DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 09, 2014 16:43 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Alienor pisze:Za długie lata szczęścia dla Buni w DS :ok: :ok: :ok:
Młodziaki szybko znajdą domy i tak :ok: :ok: :ok:

Dokładnie z takiego samego założenia Państwo wyszli, że maluchy znajdą domki, mają większą szansę niż dorosła Bunia.
Jak ja lubię takie domki :) :1luvu:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon cze 09, 2014 17:46 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Fajnie, że państwo wybrali Bunię :D :1luvu: Zwłaszcza że sądząc z Twojego opisu koteczka też ich chciała :D , inaczej nie zaprezentowałaby się przed nimi tak ładnie. Dużo szczęścia, śliczna Buniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Pani Lucyna ma bardzo ładne koty. Biały kotek - ten którego nie chciała wybiórcza alergiczka - też śliczny, a na pewno jeszcze wyładnieje pod dobrą opieką.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon cze 09, 2014 18:35 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Buniu nareszcie :1luvu: dom, żeby tylko to był ten :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pon cze 09, 2014 19:32 przez dorobella, łącznie edytowano 1 raz

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon cze 09, 2014 19:27 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

My też się bardzo cieszymy :)
Jeśli chodzi o koty Pani Lucyny to one też mają swoje historię. Najpierw dostała Pani Lucyna kociaka, ale przynieśli go malućkiego i było strasznie zimno. Ten maluch nie przeżył i wtedy Czarnego kocura dostała Pani Lucyna od córy, gdzieś się te kotki okociły i poszły na "prezent". Był chłopiec i dziewczynka - oba czarne. I Pani Lucynka miała dostać koteczkę, ale w taksówce te kociaki się pomieszały. I Patrycja(córa) nie wiedziała który jest który to mówi, że weźmie tego żywszego, żeby zaś nie umarł... :roll:
A burego Pani Lucynka wzięła z piwnicy był malutki i strasznie chory. A w domu miała już małego czarnego Kicika. Poszła z burym do weterynarza, a weterynarz się pyta czy przyszła uśpić kociaka. Pani Lucyna, że przyszła kociaka ratować i pyta się ile będzie miał ten mały, a weterynarz, że ze 2 lata. A Pani Lucyna mu:Pan jest głupi, ja mam w domu takiego samego wielkościowo i tamten ma 6 tygodni, a Pan mi tu, że 2 lata... I pyta się Pani Lucyna ile to będzie kosztowało to leczenie, a ten weterynarz, że zastrzyk 200zł i czy nie żal Jej pieniędzy, a Pani Lucyna mu powiedziała, co się nie nazarł, to się nie nalizał. Jak ma żyć to będzie. I kupiła mu ten magiczny zastrzyk I Sami żyje, a weterynarz przy kastracji nie chciał uwierzyć, że to ten kot.
(Swoją drogą Pani Lucyna mówiła, że do dziś nie wie co to za zastrzyk był, ale poskutkował...)

OlaLola

Post » Wto cze 10, 2014 10:23 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Bunia pomału pakuje tobołek, więc jedziemy dziś do weta powtórzyć badanie krwi (kreatynine) i zrobimy trzustkę i zrobimy porządek w paszczęce. :) Zachipujemy Bunię. To jednak narkoza, więc prosimy o kciuki. :ok: :ok: :ok:

Tak jak pisałam na wątku Kredki i maluchów, jeśli wszystko pójdzie dobrze Leo i Malwinka również pojadą do swoich nowych domków.:)

OlaLola

Post » Śro cze 11, 2014 15:17 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

kciuki zawsze sa i moc pozytywnych myśli :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 11, 2014 18:00 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

dziękujemy :ok: :1luvu:
wyniki krwi Buni jutro a na dniach księżniczka pojedzie do nowego domu jak wyprawka przyjdzie bo Państwo zrobi zakupy w internecie i czekają aż paczka dojdzie powinna przyjść szybko bo zazwyczaj te przesyłki przychodzą w przeciągu dwóch dni :1luvu:

OlaLola

Post » Czw cze 12, 2014 15:43 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Przyszły wyniki Buni. Kreatynina w normie :ok: Tarczyca też :ok:
Bunia jest zdrowa :) i jeśli wszystko pójdzie dobrze pojedzie do nowego w sobotę.
Na sobotę planujemy również adopcje Malwinki :)

