OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 08, 2014 19:36 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

MalgWroclaw pisze:Też lubię frytki, ale nie jadam. W ogóle chyba nic nie powinnam jeść. Roweru nawet nie mam :wink:

Też nie jadam. Ale jak mogę to pożrę.
Rower jest córki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 08, 2014 19:41 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

bb0702 pisze:
ASK@ pisze:O panu co radośnie moje wywody na rzecz zabezpieczeń skwitował stwierdzeniem, że kot przyjaciół 3 razy z 10p spadał i nic mu się nie stało, zmilczę.

Moje okna zabezpieczone metalowymi moskitierami jeszcze jakoś "uchodzą" w okazywaniu zdziwienia po co to. No bo to jednak moskitiery i służą nam, ludziom. Ale osiatkowany balkon... ooo, tu już się wygłupiłam, nie ma wyproś. Ja ucinam dyskusję zawsze, że to był wymóg fundacji przy adopcji Gucika i że inaczej bym go nie dostała. No... tu juz troche zrozumienia mają, bo Gucik śliczny i fajny. Jednak i tak frajerka jestem w niektórych oczach, że przecież mogłam trochę skłamać i Gucika i tak dostać.

A ci Twoi z ogłoszeń to na pewno już dzisiaj przy zamkniętych oknach siedzą! I tak cały rok przesiedzą..

Takich frajerów co zakładają zabezpieczenia, ci u nas dostatek. Nie wyobrażam sobie przeżyć związanych z kalectwem, ratowaniem kota kochanego co wypadł i zdrowie stracił. Przez nas. Mała cena za spokój.

Mała Kinia w Koterii bardzo przestraszona. Ale je i kuwetkuje. Halinka była, głaskała ją. Tylko strach jest mega wielki w niej a zero agresji. Kocina nie ma przednich ząbków i języczek jej wypada. Kopniak? Bo to za młoda kotka by je stracić ot tak, tym bardziej ,ze reszta jest zęboli ok. Kciuki ciągle potrzebne.
Obrazek

ASK@

Post » Nie cze 08, 2014 20:10 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

ASK@ pisze:Takich frajerów co zakładają zabezpieczenia, ci u nas dostatek. Nie wyobrażam sobie przeżyć związanych z kalectwem, ratowaniem kota kochanego co wypadł i zdrowie stracił. Przez nas.

Asiu, chodziło mi o to, że ludzie wokół uważają to za zbędne poczynania. Ja uważam za niezbędne.
A też ciągle słyszę, jak to kot znajomej znajomego wypadł i ni nic mu się nie stało....

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Nie cze 08, 2014 21:39 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

bb0702 pisze:
ASK@ pisze:Takich frajerów co zakładają zabezpieczenia, ci u nas dostatek. Nie wyobrażam sobie przeżyć związanych z kalectwem, ratowaniem kota kochanego co wypadł i zdrowie stracił. Przez nas.

Asiu, chodziło mi o to, że ludzie wokół uważają to za zbędne poczynania. Ja uważam za niezbędne.
A też ciągle słyszę, jak to kot znajomej znajomego wypadł i ni nic mu się nie stało....

To się nie tłumacz, tylko odpowiadaj, że tak teraz za granicą i w stolicy robią. No, taka teraz moda jest i tylko wieśniaki z prowincji ze słomą w butach nie mają. No wiesz, jak jesteś kimś, to nie masz teraz brytyjczyka, labradora czy bulteriera, tylko siatkę w oknie :twisted:
Aw ogóle to masz koleżankę w Warszawie, która zna - tu stosowne nazwisko lub nawet więcej - który też ma takie siatki.
Możesz nawet stronę internetową firmy zakładającej siatki pokazać - co prawda Damork jakby zwinął swą stronę lub nawet działalność, ale część zdjęć pozostała: http://www.koty.pl/galerie-foto/zabezpi ... amork.html
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon cze 09, 2014 7:07 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

Aniu, :1luvu: jesteś genialna. Co jak co, ale to ma szansę zadziałać :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon cze 09, 2014 9:24 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

Ania, ja mogę powiedzieć swoje zdanie na temat zabezpieczeń ale nie tłmaczę i nie przekonuję.Takie są warunki adopcji i jeśli ktoś chce sobie podyskutować to nie ze mną. Nie i już-kota nie dostaną.

