TYSKIE MRUCZKI XIV DŁUG u weta ponad 2 tyś.zł POMOCY :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 09, 2014 23:38 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

phantasmagori pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:No i jak ja mam iść spać :wink: , jak jeszcze muszę Bartusia przebrać a on tak pięknie sie bawi maskotką o dźwięcznym imieniu Bólwa :wink: , pamiętasz Eluś te maskotę , to ta od Was :ok:
Jak Bartuś ja podrzuca , ja na nią poluje a potem ją goni z prędkością światła , jaki on jest teraz radosny , szkoda tylko ze nie mam jak tego nagrać to byście zobaczyli jak kalka potrafi sie cieszyć życiem i czerpać z niego pełnymi garściami :ok:

Tak szalał że aż całą duża miskę wody wylał na pokój i jeszcze na mnie ma foha ze jak to , woda jest mokra i bee , ech łobuz niesamowity z niego , ale jak ja nie widze to do łazienki zasuwa i chlapie wodą z innej miski :roll: ale i tak go kocham :ok:

Nie wiedziałam że Bulwa zrobi taką karierę :mrgreen:
Jeśli chodzi o kociątka to rozesłałam wici. tyle mogę.

Kociara - jeśli brak telefonu, to wiadomość w sklepie. Logiczne.

I to codziennie Bartuś z nia walczy :)

Dzieki za rozsyłanie wici gdzie sie da , ech gdzie sie tylko nie obejze to kociaki :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon cze 09, 2014 23:39 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

AgaS1987 pisze:Bartus jest super ekstra chlopak :D :mrgreen: A ja sie w Nim zakochalam od pierwszego spojrzenia... doslownie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nie da sie w nim niezakochać , prawda :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 09, 2014 23:40 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

phantasmagori pisze:Na razie Justyna dostała fotkę jednego kociątka.

Obrazek

Dzięki za wstawienie fotki , a takich tri sa dwie a potem bure i czarne :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 09, 2014 23:45 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Martwi mnie Gracja , juz wczoraj była taka nie swoja , miała luźną kupę i słaby apetyt , ale myślałam ze to po mokrym buthersie , ale dzis jest źle , bo nie dość że leci z niej sama woda to jeszcze nie chce jeść , a dałam jej puszeczkę gourmeta, a na to zawsze sie rzucała , no i jutro pojedzie do weta :(

No a Karolka ma jutro planową wizytę u weta , zmiany neurologiczne sie cofają , ale sika z krwią :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 10, 2014 10:20 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Kociara82 pisze:hej, wieki mnie na miau nie bylo, widze, ze zmienila sie szata graficzna bardziej mi dogomanie przypomina teraz. Musze sie do tego przyzwyczaic.

Potrzebuje pilnej pomocy, jesli jest ktos z Mikolowa na cito niech sie do mnie odezwie, potrzebna interwencja.
Gdzies na rynku w Mikolowie jest ogloszenie ze ktos chce oddac 7 tygodniowe kociaki. Nie ma podanego nr tel ale ogloszenie wisi na witrynie sklepu obuwniczego, gdzie naprawa obuwia jest... Dokladnie nie wiem, przed chwila sie o tym dowiedzialam. Jutro te kociaki maja podobno tam byc. 7 tygodni to za wczesnie, brak nr tel-podejrzane. Potrzebny ktos, kto moglby tam zainterweniowac, zglosic to odpowiednim organom, fundacjom itp. Nie wiem dokladnie w ktorym miejscu jest to ogloszenie, tyle wiem tylko ze na rynku gdzie naprawiaja obuwie. Osoba z tego sklepu powiedziala ze jutro kociaki maja tam byc (w tym sklepie) a sama wziela 2 tygodniowe kocie.
Bede wdzieczna jesli ktos mogly pomoc. Niestety nie wiem tez o ktorej godzinie te kociaki sie maja pojawic... Wiec jesli ktos moglby dzis jeszcze sie dowiedziec... W razie czego osoby zainteresowane pomoca w tej sprawie prosze o kontakt: 504 430 701-Ola

Hmm... Ola, w sumie to my możemy zrobić dokładnie tyle co i Ty - czyli powiadomić organizacje/fundacje. W Mikołowie nie wiem, czy jakaś jest, oprócz Leśnego Pogotowia. Trzeba podzwonić i się dowiedzieć, fundacje mają kontakty, może znalazłby się ktoś, kto mieszka niedaleko.
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto cze 10, 2014 18:17 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

No i już jesteśmy po wizycie u weta , Karolek dostał kolejne leki , i za tydzień znów na kolejne , prawdopodobnie główka może juz tak zostać , ale nie jest źle ...

a Gracja , jak byłam u niej to juz nie było biegunki , podejrzewam że problemem jest mokry butchers , bo to juz nie pierwszy raz jak Gracja ma biegunkę i chyba to po nim właśnie , dzis już je , i błagam o dom dla niej , błagam też o kogoś kto by mógł jej choć troszkę czasu poświecić na mizianie ,bo jeden spacer który ja jej zapewniam to jest za mało , ona potrzebuje aby ktoś ją miział , ale ona i tak nikogo nie obchodzi , nikt do niej nie przychodzi :(:(:(

No i tez dzis kupiła 12 kg mięsa , i za chwile będę je kroić , a Gracja będzie miała bardzo krótki spacer , bo jeszcze z psami muszę iść:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 10, 2014 21:28 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Niestety widzę, że podczas mojej nieobecności na forum trochę się wydarzyło, zarówno dobrych jak i złych rzeczy, z przewagą na złych:( Oby na krótko i wszystko, żeby zaczęło iść w dobrym kierunku. Ja mam nadzieję, że zjawię się w czwartek, żeby choć trochę pomóc, w robocie na szczęście się sprawy odrobinę ułożyły i powinnam chociaż raz w tygodniu wygospodarować pare godzin na spacery czy inne rzeczy.