OlaLola

Post » Czw cze 12, 2014 16:02 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

:ok: :ok: za Bunię i za Malwinkę :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 12, 2014 16:23 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

:-D supcio. Mocne kciuki za kociaste :-)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw cze 12, 2014 16:43 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Jutro czeka nas jeszcze łapanka dzikiej kotki na sterylizację...
Byłyśmy z KamiląK już na działkach w tym tygodniu ( z tego wszystkiego zapomniałam o tym napisać), ale koteczka już pojadła. To jest to miejsce skąd jest Nelka... ta koteczka z chorym oczkiem, co jest w Dt w Gliwicach, może ktoś ją pamięta... Z karmicielami nie umiałam się dogadać, ale Pan ochroniarz przemiły :1luvu:
Starszy Pan, zachwycony tym, że ktoś przyszedł i chce sterylizować koty, a koty tam pół dzikie, jak nie dzikie. No i w poniedziałek kotka pojadła już, więc umówiliśmy się na jutro. Pan ochroniarz ma jeszcze na działce swojej kotkę którą dokarmia i która do innych się nie zbliży, a kocięta, które rodzi giną. I ją wysterylizujemy. :ok: ogólnie mamy 7 kotów do złapania....
I taki piękny filmik z Kredeczką w roli głównej nagrałam :) :1luvu:

https://www.youtube.com/watch?v=pKmKlkH ... e=youtu.be

OlaLola

Post » Czw cze 12, 2014 19:04 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Alienor pisze::ok: :ok: za Bunię i za Malwinkę :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 13, 2014 13:17 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Dziękujemy za kciuki i ciepłe myśli. :1luvu:

U nas... ocieplanie bloku. Wjechali właśnie Panowie robotnicy, zaczynają od naszej strony. Herścio i Bunia tak się przestraszyli, że RAZEM weszli do kucheniki ( mamy taką, że z tyłu można wejść) i siedzieli... potem najpierw wyszła Bunia, potem Herścik. Dziwne, żeby przywozić sprzęt w piątek i to popołudniu... :roll:

OlaLola

Post » Pt cze 13, 2014 15:38 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

OlaLola pisze:....Dziwne, żeby przywozić sprzęt w piątek i to popołudniu... :roll:

Przewieźli z poprzedniej budowy. Tam musieli zabrać, żeby im nie zarzucono, że skończyli po terminie.
U mnie ocieplanie szło w miarę szybko, tz. koło mieszkania. Ale rusztowania stały dość długo, najpierw dawali steropian na całym bloku, potem coś tam, gdy skończyli poszło coś na wierzch, na końcu malowanie.
No i oczywiście kontroler, który ich co chwilę rozgrzebywał i trzeba to było potem łatać
Najgorsze to sobie sama sprawiłam. Jeden z nich zaproponował, ze od razu przybije mi podwieszaną suszarkę balkonową. Za 20 zł.
Potem doliczył dłuższe kołki po coś 10 zł i nawet tu gdzie zastosował stare.
I sprytnie, bo przed rozliczeniem przymówił się o kielicha. To mu dałam z prawie pełnej półlitrówki. I nieopatrznie zostawiłam ją na stole.
Tak więc 6 kołków kosztowało mnie w efekcie 100zł...i zmarnowane całe popołudnie.
A pan choć całkiem już pijany, wcale nie chciał wyjść.....napewno pani ma tam coś jeszcze w szafie....
Taki afront, tylko butelka go zainteresowała!!!!!! No, ale córka wyglądała na nieletnią.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pt cze 13, 2014 15:47 Re: DTu OlaLola. A do nowego domu pojedzie...

Aaaaa to już rozumiem. Właśnie jedni co robili blok obok to strasznie długo się gramolili, a inni co zaczynali też w tym samym czasie to skończyli o wiele wcześniej, a bloki plus minus były takie same... zobaczymy jak będzie u nas. :)

I stało się, Bunia w drodze do nowego domu. Miała jechać jutro, ale Państwu udało się przyjechać dzisiaj. Mam nadzieję, że aklimatyzacja przebiegnie pomyślnie. Bunia czekała na dom kilka miesięcy i piątek 13 okazał się szczęśliwym dniem :) :ok: :1luvu:
Bunia zamieszkała w Orzeszu, z miłym Państwem i ich niespełna 3 letnim synkiem. Będzie jedynaczką. :)

OlaLola

[poprzednia][następna]