OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 11, 2014 20:48 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

MalgWroclaw pisze:Nie przebijecie pani doktor, u której kiedyś byłam. Miałam wrażenie, że pierwszy raz. Pani dr do mnie: - pamiętam panią, pani tak wygląda, że się nie da zapomnieć.
Bez uściślania. Poczułam się bardzo dziwnie.

Orzecznik NFZu po zaznajomieniu się z moją historią chorób i hospitalizacji (potrzebowałam zasiłku rehabilitacyjnego i skierowania do sanatorium - po złamaniu prawej ręki w łokciu i rehabilitacji w poradni miałam 15% ruchomości w stawie): "Jakby Pani była koniem, to by Panią dawno uśpili z czystego humanitaryzmu, ale jako człowiek musi się Pani jeszcze pomęczyć, więc trzeba jakoś rękę uruchomić".
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 11, 2014 20:53 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Lustro kłamie. Zwłaszcza, że paczysz w nie o dziwnej porze
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 12, 2014 7:40 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Jesteśmy oboje z Januszem umęczeni.
Kinia i jej sprawa też mnie wykańcza psychicznie. Jakbym na bombie zegarowej siedziała bo nie wiem co dalej. Ale to na spokój trzeba .Moja złość nie pomoże kotu. Przyjdzie czas na opitolenie osób co mają gebę od ucha do ucha i motać potrafią. Nie zamierzenie ale jednak.

Zła jestem i tyle. Z lustra zerkają na mnie paskudne oczy i zmarszczki. Moje? Cholera, moje :cry: Lustro nauczone poprawności :mrgreen: zawsze odpowiada mi "ty jesteś najpiękniejsza" ale dziś zrobiło to bez przekonania. Gdybym miała inne w zanadrzu to bym pokazała kto rządzi w tej łazience :wink:

Zła jestem. Pisałam to już. Ale powtórzę raz jeszcze. Pojawił się jakiś nowy kot na osiedlu. Płowy, złocisty buraś co zalękniony czekał na jedzenie. Nie podszedł do ręki .Nie był wystrachany mną ale taki zalękniony ogólnie. Nie wiem czy zadowolona jestem czy zmartwiona jego powściągliwością. Nie straszyłam go bo zależało mi by podjadł sobie. Może nowy wychodzący?

Jestem zła. Ludziom wsio przeszkadza. Przez płot koci wystawały gałęzie. Piękne, zielone ,pachnące. Szumiały nad pasem piachu jaki jest między płotem a kostką. Zakrywały brzydote płotu i czarność usmalonej oparami aut ziemi. Jakiś sku...k połamał je . Przeszkadzały mu parkować. Auto zarysuje, oklei sokami... Pytam czy musi na płot wjeżdżać by stanąć ? Musi. Inaczej nie byłby tzw człowiekiem :roll:
Jestem ... Eh, móiłam to już. Idę rankiem od pingwinek. Jest spokojnie, cicho. Pachnie zielenią , wilgocią, kwiatami. Trzask nagle słychać i przekleństwo. Odwracam głowę. Przystaję. Grubemu faciowi przeszkadzała młoda ukwiecona gałązka, zwieszona lekko nad chodnikiem. Posmyrała mu resztki włosów więc cofnął się i ją połamał. Ze złością i przekleństwem. Widząc moje oczy odwrócił się i szybko oddalił. Nie wyrobiłam się rzucić jakieś odpowiednie słowo. Znaczy wypełzło ze mnie ale czy usłyszał?
Co się z nami dzieje?

Dziś z maluszkami do weta. Rysiek skończył antybiotyk .Martwi mnie bo jest deczko za mało jedzący. Odrobaczenie nas czeka. Już sie boję.
Mentos nie wymiotuje. Pikuś ma dobre badania ale nie je. Futro takie sobie.

Dzieje sie ,oj dzieje...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 12, 2014 8:02 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Asiu, wysyłam pw
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 12, 2014 15:01 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Doskonale Cię rozumiem.
Kiedy w telewizji straszą, że za ileś tam lat będzie nas w Polsce 30 milionów, odpowiadam - i bardzo dobrze.
Byleby było to te właściwe 30 milionów...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw cze 12, 2014 20:36 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Za odrobaczanie towarzystwa i zdrowie wszystkich kotów :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw cze 12, 2014 22:17 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Jestem, Asiu,,, Tak, co się z nami dzieje? :(
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pt cze 13, 2014 7:01 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

