Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 03, 2014 12:15 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :)))

Info z ostatniej chwili: ciężarna kotka we wsi Wypychy. :strach: Trzeba ją dziś wieźć na sterylkę! :kotek: Dopisuję do zabiegów w toku, szacunowy koszt 80 zł. Tak niewiele, tak dużo...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto cze 03, 2014 13:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Alarm w Wypychach!

Mamy sponsora dla kotki ze wsi Wypychy! :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
Ostatnio edytowano Wto cze 03, 2014 16:26 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Wto cze 03, 2014 14:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Alarm w Wypychach!

Kolejna dramatyczna sytuacja, w Dziwnówku:
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=162586

Gata_Negra zarejestrowała się wczoraj na miau, aby szukać pomocy dla stada bezdomnych, wychudzonych i chorych kotów.
Sterylizacje też potrzebne. Może na tym wątku są osoby z Dziwnówka, Dziwnowa, Kamienia Pomorskiego,
które zechciałyby pomóc?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto cze 03, 2014 15:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Alarm w Wypychach!

violet pisze:Kolejna dramatyczna sytuacja, w Dziwnówku:
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=162586

Gata_Negra zarejestrowała się wczoraj na miau, aby szukać pomocy dla stada bezdomnych, wychudzonych i chorych kotów.
Sterylizacje też potrzebne. Może na tym wątku są osoby z Dziwnówka, Dziwnowa, Kamienia Pomorskiego,
które zechciałyby pomóc?

Dzięki za info. :ok:

Chiara

Post » Wto cze 03, 2014 15:42 Re: Powszechna Sterylizacja. Alarm w Wypychach!

kotka juz po sterylce wybudzila sie
przesylam na maila zdjecia kici mam nadzieje ze sie uda
bardzo bardzo dziekuje
Kotka Milka

Post » Wto cze 03, 2014 16:54 Re: Powszechna Sterylizacja. Alarm w Wypychach!

Kotka Milka pisze:kotka juz po sterylce wybudzila sie
przesylam na maila zdjecia kici mam nadzieje ze sie uda
bardzo bardzo dziekuje

Udało się. 8)

Kotka dostała No 9 w ewidencji PS. Dzięki Kotce Milce, dzięki sponsorowi kici, dzięki Powszechnej Sterylizacji jej kociaki nie zostały utopione. Kolejne unikną takiego losu, bo się po prostu nie urodzą. Życie tej słodkiej, biednej kici będzie trochę lepsze... Dziękuję Wam. :1luvu:

Obrazek

Upowszechniajmy sterylizację!

Chiara

Post » Wto cze 03, 2014 19:14 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:Info z ostatniej chwili: ciężarna kotka we wsi Wypychy. :strach: Trzeba ją dziś wieźć na sterylkę! :kotek:

Dotarła i już została ciachnięta. :lol: Co za dzień! :piwa:

:dance: :dance2: :dance:

Chiara

Post » Wto cze 03, 2014 20:05 Re: Powszechna Sterylizacja. Sukces w Wadowicach i w Wypycha

Już w maju, krótko po wpisaniu do KRS, Sylwia zaangażowała PS w sprawę kotów z Zubowa. Mieszka tam pani, która przygarnia koty, miała ich siedem. Czekaliśmy w napięciu na koniec formalności, aby ruszyć tam z pomocą, w międzyczasie pani podrzucono kolejną ciężarną kotkę. Jak dotąd ciachnęliśmy tam trzy kotki. Ta podrzucona, ósma urodziła kocięta. Reszta jest zabezpieczona proverą i będzie ciachana niebawem.

Całkowity koszt pomocy w Zubowie to 640 zł.

Kilka zdjęć ogólnych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trzy kotki już po zabiegach to N°10, N°11, N°12, a poniżej ich fotki po zabiegach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Wto cze 03, 2014 23:34 Re: Powszechna Sterylizacja. Sukces w Wadowicach i w Wypycha

Dziś wyjęłam z Sakiewki 80 zł i opłaciłam zabieg kotki N°5, czyli fundacyjnej Majki.

