Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 04, 2014 12:12 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Mogę się założyć, że będą spały, kiedy Was w domu nie będzie, a rozrabiać zaczną przy Was.Sprawdzone empirycznie na mich tymczasach.Dodam tylko, że Nika i Benia nauczyły się od moich kotów nie budzić mnie ( to i tak trudne, bo sen mam kamienny :mrgreen: ), ale czekają aż wstanę i wtedy idą od razu do misek.
Tekturę koty uwielbiają, moja Mania , teraz u Conchity tnie pudła jak bobry drewno.Nie ma dla niej większej przyjemności niż nowe pudełko do poszarpania :mrgreen: U koleżanki jest drapak zawsze przykryty pudełkiem, ponoć koty są zachwycone.Pomijam wygląd tego wszystkiego :wink:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro cze 04, 2014 12:50 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Nasz pokój duży (nazywany górnolotnie salonem) wygląda aktualnie jak po przejściu tajfunu... 8O ale cóż, trzeba z tym żyć, pamiętam go jak miał 5 miesięcy i dostał do zabawy wielkie pudło po TV. Jego aktywność ograniczała się do pór nocnych, hasaniu wtedy nie było końca. Z racji tego że unikał wtedy ludzi bardzo, noc stanowiła dla niego czas na jego centrum rozrywki :twisted: Teraz ten mały padalec mnie nie budzi, ale koło 8 już wie, że wstajemy, więc zaczyna się przeciągać i startuje prosto pod drzwi balkonowe.. Czyżby przebywanie na balkonie wyparło potrzebę posiadania pełnego brzuchola? :roll:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob cze 07, 2014 14:10 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

No i jak po wizycie u weta?

ewar

Post » Sob cze 07, 2014 14:56 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Jak super, że Pafnucek będzie miał kolezankę :1luvu: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Sob cze 07, 2014 16:10 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Melduję, iż Pafnucy jest felv/fiv negatywny i nic nie stoi na przeszkodzie w zameldowaniu Niki w naszych skromnych progach :piwa: już nie możemy się doczekać (Pafnucy podejrzliwie na mnie zerka) :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Sob cze 07, 2014 16:41 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Wygląda więc na to, że bladym świtem w następną niedzielę Nika wyruszy do domku :D P.Dariusz podjedzie pod mój blok, zapakujemy kotkę, po kilku godzinach już Duzi ją odbiorą.Mam wprawę w ekspediowaniu kotów, dla p.Dariusza to też już rutyna, wszystko powinno się udać.Już szykuję malutkiej wyprawkę.Ona naprawdę kocha inne koty, powinna od razu "przykleić się" do Pafnucego.Z resztą obgadamy wszystko przez telefon.
Bardzo się cieszę, bo kotka będzie miała domek ze snów, dziękuję :1luvu: , a i Pafnucy nie będzie sam.Już się cieszę na myśl o tym, jak będą się razem bawili :dance:

ewar

Post » Sob cze 07, 2014 19:34 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Będę wszystko dokumentować :D relacja będzie na bieżąco :kotek:

kotelsonciorny

Post » Sob cze 07, 2014 20:29 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Sklonować takie domki :D

ewar

Post » Sob cze 07, 2014 21:27 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Mam nadzieję, że się sprawdzimy, bo staramy się zapewnić takim kociszczom prawdziwy dom. Ja zawsze miałam w domu psy, moja ukochana zwierza była ze mną 18 lat, dożyła spokojnej starości i odeszła zasypiając. Była bardzo chora a ja zrobiłam bardzo dużo, żeby ją wyciągnąć i udało się. Czekamy z niecierpliwością :piwa: Pafnucy właśnie poluje na owady :twisted:

kotelsonciorny

Post » Sob cze 07, 2014 21:40 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Jednym słowem Nice się fuksnęło.Ale to fajna kotka, nie mogę nic złego o niej napisać.Boi się tylko, ale już coraz mniej.Zawsze jednak biegnie do Bohuna po pomoc.Teraz zaciekawiona jest nowym tymczasem w łazience.Mogą mieć ze sobą kontakt tylko przez kratkę w drzwiach.
Pafnucy jest śliczny :1luvu: Od zawsze kocham buraski, ale zakochałam się w czarnych kotach, kiedy tymczasowałam Fibi.Potem było jeszcze kilka czarnuszków, mają w sobie jakąś magię i są bardzo mądre.

ewar

Post » Sob cze 07, 2014 23:51 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Nika jest piękna. Nie przeraża mnie fakt, że się boi, Pafnucy bał się własnego cienia jak do nas trafił, a wyszedł na porządnego kocura :1luvu: Do moich znajomych nie podchodzi, ale nie ucieka i się mocno popisuje. Jest inteligentnym kotem, nauczył się wielu rzeczy, ale wszystko przed nim :twisted:

kotelsonciorny

Post » Nie cze 08, 2014 10:07 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Dla mnie Nika jest rozczulająca.Nie jest duża, raczej taka filigranowa i zawsze biegnie do Bohuna, dużego w końcu kocura na przytulanki.Taka się przy nim czuje bezpieczna, on też ją kocha i to jest takie ładne.

ewar

Post » Nie cze 08, 2014 10:17 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Fakt, to rozczulające :1luvu: ciekawam bardzo jak oni się dogadają. Pafnucy zyskał przydomek: Pafnucy I Łowny :mrgreen: on nie jest dużym kotem, waży 5,5kg, nie jest wysoki za to długi dość 8O

kotelsonciorny

Post » Nie cze 08, 2014 10:31 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

To faktycznie spory kot.Zwykle takie duże koty są najbardziej ciapowate, u mnie tak przynajmniej było.

ewar

Post » Nie cze 08, 2014 11:03 Re: Pafnucy - czeka na towarzyszkę! Uczymy się BARFa.

Och nie należy on do ciapowatych :twisted: Faktem jest, że jak był mały jego skakanie słychać było piętro niżej. Nie potrafił subtelnie się poruszać, zrzucał wszystko (całkowicie przypadkiem) i spadał na podłogę z siłą słonia :D A teraz łapie owady w locie i potrafi przejść po zastawionym stole niczego nie dotykając :D

kotelsonciorny

[poprzednia][następna]