatrzę na któregokolwiek z nich przez dłuższą chwilę lub gdy zrobię coś dziwnego (próba sfocenia, zbarankowanie koteczka, przytulenie kociątka rozwalonego radośnie na szczycie kociej wieży w łazience) to zwiewają jak najszybciej poza zasięg mojego wzroku, bo podejrzewają mnie o niecne zamiary. A swego czasu Justin starszy był takim dzikiem a i młodego trzeba było oswajać intensywnie, żeby polubił głaski - jestem ofiarą własnego sukcesu :roll: .

Alienor

Post » Pt cze 13, 2014 20:32 Re: Herbaciana norka Alienorka

Alienor pisze:Co wieczór i co rano ładuje się na mnie para czarnych Justinów (starszy i młodszy). Przyłażą na łóżko i żądają głaskania - najpierw jeden a potem w duecie. Plus czasami kolonizują moje kolana, przez co nie mogę robić wielu rzeczy. Przy czym jeśli popatrzę na któregokolwiek z nich przez dłuższą chwilę lub gdy zrobię coś dziwnego (próba sfocenia, zbarankowanie koteczka, przytulenie kociątka rozwalonego radośnie na szczycie kociej wieży w łazience) to zwiewają jak najszybciej poza zasięg mojego wzroku, bo podejrzewają mnie o niecne zamiary. A swego czasu Justin starszy był takim dzikiem a i młodego trzeba było oswajać intensywnie, żeby polubił głaski - jestem ofiarą własnego sukcesu :roll: .

No i dokonało sie Twoje dzieło :ok:
Wiem jak to jest jak z dzika czytaj Bona zaczyna byc miziakiem a szczególnie w nocy jak śpię , mam ja dosłownie na twarzy i nie ma zmiłuj sie a w dzień to rożnie bywa ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob cze 14, 2014 8:36 Re: Herbaciana norka Alienorka

Trzymajcie za nas kciuki, bo to już dziś :201416 . Ja będę mówiła o steampunku, Ala z zespołem tańczy kontredanse, smok puszcza dym z pyska i ogólnie będzie szaleństwo. Plus maszyna parowa z 1912 roku, wciąż działająca :D .

Alienor

Post » Sob cze 14, 2014 8:51 Re: Herbaciana norka Alienorka

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Wyjdzie super, jak zawsze :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob cze 14, 2014 9:29 Re: Herbaciana norka Alienorka

Trzymamy!
A Ty po wszystkim zdasz relację ze zdjęciami .. Waszymi :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 14, 2014 10:09 Re: Herbaciana norka Alienorka

Za szaleństwo!!! :ok:
Będzie pięknie :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob cze 14, 2014 20:25 Re: Herbaciana norka Alienorka

Było fajnie, choć pogoda mocno w kratkę - oślepiające słońce a potem ulewny deszcz, po czym znów było ślicznie i gorąco. Ala tańczyła, ja - jak się okazało nie wpisana do "rozkładu jazdy" lansiłam się i tylko raz wytłumaczyłam co to jest steampunk i skąd się wziął. Ale i tak było fajnie. Byli chemicy, origami, robienie czegoś z "niczego", maszyna parowa wciąż działająca i byli ludzie ze śliczną sówką. Nie wiedziałam że sowa ma na głowie takie słodkie miękkie piórka :1luvu: . I ona tak do nas mówiła i jak się miało rękę blisko dzioba, to na wszelki wypadek macała czy to jedzenie.
Jak wróciłam, koty były baaaardzo spragnione mizianek i głasków. Zdjęć na razie nie mam - najwcześniej chyba koło wtorku.

Alienor

Post » Nie cze 15, 2014 1:49 Re: Herbaciana norka Alienorka

To poczekam niecierpliwie ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]