Dwie Królowe i dwie Wiewióry: najazd wiewiór od s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 29, 2014 6:38 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Kocurro :wink: kilka stron wczesniej - to juz wszystko było grane u nas :roll:

Gdyby ktoś z W-wy chciał poznać Tsulę osobiście to, (oprócz wpraszania sie na wizytacje :mrgreen: ) w tę niedzielę Małe Tsu będzie gościć na pokazie kotów z okazji dnia dziecka w godz. 10-16 :D zapraszamy :kotek:

W dniu 1 czerwca 2014 roku Polski Związek Felinologiczny organizuje Pokaz Kotów Rasowych. Impreza będzie częścią Festynu Dzielnicy Warszawa Praga Południe z okazji Dnia Dziecka.
Pokaz odbędzie się w Sali gimnastycznej XXIII Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie, ul. Naddnieprzańska 2/4. Dla zwiedzających wstęp wolny.

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt maja 30, 2014 11:01 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

kurna,zeby ta Wawa bliżej była :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt maja 30, 2014 11:49 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Myszolandia pisze:kurna,zeby ta Wawa bliżej była :oops:
już bliżej się nie da :mrgreen:

ewkaa

Post » Pt maja 30, 2014 13:24 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Szalony Kot pisze:A przez jakiś czas Gamina nosiła obróżkę? Bo to tak ok. miesiąca dopiero widać efekt...
Według opisu na opakowaniu to po miesiącu ona przestaje działać :roll: nie nosiła tak długo - za bardzo ja dodatkowo denerwowała :( ale feliway już 2 op. w kontakcie wisi :?
napisze bardzo małymi literkami żeby nie zapeszyć, Dzidzia zaczyna się lekko stawiać zamiast uciekać z podkulonym ogonem i sykiem, no i obwąchuje małe zawsze przy jedzeniu, na noski noski jeszcze nie pozwala, ale też nie syczy jak małe próbuje tylko robi taki ciężki wydech /fuka? takie FUUUU :mrgreen:
żeby nie było zbyt różowo - Fryga ma dość, Tsula za bardzo nie zaczepia Gaminy, za to uznała, że Fryga jest świetnym kompanem do zabawy i tak mamy powtórkę z dokocenia Fenrisem, tylko Fryga jest 4 lata starsza, a dziecię, choć mniejsze, bardziej upierdliwe i włażące wszędzie - wdrożyliśmy program wybawiania dziecia (a mnie kusi wysłanie jej na kolonie do Cioci Atki na druga stronę ulicy :twisted: ), żeby dać oddech Frydze, przydała by się jeszcze ładniejsza pogoda do spacerów i większy teren, bo Tsuli już się podwórko znudziło :lol:

ewkaa

Post » Pt maja 30, 2014 13:35 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

A próbowałyście Kalma do pysia? Tego kociego, nie w karmie? Mój wycofany tymczas który nigdy z innymi ludźmi i czworonogami nie miał kontaktu zaczął się interesować otoczeniem i zachowywać jak prawdziwa persę.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pt maja 30, 2014 13:44 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Takie "FUUU" przy zamkniętym pysiu, przez nos, robi Bajra, co oznacza lekkie zdegustowanie sytuacją.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 30, 2014 14:10 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Jek pisze:A próbowałyście Kalma do pysia? Tego kociego, nie w karmie? Mój wycofany tymczas który nigdy z innymi ludźmi i czworonogami nie miał kontaktu zaczął się interesować otoczeniem i zachowywać jak prawdziwa persę.
Kalma próbowałam dawno temu na wystawie - nie robił nic, nie mam przekonania do tych cudów ziołowych czy innych tabletkowo-syropkowych :| , a ponad to Dzidzia przy swojej masie musiałby strasznie dużo tego zjeść :roll: na razie pass, czekam na nową dostawę kropelek (Bach) wydaje mi się, że one dobrze na nią działały kiedy odszedł F

MariaD pisze:Takie "FUUU" przy zamkniętym pysiu, przez nos, robi Bajra, co oznacza lekkie zdegustowanie sytuacją.
Takie zdegustowanie to jest u nas spory postęp :wink:

ewkaa

Post » Pt maja 30, 2014 14:21 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Już zostałam ustawiona via pw, że faktycznie efekt powinien być widoczny najdalej po tygodniu :|

Swoją drogą, właśnie tego motorka w dupce najbardziej się boję przy tej rasie :oops: jest chyba najpiękniejszym kotem, jakiego widziałam w życiu, ale charakter jest dla mnie zbyt energiczny :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt maja 30, 2014 14:39 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Szalony Kot pisze:Swoją drogą, właśnie tego motorka w dupce najbardziej się boję przy tej rasie :oops: jest chyba najpiękniejszym kotem, jakiego widziałam w życiu, ale charakter jest dla mnie zbyt energiczny :oops:
Ale to jest właśnie takie rozkoszne :1luvu: nie wyobrażam sobie takiej wiewiórki leżącej statecznie na kanapie (chociaż uwaga ten kot sypia :mrgreen: i mruczy i zwija się an kolankach :love: choć pewnie nie każdy egzemplarz tak ma :wink: ), chociaż wciąż daleko jej energią do bengala :lol:
Myślę, że przed wszystkim brakuje jej kociego towarzysza - takiego chętniejszego do zabawy niż moje kocice :roll: F by z nią pobiegał :( ale na to musi troszkę poczekać chyba, że Gamina się "obudzi" :) a na razie my robimy za dodatkowe zabawki :)

ewkaa

Post » Pt maja 30, 2014 14:44 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Zachcialo Ci sie dziecia :lol: Moj syn tak ma jak wiewiora, wszedzie go pelno, mnostwo pytan, energia go rozpiera, spiewa, gra na gitarze, biega jak juz go tak rozpiera, ze nie moze...moze w poprzednim zyciu byl Tsula? :mrgreen:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt maja 30, 2014 14:51 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Chat pisze:Zachcialo Ci sie dziecia :lol: Moj syn tak ma jak wiewiora, wszedzie go pelno, mnostwo pytan, energia go rozpiera, spiewa, gra na gitarze, biega jak juz go tak rozpiera, ze nie moze...moze w poprzednim zyciu byl Tsula? :mrgreen:
Pasowali by do siebie :ryk:

ewkaa

Post » Pt maja 30, 2014 16:51 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Kalm nie działa doraźnie. Efekt widać po 2-4 dniach.

Jek

Post » Pt maja 30, 2014 17:07 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Jek pisze:Kalm nie działa doraźnie. Efekt widać po 2-4 dniach.
Ja to wszystko wiem :wink:

ewkaa

Post » Pt maja 30, 2014 20:58 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

ewkaa pisze:
Jek pisze:Kalm nie działa doraźnie. Efekt widać po 2-4 dniach.
Ja to wszystko wiem :wink:

Domyślam się :twisted: . Ale mogłaś zapomnieć :wink: !

Jek

[poprzednia][następna]