Straszny upał mamy na zewnątrz.
Na szczęście w pracy chłodno.
Pozdrawiamy
Moderator: Estraven
4 kg to malutko - codziennie zjadamy ponad 1 kgMyszolandia pisze:Ooooo,jak ja dawno botwinki nie jadłam![]()
![]()
![]()
Hej Ewuś![]()
![]()
![]()
Dzisiaj małżowina kupiła truskawki na słoiki dla młodzieży na zimę ,całe 4 kg kupił
I jak tam Ewuś sprawy kopytne ?
Ja sobie muszę też tę kapuchę kupić,bo coś mi się zrobiło w nadgarstek i mnie boli,albo przebrałam w pracy,albo przy wariacjach z Pitongiem
Dżemy dawniej robiłam i lubiłam ale Krzyś wyjechał, TZ nie jada.... w tej Rodzinie oduczyłam sie robić wielu rzeczy miedzy innymi domowych dżemów i konfitur... skoro miałam robić tylko dla siebie - prawie wcale ich nie jem a przechowywać nie ma gdzieMaryLux pisze:MOJE dżemy na pewno nie są za słodkie: na dobre kilka kilo owocu (5-10, zależy, jak mi się kupi/dostanie) wrzucam najwyżej 0,5 kg cukru...
WitamyCaragh pisze:Jak można wychodzić z domu bez telefonu![]()
Przywitam się poweekendowo
Żeby tylko zostawiać z ekipą.... Teraz mieszkam na placu budowy i co chwilę coś nowego wyskakuje....Zostałam z nieobudowaqną wanną stojącą luzem i ruszajaca się przy najlżejszym dotknięciu już nie mówiac o próbie kapieli.... i niestabilną instalacją...NITKA/KARINKA pisze:I zostawiać TZ z ekipą remontową![]()
![]()
Straszny upał mamy na zewnątrz.
Na szczęście w pracy chłodno.
Pozdrawiamy

anulka111 pisze:Ale piekne kwiaty![]()
![]()
Bardzo mi miło, że Wam się podobają. Też bardzo lubię róże i czasem próbowałam robić im zdjęcia...hanelka pisze:Cudne róże. Moje ukochane kwiaty...
NITKA/KARINKA pisze:Upał trwa.
Rano przed wschodem słońca 23 stopnie.
Koty przestały jeść, uciekają do łazienki, a na balkon wychodzą tylko w nocy.
U nas też ogromny upał. Zwierzaki są aktywne i zainteresowane balkonem w nocy. Chłodzenie się na kafelkach nie wiem czy odkryliCaragh pisze:W dzień balkon zamknięty, żeby ciepła nie wpuszczać... Mój zwierz też w nocy na balkonie, a tak to się na kafelkach chłodzi
Ktoś Bardzo dla Mnie Ważny prywatnie ma dziś ImieninyCaragh pisze:Specjalnie na dzisiaj? A co dziś świętujesz?
Bo urodzinki - widziałam - dopiero w grudniu

kussad pisze:W pracy chłodniej tylko tam gdzie ktoś nie otworzył okien i ma zaciemnione okna... u mnie niestety wietrzą![]()
Wiecznie zapominam, że ktoś to może jeszcze obchodzić 

Tak, dokładnie! Wszyscy już zapomnieli co tłumaczyła koleżanka, która zanim zaczęła z nami pracować dość długo mieszkała w Tunezji...Caragh pisze:kussad pisze:W pracy chłodniej tylko tam gdzie ktoś nie otworzył okien i ma zaciemnione okna... u mnie niestety wietrzą![]()
To jest dla mnie niezrozumiałe. Przecież to "wietrzenie" tylko wpuszcza ten skwar.
To czy obchodzimy imieniny lub urodziny zawsze zależało od regionu, rodzinnej tradycji i bardzo indywidualnie, częściej gdy chodzi o dzieci!Caragh pisze:Ahh, imieniny!Wiecznie zapominam, że ktoś to może jeszcze obchodzić
![]()
No to najlepszego!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Baidu [Spider], Marmotka i 9 gości