Z tego wszystkiego zapomniałam o tym, że Mikuś i Myszka skończyli roczek. :oops:
Takie cudne koty, tyle innych wyprawili do DS a same nie mogą znaleźć miejsca na świecie. Tyle było pytań, tyle wizyt pa i...nic. Mikusiek jest kotem nie docenianym. Ufnym i kochającym tylko brak mu super-mega urody. Lubi mruczeć, leżeć na kolanach. Mysia to przebojowa dziewunia. Ufna ale deczko samodzielna. Nie pcha się na kolana ale z wyra nie da się spędzić. Burasia piękna i przytyta już deczko. Marnują sie u nas.Jeśli można to tak określić.
Przyszły do nas z mamą Karolinką i siostrami Monią i Mimi. Te dwie dziewunie poszły za TM. Kalici. Wybaczcie dziewczynki, nie potrafiłam Was zatrzymać przy sobie. :cry:
Danka zabrała całe towarzystwo z meliny pijackiej. Gdzie złomowisko, śmietnisko i wódko podobne napoje królowały. Krzywdy im nie robili ale cała reszta była głodo-podobna. Pojechała tylko warunki zobaczyć i jedzenie zawieźć. Wróciła z całą rodzinką. Chudą mamą i zarobaczonymi dziećmi. Miały 4 tygodnie.Karolinka miała wrócić ale nie dałam jej na poniewierkę.Zresztą "opiekunowie" nie prosili się. Janusz nawet w przypływie olśnienia mi to wypomniał. To,że została.
Karolisia to też piękna kocia z chwościkami na uszkach i mądrymi oczkami. Kocha śmietankę i polegiwanie na kołderce. Niby miziak i nie miziak. Ale jest mądra bardzo i szybko do luksusu nawykła. Jak miałam ją wypuścić na śmietnisko?

Życzę dzieciakom Domków i wiele, wiele miłości.
:1luvu: :balony:
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 09, 2014 10:17 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

Wszystkiego najlepszego (zwłaszcza domów) dla dzieciaków i dla Was :1luvu: :piwa: . Bo to Wasza zasługa że żyją i mają się jak pączki w maśle :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon cze 09, 2014 10:41 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

ASK@ pisze:Mikusiek jest kotem nie docenianym. Ufnym i kochającym tylko brak mu super-mega urody.

Nie moge się z tym zgodzić, bo Mikusiek jest dla mnie właśnie super-mega urodziwy!
Wiesz, że się w nim po cichu podkochuję :oops:
Za solenizantów ! :piwa:
Domków dla nich dobrych i szybko :ok:
Dla wszystkich innych tak samo :ok:

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Pon cze 09, 2014 16:48 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

Wszystkiego najlepszego dla roczniaczków :birthday: i żeby znalazły super domy :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon cze 09, 2014 17:09 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

witamy się szybciorem :1luvu: :1luvu:
za Was wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon cze 09, 2014 17:59 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

Sto lat jubilatom!! I DOMKU! :)
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pon cze 09, 2014 22:09 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

Alienor pisze:Aniu, :1luvu: jesteś genialna. Co jak co, ale to ma szansę zadziałać :ok: :ok:

Oczywiście, że tak. Grunt to dobra propaganda. Wystarczy się nie tłumaczyć, tylko odpowiednio zdziwiono-zgorszonym tonem powiedzieć: "Cooo? Nie masz siatki na balkonie? Ale chociaż w oknie? Nieee?????? 8O " (co najmniej tak, jakby komórki nie miał). I już taki delikwent dziwnie się czuje.

