Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 08, 2014 6:45 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Nie jestem u siebie i dostęp do internetu mam mocno ograniczony, więc dopiero udało mi się zobaczyć kocurka. Wydawało mi się, że będzie czarnuszek, patrzę, a tu Krówek, ale ładniutki :) No i ciekawa jestem tych cudnych oczu, bo aparat niestety nie oddaje koloru.
Kurczę, to wygląda na to, że będziemy mieć naszego pierwszego tymczasa. Podekscytowana jestem cała i mocno przestraszona jednocześnie, ale wiem, że tutaj zawsze znajdę pomoc :)
Myślę, że zabierzemy go w poniedziałek po pracy i pojedziemy od razu do weta. Muszę się też chyba zaopatrzyć w dodatkową kuwetę i miseczkę, zabawkami księżniczki się podzielą.
Ciekawa jestem bardzo jak zareagują na nowego lokatora. Podejrzewam, że Fela strachulec gdzieś zwieje, a Korba będzie od razu szukać kontaktu, ale może mnie zaskoczą :)

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Nie cze 08, 2014 9:02 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Dacie radę Małgosiu :) Ewa, Ty już zawsze tylko na krówki będziesz trafiać? ;)
Ostatnio edytowano Nie cze 08, 2014 9:40 przez Katia K., łącznie edytowano 1 raz
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie cze 08, 2014 9:07 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

To nie jest krówek, ale pingwinek.Ma ciekawe umaszczenie, bo miejscami taki "pieprz z solą".Jest już trochę ładniejszy, bo wyszczotkowałam go, mruczał przy tym.W uszkach chyba świerzb, sama tego nie stwierdzę, bo to może być tylko brud.Ząbki ma ładne, podejrzewam, że nie ma jeszcze roku.Najwyraźniej jest zadowolony z pobytu w łazience, jest mu ciepło, ma czyste posłanka, jest najedzony, może się wyspać.No i ma zabawki.Myślę, że trzeba go będzie na początku odizolować.Tak dla bezpieczeństwa.Kuwetę mam, u mnie tego pod dostatkiem, pożyczę, nie ma sensu kupować nowej.Na razie jeszcze nie skorzystał z niej, dam mu trochę jogurtu.Mogłabym go odrobaczyć, ale nie zrobił jeszcze kupki, więc się boję.
Oczka ma niezwykłego koloru, trzeba zobaczyć przy świetle dziennym, w łazience to nawet nie mam jak zrobić zdjęcia.
Tymczasowanie trochę uzależnia, ja to uwielbiam, naprawdę.Fantastyczne uczucie, kiedy widzi się jak kot się zmienia, pięknieje, jest szczęśliwy, a potem znajduje super domek.Jakieś kocie życie uratowane i o to chodzi.
gogi_j, on jest przemiły, mruczy jak traktor, przytula się, jest słodki.Ma nawyk chwytania ząbkami i pazurkami, ale nie jestem ani podrapana, ani pogryziona.Robi to delikatnie, już go trochę tego oduczam podając zabawkę.Tak było z Dudusiem.Aha, po rękach też mnie liże.
Bałam się trochę, co będzie w nocy, ale ani nie miauknął.Tymczasowanie to dla mnie rutyna, różne koty u mnie były, ale nie ma się czego bać.Duduś był na początku trudny, nie dogadywał się z moimi kotami, bał się, więc syczał i pacał łapą, ale szybko się to zmieniło.Koty są mądre, uczą się szybko.Mój pierwszy tymczas to był ogromny kocur ze wsi.Nigdy nie był w domu, nigdy nie widział kuwety, a tak wspaniałego kota nie miałam i mieć nie będę, chociaż kocham wszystkie.Edzio jednak był nadkotem.Oddałam go, ale była to najtrudniejsza moja adopcja.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 08, 2014 9:23 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Jogurt bardzo smakował :D Za chwilę koty dostaną trochę wołowiny, zobaczymy, czy zje.Aha, pazurki u przednich łapek już podcięłam.Nie protestował, tylko łapał nożyczki, myślał, że to zabawka, bo mruczał przy tym.Nie podcinam bardzo krótko, bo boję się skrzywdzić kota, ale już nie są jak szpilki.

ewar

Post » Nie cze 08, 2014 9:40 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

A Domownicy zainteresowani nowym Lokatorem łazienkowym?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie cze 08, 2014 10:03 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Średnio.On jest spokojny, nie hałasuje, siedzi na posłanku w łazience i już.
Koty podjadły wołowiny, Nika i Benia wsuwają z prędkością światła.Kotek w łazience je raczej powoli.Niedługo wyruszam pod hutę, mam nadzieję, że po powrocie będzie coś w kuwetce.

ewar

Post » Nie cze 08, 2014 10:11 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Jutro Tino ma wizytę kontrolną u weta, Kubuś też musi odwiedzić lecznicę.Nie da się ich zabrać na raz.Zobaczę.Jeśli uda mi się to mogę też pójść z pingwinkiem.Bardzo dziwne dla mnie pisać o nim i nie nazywać go jakoś, ale to przywilej DT.

