"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 10, 2014 8:08 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Avian, ja też tak reaguję na muchy ;) bez problemu znoszę wszystkie latające stworzenia kłująco-ssąco-gryzące ale muchom nie przepuszczę! Osiatkowałam już wszystkie okna w domu i drzwi balkonowe ale skubane ścierwojadki i tak jakoś włażą. A Maku zadowolony z rozrywki :roll:

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Śro cze 11, 2014 20:54 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt cze 13, 2014 9:31 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt cze 13, 2014 9:49 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Bardzo gustowne :twisted: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt cze 13, 2014 9:54 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: wyraz ich oczu mówi wszystko
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt cze 13, 2014 10:34 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Ja mam to w domu na co dzień 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt cze 13, 2014 20:11 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

AYO pisze:Ja mam to w domu na co dzień 8)

A ja mam w domu błyskające w mroku czerwone oczy! Też na co dzień :lol:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob cze 14, 2014 3:02 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Śliczny bukiecik Kubo.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A ja mam w domu najpiękniejsze w świecie oczy Odika. Bywa okropny - skrzeczy, awantury robi, leje Kamratów po buziolach, ucieka w krajobraz, ale oczyska to ma nadzwyczajne. Po te oczy pojechałem do Łodzi. I mogę w nie patrzeć codziennie. I widzę w nich kocie losy z tysięcy lat. Na mnie nigdy łapki nie podniósł ( poza wizytą u wetki - obroniłem kobietę kosztem palca - zastrzyki w kark to jeszcze, jeszcze, ale przy pomiarze temperatury to już dostał furii. A wył tak, że się spodziewałem Straży Ognistej albo Marines).
Chińczycy mają doskonałe powiedzenie - "Kot to tygrys chowany w domu"
Ale Odiś ma wielkie zalety. Co noc leży przytulony do mnie. Na hasło "nosek" liże słodko w nos. I jest spokojny w samochodzie, a buraski wyrabiają cudawianki.
Ostatnio edytowano Sob cze 14, 2014 21:23 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob cze 14, 2014 19:49 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Wierzę, aczkolwiek pour moi najpiękniejsze kocie oczy to ma Pysia Shirki. Zielone szmaragdy i to bez fałszywej przesady :love:
Obrazek
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob cze 14, 2014 19:57 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

O matko jakie oczyska piękne 8O Jakby photoshopem potraktowane. A jednak natura potrafi piękniej :)
Ale oczy Odika też cudne, przyznaję :1luvu:
A za oczkami Makowego pojechałam do Poznania, mimo że byłam już zdecydowana na przygarnięcie jakiegoś kota z lokalnego schroniska. Ale z kocimi oczkami już tak jest - popatrzysz w nie ułamek sekundy i przepadasz bez reszty :)

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Sob cze 14, 2014 21:46 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

W Poznaniu też byłem. I przywiozłem samurajskie oczy Marutka. Początkowo wystraszony i nieufny, został zaczarowany (bo ja czaruję koty) i teraz to wspaniały kompan i przyjaciel, łagodny, przytulny i kolankowy.
Tylko samochodu nie cierpi. :)
I wyjada miski Kamratom, jest coraz bardziej pękaty. Jak zeskakuje skądś z góry to hałas jakby ktoś słonia oknem wyrzucił... :wink:
I klocki stawia okropne.
Kocham go.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Nie cze 15, 2014 10:06 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Jak Ty pięknie o nich piszesz! :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie cze 15, 2014 14:07 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

A bo ja zawsze kochałem stworzenia. Wszystko już było. W dzieciństwie syjamczyk Kajetan wytargowany za naukę religii - bo byłem w poprzek i tak mi zostało. Potem watahy chomików, akwaria, szczury, myszy, świnki morskie, nawet nietoperz zawitał. I psy. Pięć piesków: Boy, Rock, Brutus, Rebus i ukochany Maksio. Wszystkie już odeszły za Most. I nadbiegły koty - Albert bezdomniaczek, błąkający się po fabryce, wyszedł spod samochodu i powiedział "ja chcę z Tobą być". I zrozumiałem, że ja też chcę z Nim być. A później pojawiłem się na "miau" i wsiąkłem. A Albert zaczarowanym pazurem przyciągnął Kamratów z Łodzi i Poznania. I tak żyjemy jak czterej muszkieterowie - same kocury. :D Nawet charaktery pasują - Albert to d'Artagnan - popędliwy, wesoły, wścibski ponad normy, Odik to Aramis - elegancki, delikatny, dystyngowany, Maru to zdecydowanie Portos - ma przyjazny, jowialny charakter i odpowiednią posturę.
Zostaje przetrącony życiem ponurzasty Atos.
To ja.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A koć w Twym awatarku Spilett to wypisz, wymaluj buranio Bercik. :D Nawet oczy tak mruży.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie cze 15, 2014 14:24 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Dobre :201461
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Nie cze 15, 2014 16:29 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Dziękuję za uznanie. Prawdziwe. I o kotach, a sama wiesz jak się kocha kota. Nawet jak bestia udziabie... :)
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]