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Wto cze 10, 2014 21:53 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Miko_bs czy mogę wyznać Ci miłość? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :-D

Justyś całkiem możliwe że po buthersie :roll: Ja moim dałam raz, dwa na trzy miały mega rozwolnienie.

A pytałaś o te kwasy omega3 dla Karolki?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro cze 11, 2014 1:42 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

miko_bs pisze:Niestety widzę, że podczas mojej nieobecności na forum trochę się wydarzyło, zarówno dobrych jak i złych rzeczy, z przewagą na złych:( Oby na krótko i wszystko, żeby zaczęło iść w dobrym kierunku. Ja mam nadzieję, że zjawię się w czwartek, żeby choć trochę pomóc, w robocie na szczęście się sprawy odrobinę ułożyły i powinnam chociaż raz w tygodniu wygospodarować pare godzin na spacery czy inne rzeczy.

Nawet nie wiesz jak sie ciesze :dance: :dance2: , bo Gracja mi spędza sen z powiek ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 11, 2014 1:50 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

phantasmagori pisze:Miko_bs czy mogę wyznać Ci miłość? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :-D

Justyś całkiem możliwe że po buthersie :roll: Ja moim dałam raz, dwa na trzy miały mega rozwolnienie.

A pytałaś o te kwasy omega3 dla Karolki?

No co za gapa ze mnie , zapomniała sie o to zapytać :evil:
Ale zapytam , ale musze sobie to najpierw zapisać :roll:

A dziś Gracja miała spacer mego późno bo po północy , nie był długi bo musiałam wzywać Straż Pożarną bo ktoś podpalił kosz na śmieci na rogu bloku a wiadomo ze po wezwaniu przyjeżdżają , i tak po krótkim spacerze wróciłam , kupal sie normuje , chyba faktycznie winny był butchers :roll:

Poszukuje noża , ostrego noża do mięsa , bo głowizna która kupuje jest dość twarda a ja im ja kroje drobno i musze nóż ostrzyc nawet kilkanaście razy a to wydłuża czas krojenia , jutro będą jadły gotowane mięsko a teraz leżą brzuchami do góry :mrgreen:
A ja jeszcze tylko muszę spacyfikować Bartka , walczącego z Bulwą , on chyba oszalał :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 11, 2014 21:59 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Poszniupałam w internecie, taki dobry nóż do mięsa, którego nie musiała byś co chwila ostrzyć oscyluje koło 350zł :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro cze 11, 2014 22:47 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

phantasmagori pisze:Poszniupałam w internecie, taki dobry nóż do mięsa, którego nie musiała byś co chwila ostrzyć oscyluje koło 350zł :(

O rany, cena nie do przeskoczenia a to by znacznie skróciła czas krojenia a ten czas mogła poświecić Gracji , szkoda że taka kosmiczna cena :(:(:(

A dzis na spacerze z Gracja miałam podniesiona adrenalinie na wysoki paziom, a to było tak .
Ide sobie z Gracją pomiędzy blokami a ona najpierw dojeżdża psa i oczywiście zaczęła warczeć ,ale nie było źle, ale po kilkunastu minutach wyczuła w zaroślach kota , od razu ogon jak u wiewióry i odgłosy jak przy ataku a na przeciw idzie też burasek , tez z gonem jak u wiewióry i gnaja na siebie , a ja jak to zobaczyłam to Gracje na ręce i w nogi , ale gdzie tam , tamten za nami i tak przez całe podwórko , i mimo iz był ze mną za spacerze znajomy i próbował rowerem zablokować tego kota, gdzie tam , trafił swój na swojego , oj jak bym nie zwiała to by była jadka na całego :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 11, 2014 23:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Justyna a jesteś przyzwyczajona do jakiegoś kształtu noża? np szerokie/wąskie, długie/krótkie ostrze?
W Ikei ponoć bywają całkiem niezłe i na pewno nie będziesz musiała ostrzyć tak często jak zużyty nóż.
Daj focię tego co masz i focię osełki. Będziemy kombinować.

phantasmagori

Post » Śro cze 11, 2014 23:17 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

phantasmagori pisze:Justyna a jesteś przyzwyczajona do jakiegoś kształtu noża? np szerokie/wąskie, długie/krótkie ostrze?
W Ikei ponoć bywają całkiem niezłe i na pewno nie będziesz musiała ostrzyć tak często jak zużyty nóż.
Daj focię tego co masz i focię osełki. Będziemy kombinować.

Świetny pomysł , jak tylk ozrobie to wysle a mój nóż jest z drewniana raczka i jest dość szeroki u góry a i srednio długi , ale bedzie ostry to to vnie bedzie miała az takiego znaczenia , prawda :)

A co do tej ucieczki , to to jest jeden z tych co przychodzą do mnie jeść , ale nie zawsze, ktos inny go tez karmi , a mnie pewnie skojarzył z jedzeniem a ja z innym kotem wchodze na jego teren, ludzie pewnie mieli ubaw jak mnie widzieli jak uciekam :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw cze 12, 2014 1:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-GRACJA GAŚNIE :( POMOCY-DT, DS na CIT

Niepokoi mnie Matyldzia , wczoraj zjadła mięsko bardzo drobno rozdrobione a dziś nic , dosłownie nic , ani mięsa ani ulubionego gourmeta mus , mam nadzieje że to z upału a nie że dzieje sie coś złego :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]