ewar

Post » Nie cze 08, 2014 15:36 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Wypuściłam kotka z łazienki.Zwiedził kuchnię, ale nie czuł się zbyt pewnie.Gucia go obsyczała, ale nic więcej.Skorzystał z krytej kuwety moich kotów, było duuuużo siusiu.To dobrze.Dałam mu trochę masła i RC Fibre, mam nadzieję, że zrobi w końcu kupkę.To naprawdę miły kotek, nie jest jeszcze zadomowiony, nie zna mieszkania, wszystko dla niego jest obce.Myślę, że z kotkami się dogada.On nie jest agresywny, on się tylko jeszcze boi, co jest zrozumiałe.
Obrazek Obrazek
Zawsze przepraszam koty za takie zdjęcia, ale jest dowód, że kuwetkowy
Obrazek

ewar

Post » Nie cze 08, 2014 16:34 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Była kupka w kuwecie w łazience.Uff! Kotek się jeszcze boi, łazienka to dla niego azyl, w niej czuje się bezpiecznie.Był w pokoju, wzięłam laserek, od razu Nika przybiegła.Kotek się zdenerwował, przestraszył i myk do łazienki.Na posłanku u siebie mruczy pięknie, jest wyluzowany.Pochyliłam się nad nim, a on lizał mnie po nosie :D Kochany jest bardzo.

ewar

Post » Nie cze 08, 2014 19:22 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Wróciłam przed chwilą do domu i sprawdzam co u naszego przyszłego lokatora słychać:) Myślę, że do weta to my już z nim podjedziemy, pewnie od razu w poniedziałek, co o tym myślisz Ewo? A jeśli chodzi o imię, to będę wdzięczna za wszystkie propozycje, bo mam pustkę w głowie:) Co prawda Mirek odgrażał się kiedyś, że nasz następny kot będzie się nazywał Kłak, no ale może nie koniecznie :twisted:

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Pon cze 09, 2014 9:03 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Coś wymyślicie.Kotek jest bardzo fajny, grzeczny.Dzisiaj go wypuściłam na mieszkanie, zwiedził nawet miejsce za kanapą, ale zaraz wyszedł.Nika i Benia bardzo nim zainteresowane, Gucia czuje się gospodynią i go pilnuje, naprawdę.Meli wszystko jedno, udaje, że go nie widzi.Kotek zobaczył Bohuna i zaczął na niego warczeć.Na Bohuna? 8O To taki dobry kotek i w dodatku strachliwy.Leżał na parapecie, a na zewnętrznym usiadł gołąb.Bohun tak się przeraził, że spadł na podłogę razem z posłankiem.I na takiego warczeć? On by tego pingwinka przytulił i wylizał, ale kotek o tym jeszcze nie wie.Pingwinek był też na balkonie.Potrafi się fantastycznie bawić, żongluje piłeczkami, podobają mu się wędki, laserek, wszystko.Je pięknie, wylizuje miseczki, ale je spokojnie, nie tak jak działkowe dziewczynki.Sierść już mu się błyszczy, będzie to piękny kot.Fajny tymczas, nie powinno być z nim kłopotu.Z kuwetki korzysta wzorowo.
Zrobiłam, co się dało.Teraz kwestia, co najpierw.Odrobaczenie, czy kastracja.Na raz nie można.
Byłyśmy z p.Izą u weta z dwoma kotami.Tino już OK.P.Iza ma kłopot, bo Tino domaga się wyjścia, budzi ją kilka razy w nocy i szarpie drzwi.Nie ma medycznych przeciwwskazań, aby wychodził, łapka już zagojona, ale słabsza i może być problem z ucieczką przed psem.Dałam p.Izie szeleczki, spróbuje je założyć i go wyprowadzać.
Kubuś został obejrzany, zbadany, wszystko w porządku.Ogonek powinien się zagoić, być może będzie łysy na samym końcu, ale zobaczymy.Pyszczek, dziąsła i ząbki ładne, świerzbu już nie ma, ale kilka dni jeszcze musi mieć zapuszczany oridermyl, aby nic nowego się nie wylęgło.Dzisiaj go odrobaczę i przytnę pazurki, ale to później, na razie dość stresu dla niego.Na łapkach od spodu jeszcze są małe ranki, ale p.Iza je przemywa, kotek też sam się myje i łapki powolutku porastają futerkiem.
Dobry jakoś dzień dzisiaj i oby tak dalej :ok:

ewar

Post » Pon cze 09, 2014 9:43 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Pingwinek już pełen luzik.Na balkonie było mu za gorąco, położył się więc na podłodze przy drzwiach balkonowych i śpi wyciągnięty jak struna.W ogóle wszystkie koty śpią, nawet Gucia w swoim pudle śpi snem sprawiedliwego i nie pilnuje pingwinka.

ewar

Post » Pon cze 09, 2014 11:56 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Takie mam zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon cze 09, 2014 12:00 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Śliczny :1luvu:

A czym się różni pingwinek od krówki? Zawsze myślałam, że to to samo pojęcie. Krówka jest bardziej łaciata?

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Pon cze 09, 2014 12:08 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.Kubuś bez ogonka.Nowe coś..

Tak, moja Nika to krówka, ten to bardziej pingwinek, chociaż nie klasyczny.On w ogóle jest bardzo ciekawie umaszczony i ładniejszy niż na moich zdjęciach.

ewar

[poprzednia][następna]