FV 41/2014 z dnia 02.06.2014 na kwotę 597 zł

Pozostała kwota 517 zł to koszty leczenia kici i nie jest to koszt Powszechnej Sterlizacji. Na spłatę prowadzimy nieudolną zbiórkę w wątku, do którego prowadzi banerek w podpisie.

A tu Maja jeszcze raz dziękuje za sterylkę darczyńcom PS:

Obrazek

Chiara

Post » Śro cze 04, 2014 8:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Sukces w Wadowicach i w Wypycha

Łatwiej jest prowadzić zbiórkę Facebooku. Wiecej ludzi wpłaca. Takie mam wrażenie.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Śro cze 04, 2014 10:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Sukces w Wadowicach i w Wypycha

tomek_k pisze:Łatwiej jest prowadzić zbiórkę Facebooku. Wiecej ludzi wpłaca. Takie mam wrażenie.

Powszechna Sterylizacja ma fanpage na Facebooku: https://www.facebook.com/powszechna.sterylizacja?ref=hl W pierwsze dwa dni dostalimy aż 200 lajków. Nie jest to dużo, ale fanpage generuje nienormalnie dobry ruch. Mam porównanie z podobnym, który miał prawie 2000 lajków i mamy podobną ilość wyświetleń, lajków i bardzo duże zasięg. 4500 tygodniowo. 8O Nasz plakacik obejrzało 1000 osób, udostępniły 22. 8O I to wszystko w osiem dni naszej oficjalnej działalności. Czy to się przełoży na wpłaty ? Mam ogromną nadzieję, że tak, zobaczymy...

Majkę też tam ogłosiłam, ale bądźmy realistami. Jest obecnie pięknym, zadbanym, szczęśliwym kotem. Zosik nie żałowała jej niczego i Maja dostała wszystko, co najlepsze. Na fejsie ludzie ślą fortunę, gay zobaczą drastyczne zdjęcia. Nie przebiję się przez to z Mają. Dostała jedną wpłatę od forumowej Alienor i już to podniosło mnie na duchu. :1luvu:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Dla mnie zawsze miau było miejscem, gdzie dostawałam pomoc. Rozpoczęłam budowanie zaufania dla Powszechnej Sterylizacji, w akcji nie ma i nie będzie osób przypadkowych, postawiłam na pełną jawność kosztów, żadnych ogólników, same konkrety. Widać dokładnie, co robimy i z kim i gdzie i za ile.

Na razie idzie lepiej niż dobrze i za to Wam wszystkim dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro cze 04, 2014 12:53 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Śro cze 04, 2014 10:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

może pomyślicie o paypalu jak to możliwe? łatwiej się wtedy wpłaca i szybciej i w odruchu serca można myk myk i wpłacić a tak trzeba na konto wchodzić, wpisywać dane itp :-))

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Śro cze 04, 2014 10:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

magoska_ pisze:może pomyślicie o paypalu jak to możliwe? łatwiej się wtedy wpłaca i szybciej i w odruchu serca można myk myk i wpłacić a tak trzeba na konto wchodzić, wpisywać dane itp :-))

To jest dobry pomysł. Pomyślimy na pewno. 8)

Chiara

Post » Śro cze 04, 2014 11:41 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Mamy sponsora dla kotki ze wsi Wypychy! :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:

pięknie dziękuję sponsorowi :1luvu: :1luvu: takie wiadomości dają siłę do dalszego działania :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:Info z ostatniej chwili: ciężarna kotka we wsi Wypychy. :strach: Trzeba ją dziś wieźć na sterylkę! :kotek:

Dotarła i już została ciachnięta. :lol: Co za dzień! :piwa:

:dance: :dance2: :dance:

tak to był szalony dzień :mrgreen:, wpadłam szybko wczoraj do lecznicy, a tam już czekała na mnie informacja, że we wsi Wypychy jest ciężarna kotka i szybkim rzutem na taśmę została podjęta decyzja o sterylizacji kotki
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro cze 04, 2014 11:56 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

No zadziałaliśmy błyskawicznie. :lol: Oby więcej takich akcji. Wszystko przed nami! :piwa:

Chiara

[poprzednia][następna]