Nie wiem, czy pamiętacie tę scenę z "Misia", w której Tym tłumaczy sens misia? Po co jest ten miś? Nikt nie wie, więc każdy będzie bał się zapytać :-)
http://www.youtube.com/watch?v=uPZj1p_smCA
dłuższa wersja http://www.youtube.com/watch?v=PgCcsXJAga0
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto cze 10, 2014 5:46 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

No tak, ale nie chodzi chyba o to, żeby człowiek bał się zapytać, czy dziwnie czuł. Chodzi o to, żeby świadomie zabezpieczył kota przed niebezpieczeństwem.
Wczoraj, jadąc autobusem, widziałam z okna kota paradującego po balkonowej barierce bez zabezpieczenia. Nie wiem, co z nim będzie dalej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 10, 2014 6:57 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

bb0702 pisze:
ASK@ pisze:Mikusiek jest kotem nie docenianym. Ufnym i kochającym tylko brak mu super-mega urody.

Nie moge się z tym zgodzić, bo Mikusiek jest dla mnie właśnie super-mega urodziwy!
Wiesz, że się w nim po cichu podkochuję :oops:
Za solenizantów ! :piwa:
Domków dla nich dobrych i szybko :ok:
Dla wszystkich innych tak samo :ok:

Wybacz Beatko, ale ja jestem deczko rozgoryczona. Mikuś chyba najpilniej z naszych kotów domu potrzebuje. Rozgoryczona jestem na los co mu domu odmawia i stawia ciągle na jego szczęścia drodze przeszkody. Mikusia każdy chwali, każdy go lubi, każdy myśli nad jego adopcją i...nic nie wychodzi. Tyle osób było zainteresowanych tym kotem, dla wielu był faworytem i...siedzi. Zawsze coś wypadnie , zawsze inny kot jest pilniejszy, zawsze jakieś nieszczęście w rodzinie lub brak czasu zaważy na losie Mikusia. Mam żal do losu za takie postępowanie. Mały cierpi i to widać. Za mało czasu dla niego jest . A on potrzebuje mizianek, zainteresowania, kochania takiego tylko jego. Mikuś nawet do łóżka przestał przyłazić i przytulać się .Czuje się samotny i zaniedbany. I słusznie się tak czuje. Bo my nie poświęcamy mu aż tyle uwagi ile wymaga.To lizusek i pieszczoszek. Kocha koty i ludzi.Koty też go lubią ale on teraz zaczął odsuwać się od nas i od nich i to mnie martwi.
Mikuś bije rekordy w popularności. Rekordy są i w ilości domów, które go nie wzięły choć był faworytem. Martwię się i tyle o niego ale to już mówiłam.
Myszka ma inny charakter.Daje sobie radę lepiej. Jest przebojowa, niezależna, natarczywa w swych wymaganiach. Nie odpuści jak coś chce uzyskać. Choć też uważam,że będąc w mniejszej grupie będzie innym kotem .Większym miziakiem.
Wierzę,że kiedyś tam trafi sie fajny domek co pokocha je bezgranicznie. Wolałbym jednak by było to wcześniej.

Jestem dziś zmęczona. Nie dosypiam. Po powrocie od dzików położyłam się na 5 minut choćby poleżeć chwilkę. Film mi się jednak urwał i zerwałam się mocno opóźniona w szykowaniu do pracy. Od nie wiedzieć jakiego czasu trafiło mi się przedrzemutać rankiem. A tu oczęta nie wysmagane tuszem, żel nie wtarty, nie odziana stosownie do pracy tylko w szlafroku ganiająca. Takiego rabanu narobiłam ,że koty wolały zejść mi profilaktycznie z drogi.Jakoś się wyszykowałam ,łącznie z upchaniem oponek i wzuciem się w obcisłe spodenki. A teraz moje myśli krążą przy końcu pracy. Tyle godzin , tyle godzin przede mną a ja mało przytomna jestem.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 10, 2014 8:38 Re: OTW11-Malce do adopcji:)f.83-85.PILNA bieda s.86!

Asiu, wiadomo może cos w sprawie koteczki w Koterii :roll: ?
Dzisiaj juz 10 :( .
:ok: za spokojny dzień w robocie!

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

[poprzednia][następna]