Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 04, 2014 12:12 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Dziewczyny, a czy byłaby szansa by pomóc tutaj? viewtopic.php?f=1&t=162406

Na chwilę obecną dwie kotki mają szanse na dom, ale sterylka niezbędna (z tego co zrozumiałam, to nowa opiekunka byłaby w stanie zapłacić za zabieg , tylko zależałoby jej, żeby było taniej, bo przy dwóch kotkach naraz wychodzi już większa sumka)
Reszta czeka na domy i "udoskonalenie" :wink:
Byłabym wdzięczna za zerknięcie :D
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Śro cze 04, 2014 12:14 Re: Powszechna Sterylizacja. Dziękujemy!!! ♥

sylwia1982 pisze:dziś przy okazji codziennej rowerowej przejażdżki pojechałam na ogródki działkowe niedaleko mojego osiedla, no i oczywiście ja na każdych działkach są tam koty, ile ich tam jest trudno powiedzieć, jedno jest pewne trzeba to kocie towarzystwo sukcesywnie ciachać

w imieniu tych kotów bardzo proszę o pomoc, dzisiaj nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia, ale póki co widziałam tam 4 koty trudno powiedzieć czy to były kotki czy kocury

POMOŻECIE :?: :?:

na akcję na działkach muszę poczekać na lepszą pogodę, bo od niedzieli pada deszcz i wszystkie koty siedzą pochowane po różnych zakamarkach, byłam tam w niedzielę, ale niestety nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia kotom ani nie udało mi się zorientować ile tam jest kotów

czy ktoś z Was ma doświadczenie w łapankach kotów na działkach? koty mam zamiar łapać na klatkę-łapkę
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro cze 04, 2014 12:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

maja_brygida22 pisze:Dziewczyny, a czy byłaby szansa by pomóc tutaj? viewtopic.php?f=1&t=162406

Na chwilę obecną dwie kotki mają szanse na dom, ale sterylka niezbędna (z tego co zrozumiałam, to nowa opiekunka byłaby w stanie zapłacić za zabieg , tylko zależałoby jej, żeby było taniej, bo przy dwóch kotkach naraz wychodzi już większa sumka)
Reszta czeka na domy i "udoskonalenie" :wink:
Byłabym wdzięczna za zerknięcie :D

Zaraz spojrzę tam. :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro cze 04, 2014 13:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

sylwia1982 pisze:

Chiara pisze:
Chiara pisze:Info z ostatniej chwili: ciężarna kotka we wsi Wypychy. :strach: Trzeba ją dziś wieźć na sterylkę! :kotek:

Dotarła i już została ciachnięta. :lol: Co za dzień! :piwa:

:dance: :dance2: :dance:

tak to był szalony dzień :mrgreen:, wpadłam szybko wczoraj do lecznicy, a tam już czekała na mnie informacja, że we wsi Wypychy jest ciężarna kotka i szybkim rzutem na taśmę została podjęta decyzja o sterylizacji kotki

A zatem nich nasza szczęściara dostanie N°13. :lol:

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Śro cze 04, 2014 17:41 Re: Powszechna Sterylizacja. Damy radę!

Chiara pisze:Kolejną kotkę :kotek: w trudnej sytuacji zgłosiła do nas forumowa rejcz. Kotka jest ze wsi Chociul w lubuskim i mieszka u sąsiadki rejcz. Ma kocięta minimum raz w roku, ale one szybko giną. :( Rejcz udało już się jej znaleźć weterynarza, który wykona sterylizację za 110 zł. Sąsiadka zgodziła się oddać kotkę na zabieg. Zatem uratujemy kolejną przed niekończącą się wizją porodów i zmniejszymy choć odrobinę bezdomność. Bardzo się cieszę, rejcz! :piwa:

Kicia:

Obrazek

Kotka już po operacji :)
fotki podeślę jutro, bo już dzisiaj nie chcę jej dodatkowo stresować.
wgl okazała się bardzo spokojną, kochaną kicią, dużo grzeczniejszą niż moje domowe psotniki.

rejcz

Od: Sob sty 11, 2014 20:04

Post » Śro cze 04, 2014 18:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Rejcz, bardzo się cieszę! :piwa: :lol: Kicia dostaje N°14.

A my musimy przyjąć odpowiedzialność za kolejne dwie ciężarne kotki tym razem ze wsi Szastały. Mają zostać dowiezione do lecznicy w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że doczekają. :roll:

Koszt 160 zł.

Chiara

Post » Śro cze 04, 2014 20:02 Re: Powszechna Sterylizacja. Dziękujemy!!! ♥

sylwia1982 pisze:
sylwia1982 pisze:dziś przy okazji codziennej rowerowej przejażdżki pojechałam na ogródki działkowe niedaleko mojego osiedla, no i oczywiście ja na każdych działkach są tam koty, ile ich tam jest trudno powiedzieć, jedno jest pewne trzeba to kocie towarzystwo sukcesywnie ciachać

w imieniu tych kotów bardzo proszę o pomoc, dzisiaj nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia, ale póki co widziałam tam 4 koty trudno powiedzieć czy to były kotki czy kocury

POMOŻECIE :?: :?:

na akcję na działkach muszę poczekać na lepszą pogodę, bo od niedzieli pada deszcz i wszystkie koty siedzą pochowane po różnych zakamarkach, byłam tam w niedzielę, ale niestety nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia kotom ani nie udało mi się zorientować ile tam jest kotów

czy ktoś z Was ma doświadczenie w łapankach kotów na działkach? koty mam zamiar łapać na klatkę-łapkę

Tam pewnie też są ciężarne... Póki nie znamy konkretów wpisałam je na rezerwową jako stadko działkowe.

