Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 26, 2014 22:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Erin ... ale jesteś dzielna ! A swoją drogą, taka kacza mama z dziećmi - to słodki widok :1luvu: U nas po jeziorku pływa taka kacza rodzina. Od dróg daleko... więc mogą żyć w miarę spokojnie. W miarę, bo część jeziora została wynajęta, zawieszono nad nimi liny i są na nich ciągani ludzie na deskach. Próbowałam znaleźć jak coś takiego się nazywa, ale mi się nie udało.

Nasze nie drepczą, bo samolubne som. Własny komfort jest ważniejszy od pańci :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto maja 27, 2014 6:33 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nooo, widok super :) Te malutkie kaczuszki, kręcące kuperkami i przebierające ze wszystkich sił łapkami, żeby tylko nadążyć za mamą kaczką.
I tak jeden przez drugiego, żeby tylko nie zostać w tyle. A malutkie toto jak pięść. Mam nadzieję, że zostaną na tym akwenie i nie będą się już szwendać w tę i we tę. Ależ to była adrenalina, wszystko wydarzyło się w ciągu kilku sekund :spin2:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 27, 2014 23:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dziś tylko obrazkowo

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro maja 28, 2014 0:25 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

A cóż to za małą pierdółka?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro maja 28, 2014 5:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ale slicznosci :)

Erin

Post » Śro maja 28, 2014 9:27 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dziś mam straszny młyn w pracy, więc tylko wstawię link do informacji o Tosi i dzieciakach na FB z fb https://www.facebook.com/Jezurkowo/phot ... =1&theater
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw maja 29, 2014 20:13 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Cudne te jeżowe dzieci :)
Przyszedł do mnie wczoraj jeżowy breloczek. Jest piękny, dziękuję i czuję się zaszczycona. Najchętniej nosiłabym go na piersi jak medal. Chociaż nie czuję, żebym na niego zasłużyła. Gdyby nie Wasza praca, Nemi, Wasze poświęcenie i troska, nie miałabym szansy pomóc w ratowaniu jeżowego życia. To Wam należą się podziękowania, Wy jesteście motorem całego przedsięwzięcia. I życie jeże zawdzięczają przede wszystkim Wam. :1luvu:

A moja Sylwanka ma koci katar - to tak, żeby pani weterynarz o nas nie zapomniała.
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Pt maja 30, 2014 6:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Zdrówka wszystkim życzymy :ok:

Erin

Post » Pt maja 30, 2014 23:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Sel - cieszę się, że dotarł. A najlepszy motor bez paliwa, to tylko kupa złomu ... Bez Ciebie i Was wszystkich nie dalibyśmy rady...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob maja 31, 2014 23:28 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - kotka w ciąży

Dziś zadzwoniła do mnie znajoma, że znalazła umierającą kotkę. Zabrała ją do domu, żeby spróbować jej pomóc.... nie może jej zatrzymać, bo nie ma na to środków. Poprosiła mnie, żebym ją zabrała do nas - ale naprawdę nie mogę. Łazienki zajęte przez jeże, a Fifi z pełnym zaangażowaniem goni koty. Nasze własne potrafią sobie z tym poradzić, jak to wpłynie na nową - nie mam pojęcia. Co gorsza, kotka jest w ciąży. Znajoma, z bólem serca zgodziła się na sterylizację aborcyjną. A kotka, niestety nieadopcyjna - zwykły buraś :| Co robić :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon cze 02, 2014 13:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - kotka w ciąży

Nemi, a ogłoszenie o opiekuna wirtualnego , jak myślisz? Znajoma będzie miała przyjacielskie futerko chociaz tymzcasowo, a może w międzyczasie i ds się trafi lub znajoma uzna,że jednak zostanie koteczka

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 02, 2014 13:51 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - kotka w ciąży

O to super pomysł :P Dziś znajoma będzie do mnie dzwonić i ustalimy co robimy. Wiem, że kontaktowała się ze "schroniskiem" w Falenicy (chyba miała na myśli fundację Azylu pod Psim Aniołem) i być może rozmawiała z nimi o sterylizacji. Ja w sobotę, rozmawiałam z nią tylko o tym, że musi kicię wysterylizować. Kotka była w kiepskim stanie, ale szybko dochodzi do siebie.

Ale pojawia się kolejny problem - czy znajoma poradzi sobie z adopcją ? W sensie sprawdzenie domu, umowa i tym podobne sprawy.

I wiecie co jej powiedzieli w poczekalni u weta, gdzie próbowała się dowiedzieć o finansowanie sterylizacji kotów bezdomnych ? Że wet owszem fundusze ma, ale na usypianie kotów bezdomnych :strach:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon cze 02, 2014 14:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - kotka w ciąży

PA może przecież zrobić ktoś z forum -prawie wszędzie w kraju ktoś mieszka blisko potencjalnego domku :wink:

a konretnie to wet dostał z miasta dyrektywę na piśmie,że na usypianie czy sam tak zadysponował? W umowie, która musi mieć z miastem, wyraźnie jest wyznaczony cel czy zakres obsługi , a ponieważ jest to sprawa publiczna, nie ma tajemnicy i każdy może sobie umowę obejrzeć-raczej nie przypuszczam, aby miasto tak zapisało, a wet podpisujący umowę na sterylki miejskie już nie jest jeden w każdym mieście , nie ma już wyznaczonego , jak niegdyś i zero wyboru, warto sprawdzić u źródła czyli w wydziale ochrony środowiska w urzędzie miasta/gminy -tak bym zaczęła i do innego weta zapytać

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 02, 2014 17:02 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - kotka w ciąży

Nemi pisze:
I wiecie co jej powiedzieli w poczekalni u weta, gdzie próbowała się dowiedzieć o finansowanie sterylizacji kotów bezdomnych ? Że wet owszem fundusze ma, ale na usypianie kotów bezdomnych :strach:

A któraż to organizacja pro-zwierzęca taka pomysłowa?
Czy może włodarze miasta się popisali? :roll: :|

Erin

Post » Wto cze 03, 2014 22:12 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - kotka w ciąży

Jak to z wetem było i kto zlecał usypianie - to dokładnie jest to nie wiem. Zresztą nie drążyłam tematu, bo okazało się, że znajoma sama sobie znalazła bezpłatną sterylizację ... Znalazła pomoc w Azylu pod Psim Aniołem i niezależnie od tego, u innego weta. Ale sytuacja przybrała tragiczny obrót, bo kotka jej uciekła :| Szuka jej, ale czy znajdzie - wątpię.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]