merlok pisze:Jestem, Asiu,,, Tak, co się z nami dzieje? :(

Teoretycznie niby nic się z małymi nie dzieje ale mnie niepokoi ich mały przybór wagi. Fakt, urosły bardzo. Najbardziej martwię się o Rysia co wcale nie tyje, skubie żarełko, wymiotował nawet. Głowina mu się zrobiła duża a korpusik maluni. Zaczynamy więc dokarmianie kota convą. Albo kotów bo jak zechce który pocyckać to dostanie. Janusz przed wetem wyśmiał mnie po mężowsku ,że przesadzam jak zwykle i takie tam. Teraz milczy i sam pcha strzykawkę. Ruficzek też mało przytył.
Rysiulek był najdłużej na antybiotyku. Wpierw Betamox a potem linco. Jak już inni skończyli brać to on dopiero 11 skończył. Zdecydowaliśmy się jednak odrobaczyć całą 5-kę a ja teraz siedzę w pracy i drżę o nie. Pierwszy raz zostały w kojcu. Mama siedzi w klatce. Ale ona ma ich dość już bardzo. Skaczą po niej, telepią się, depczą... Biedna jest bo zaraz będzie miesiąc przymusowego matkowania. Mam wrażenie ,że mniejsza się zrobiła i bardziej zmęczona jest. Jest umówiona na sterylke w poniedziałek i wróci na swoje śmieci. Budkę mam dla niej ale jeszcze nie stawiam by inny kot nie zajął jej miejsca. Włożę jej kocyk z domku może wtedy lepiej się zaaklimatyzuje.

Wszystkie malce mają jeszcze blizny po nadżerach. Bardzo im dokuczały. Małe nie jedzą jeszcze suchego ale wsio przed nami. Lubią mleko i wczoraj Milvet zakupiłam.
Wetka oceniła ich stan na bardzo dobry .Tylko zmartiwła się trochę Rysiem bo na prawdę jest za chudy.

Życie toczy się dalej. Siedzę w domu i przypatruję się kotom . A każdy objaw "nie taki" jest przyczyną niepokoju. Juz zamartwiam sie o mamunię,że taki stres przeżyje. Konia na razie siedzi w Koterii ale czas leci. Maluszki są najgorszą zmorą bo z nimi nigdy nic nie wiadomo. A ta świadomość spędza sen z powiek.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 13, 2014 10:42 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

:ok: :ok: :ok: za maluchy :ok: :ok: :ok:
I za mamusię, żeby wszystko poszło OK :ok: :ok: :ok:
A dla Was :1luvu: :201494
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 13, 2014 15:01 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Asiu, trzymamy kciuki za kociaki, mamusię i wszystkie Twoje futrzaki.
:ok: :ok:
A Ty sie wyśpij porządnie, kąpiel aromatyczną weź ( sama lub nie :1luvu: ) , książkę poczytaj ,zrób sobie jakąś przyjemność albo kup lekarstwo, które mi sama polecałaś - Advokata, tego dla ludzi :D .
Bo Tobie sił potrzeba, dużo, fizycznych i psychicznych.
Relaksik mały i zobaczysz, że wtedy wszystkiemu podołasz. :dance:

Za Kinie oczywiście też :ok:

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Pt cze 13, 2014 15:28 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Asiu jestem,pamiętaj. Trzymam kciuki za całe kociarstwo.

Atusia77

Od: Pt gru 06, 2013 10:37

Post » Pt cze 13, 2014 17:10 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Może spróbuj tego, co wetka poleciła moim, tj. RC Intestinala suchego lub mokrego. Powiedziała, że po nim ładnie koty przybierają na wadze. No fakt, moje jedzą bardzo chętnie. A przy okazji, jeśli jego niejadkowość wynika z jakichś problemów gastrycznych, to sobie unormujesz.

Ja natomiast z moimi mam inny problem - min. jedna załatwia mi się poza kuwetą. Nie za każdym razem, ale od czasu do czasu. Na szczęście robi to na pieluchy (takie podkłady). Mam nimi wyłożoną klatkę i wnętrze wersalki. Być może młoda pomyślała sobie, że to też miejsce do załatwiania. I nie wiem teraz, czy zwinąć pieluchy, by nie miała alternatywnej "kuwety", czy też ryzykuję tym, że mi obsika wnętrze wersalki...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pt cze 13, 2014 20:12 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

Ryzykujesz. :mrgreen: . Ja musze mieć kuwetę pod wieszakiem , gdy mama ją sprzątnęła jeszcze szybciej ją z powrotem kładła. Te cholery zakodowały sobie że tam jest WC i za nic miały że płytki gole, lały aż miło. :evil: Wasylisa z uporem maniaka sika do kuwety a grubsze robi koło sedesu :evil: Cholera, 40 cm wyżej i miałabym z głowy sprzątanie :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt cze 13, 2014 21:20 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

40 cm wyżej i miałabyś z rozbryzgiem :mrgreen:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pt cze 13, 2014 21:23 Re: OTW11-PILNA Kinia s.86! Adapciaki f.83-85.

koteczekanusi pisze:40 cm wyżej i miałabyś z rozbryzgiem :mrgreen:

Nie. :mrgreen: 40cm wyżej jest muszla :mrgreen: musiałabym tylko wodę spuścić :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]