Chiara

Post » Czw cze 05, 2014 9:28 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Z N°15 dzika, bura kotka z Bielska Podlaskiego, którą ciachnęła Powszechna Sterylizacja. :piwa:

Obrazek

Chiara

Post » Czw cze 05, 2014 13:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Już w akcji! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Napisała do mnie pani Lucyna, karmicielka ze Szczecina, z którą już współpracowałam. Znalazła kocurka :kotek: z chorą łapką i zabrała go do weterynarza. Przy okzacji kocurek został wykastrowany, a Powszechna Sterylizacja poproszona o sfinansowanie zabiegu, którego koszt wynosi 50 zł.

A oto i on, szczeciński bezdomniak, którego leczy pani Lucyna, czyli N° 8 Powszechnej Sterylizacji:

Obrazek

Opłaciłam dziś kastrację kocurka N°8 ze Szczecina: FV 45/01/2014 z dnia 04.06.2014 na kwotę 60 zł. Niestety pani doktor podniosła cenę z 50 do 60 zł.

Pani Lucyna stara się złapać kolejnego kocurka, który również będzie potrzebował kastracji i leczenia. Pani Lucyna jest całkiem sama, sterylizuje, kastruje, leczy, wozi sama z mężem bez żadnej pomocy. Za leczenie łapki kocurka N°8 również zapłaciła sama dlatego nie możemy Jej odmówić. Nasza pomoc wiele dla Niej znaczy! Jeśli złapie następnego kocurka PS musi sfinansować jego kastrację. Na razie nie wpisuję go na żadną listę, bo nie wiem czy uda się go złapać.

Bądźcie z nami!

Chiara

Post » Czw cze 05, 2014 15:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Zapraszam na bazarek dla Powszechnej Sterylizacji :arrow: viewtopic.php?f=20&t=162666
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw cze 05, 2014 15:33 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
magoska_ pisze:może pomyślicie o paypalu jak to możliwe? łatwiej się wtedy wpłaca i szybciej i w odruchu serca można myk myk i wpłacić a tak trzeba na konto wchodzić, wpisywać dane itp :-))

To jest dobry pomysł. Pomyślimy na pewno. 8)

Nie wiem, jakie są zasady, ale może też akcja na siepomaga.pl ?
Tutaj fundacja Noga w Łapę prowadzi taką akcję i sporą sumę udało im się zebrać :arrow: http://www.siepomaga.pl/f/nogawlape/c/1439
Myślę, że Powszechna Sterylizacja też ma szansę 8)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw cze 05, 2014 15:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

kinia098 pisze:
Chiara pisze:
magoska_ pisze:może pomyślicie o paypalu jak to możliwe? łatwiej się wtedy wpłaca i szybciej i w odruchu serca można myk myk i wpłacić a tak trzeba na konto wchodzić, wpisywać dane itp :-))

To jest dobry pomysł. Pomyślimy na pewno. 8)

Nie wiem, jakie są zasady, ale może też akcja na siepomaga.pl ?
Tutaj fundacja Noga w Łapę prowadzi taką akcję i sporą sumę udało im się zebrać :arrow: http://www.siepomaga.pl/f/nogawlape/c/1439
Myślę, że Powszechna Sterylizacja też ma szansę 8)

Bardzo dobry pomysł. Na pewno nas zapiszę tylko chyba najpierw trochę zabiegów przeprowadźmy, żeby móc się jakoś wykazać i zaprezentować ? W tym tempie za chwilę będziemy mieć pierwszą setkę. :ok:

Chiara

Post » Czw cze 05, 2014 16:37 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Zamieściłam informację na stałe na swoim blogu.
Niech wiadomośc o akcji idzie w świat.
http://klubkotajasna8.blogspot.com/2014 ... zacja.html
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw cze 05, 2014 16:51 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

kristinbb pisze:Zamieściłam informację na stałe na swoim blogu.
Niech wiadomośc o akcji idzie w świat.
http://klubkotajasna8.blogspot.com/2014 ... zacja.html

Dziękujemy najserdeczniej! :1luvu: :piwa: :1luvu:

Niech wiadomość idzie w świat! :lol:

Chiara

Post » Czw cze 05, 2014 19:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Kicia N°14 jest jeszcze nieco oszołomiona szczęściem. :ryk:

Obrazek

Podkreślę, że kubraczek jest rękodziełem autorstwa rejcz. :piwa:

Rejcz, wróć z nowym kotem. :1luvu:

Chiara

[poprzednia][następna]