Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 03, 2014 16:10 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Silva już opatrzona, ufff!

Wydrapała sobie ten śrut z noska, wiec została tylko dziura. Na szczęście zatrzymał sie na kości. Rana czysta, otwarta, więc nie powinna się ropa zbierać.
Już wróciła na działki 8)

... a na drugie jej Szczęściara - cud, ze żyje.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto cze 03, 2014 16:21 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

No to super, że już dobrze ale skóra mi cierpnie na myśl, że macie na działkach strzelca-mordercę kotów :cry: :evil: .

Czy to możliwe, że ten typ ma tam swoją działkę i bywa na niej z wiatrówką ?

Przykre to i w sumie nie wiadomo co robić ... :(
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto cze 03, 2014 16:22 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Biedna Silva :(

Dobrze, że już po wszystkim, oby rana się nie babrała :ok:

Co za podli ludzie, śrutem w żywe stworzenie :cry: :evil:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Wto cze 03, 2014 17:13 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Nie wiem, czy na działkach - chyba jednak skłaniam się (albo chciałabym, żeby tak było) do tego, że oberwała gdzieś, gdzie mieszka. Ona jednak na działkach niewiele bywa, tylko miska i z powrotem gdzieś biegnie ...
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 04, 2014 0:37 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

A jakby tak znaleźć kurwiego syna odebrać mu strzelbę i kolbą w rozum przywalić, może by coś pojął. Cóż mu przeszkadza stworzenie tak kochające człowieka?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro cze 04, 2014 8:03 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Biedna Silva, boję się, że nie jest już bezpieczna :( Ten dupek z wiatrówką pewnie nie zrezygnuje ze swojej "zabawy". Tyle się na wątkach czyta o tych postrzelonych z wiatrówek futerkach że po prostu ręce opadają.

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Śro cze 04, 2014 8:25 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Brzydalowi też przeciez na początku roku wetka wyciągała śrut z łapki ... Ale to był starszy postrzał, nie wiadomo, jak długo w kocie siedział. Ja wyczułam przypadkiem rok temu, miał podskórnie.
Mam nadzieję, ze koty będą unikać ludzi, nawet tych daleko w zasięgu wzroku.

Wczoraj przy okazji jeszcze Chudy oddał krew - wetka przerażona, jak jej przypomniałam, ze to kot, który jej pare lat temu biegał po suficie w gabinecie :mrgreen: Obyło się bez ekscesów, ładnie sie już oswoił :D Mam nadzieje, ze wyniki będa ok - na początku roku miał podwyższone parametry nerkowe.
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 04, 2014 8:28 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Avian pisze:Silva już opatrzona, ufff!

Wydrapała sobie ten śrut z noska, wiec została tylko dziura. Na szczęście zatrzymał sie na kości. Rana czysta, otwarta, więc nie powinna się ropa zbierać.
Już wróciła na działki 8)

... a na drugie jej Szczęściara - cud, ze żyje.

:ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro cze 04, 2014 8:39 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Nie ma ucieczki przed kretynami. Pamiętacie kota spod Szczecina? Miał KILKADZIESIĄT wbitych w głowę śrutów. Skurwęsyn go uwiązał, bo do biegnącego by nie trafił tyle razy i
strzelał jak do tarczy. Swolocz. Wsadziłbym mu tę wiatrówkę w żyć. Kota odratowano.
Egipcie wróć! Tam ludzie golili brwi na znak żałoby po śmierci kota. Kot był święty, mumifikowano go na równi z faraonami i kapłanami. A teraz? Pogarda...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pt cze 06, 2014 7:59 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Wyniki Chudego w normie, ufff!

A ja zostawiłam koty na kilka dni i uciekłam do Świnoujścia 8)
Obrazek

Avian

Post » Pt cze 06, 2014 8:06 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

No to super, że z Chudym OK :D :ok:

Mam nadzieję, że jesteś w Świnoujściu w celu odpoczynku , wracaj opalona i zrelaksowana :kitty: :-D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt cze 06, 2014 13:27 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Ależ zazdroszczę Ci tego Swinoujścia :oops: :oops: :oops:

Nie broniąc nikogo - Silva mogła oberwać przypadkiem, a strzelający mógł nawet o tym nie wiedzieć. Takie powierzchowne wbicie świadczy o małej już sile, a więc dużej odległości.
Natomiast strzelającego dla rozrywki do ptaków czy zwierząt wcale nie traktowałabym kolbą po czerepie tylko tym samym śrutem w miejsce zdecydowanie bardziej czułe i cenne dla mężczyzny....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt cze 06, 2014 14:14 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

izka53 pisze:Natomiast strzelającego dla rozrywki do ptaków czy zwierząt wcale nie traktowałabym kolbą po czerepie

otóż to. Niech sobie - najlepiej w łeb - strzeli.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 06, 2014 18:47 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Łeb u mężczyzny to akurat nie najczulszy. Chyba żeby w łebek. :wink:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pon cze 16, 2014 8:07 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Silva już ładnie wygojona, ufff :D

Listek coraz bardziej oswojony, wczoraj podszedł własciwie do ręki 8O Ładnie wygląda, więc możliwe, ze jest kotem-spacerowiczem, z pobliskiego osiedla, jednak wg moich obserwacji łaził po działkach już zimą. To chyba jego powydzierane białe futro znajdowałam w różnych miejscach ;)
Chociaż ... wczoraj pojawił się kolejny Nowy z białym futerkiem :roll: Duży, dorodny chłopak. Raczej nie od paru dni, bo już wiedział, gdzie żarcie dają, ale tez nie za długo, bo trochę ciałka jeszcze ma.

Listek
Obrazek

Obrazek

Nowy (może ... Cyryl? ;) )
Obrazek

Listek jest numerem 1 na mojej liście działkowców do adopcji. Plan : złapać, wyciąć, znaleźć dom. Za szybko się oswaja jak na działkowego kota, nie bedzie tu bezpieczny. Jeden plus - nie rzuca się w oczy, ci ludzie, co kojarzą działkowe koty, na pewno nie odróżnią go od Pasika.
Jak tylko sie uda, założę mu obróżkę z listem do ewentualnych właścicieli.

Cyryl tez nie wygląda na typowego dzikiego kota, choć na razie nieufny. To duży, wypasiony kot. Taki spaślak-kanapowiec ... Może komuś zawadzał w domu :|
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]