Witamy wszystkie Cioteczki cieplutko, bo zrobiło się stanowczo za zimno … i zapraszamy na fotorelację z Kotinowa :
Tysiaczek –
„Przez ten upał łapki mi się zaplątały …” ........ „Ale się wyspałam” ................. „Jedzonko było pycha”

W Kotinowie sytuacja powoli się stabilizuje, Tośka odpuściła Cymusiowi, spokój aż nudno, sielanka trwa …

Tolcia znowu ma na wszystkich czterech łapkach wytarte futerko od zewnętrznej strony. Zaczęłam podawać jej Arthroflex, bo podejrzewam, że może odczuwać bóle w stawach i stąd wylizywanie. Wszystko wskazuje na to, że mam rację, bo jakby teraz już trochę mniej liże, jest bardziej ruchliwa i mniej śpi.
Gdy jakiś czas temu zwichnęła łapkę, na RTG widoczne były zwyrodnienia, do tego to jej uwielbienie dla ciepełka wskazuje z dużym prawdopodobieństwem na bóle stawów.
Arthropflex pomaga, więc chyba okazał się właściwym lekiem. Na razie więc nie muszę Toli stresować wizytami u wetów. Mam złapać jej mocz do analizy … no, nie wiem czy mi się to uda … ale muszę spróbować
Tola wielbicielka słonka ... wiadomo dlaczego, kocina wygrzewa "stare" gnaty

Dziunia zaspana
............................................................................ kot tropiący .....

Tosia – kot przytajony
........................................................... Tosia - upał

Cymuś i Tosia - duzy upał
................................. Cynamon - bardzo duży upał – wietrzenie podwozia

Cymuś -
„Co tam panie … za oknem” ? Cymuś zaczyna mnie "wkurzać"

gdy chcę mu zrobić fotkę np. na szafie, to jest to awykonalne, bo łajza, gdy tylko mnie zobaczy z aparatem wycelowanym w jego białość natychmiast zeskakuje i nadstawia łepetynę do miziania ....

doczekałam się namolnego kocura

Fitusiński
„No, co ? psa nie widziała” ??
Azirka i Dziunia – często obok siebie, nawet łapki te same wyciągnięte …

Poniższa sesja cymusiowa dowodzi niezbicie, że Cynamon ma w swoich niedalekich przodkach kota brytyjskiego krótkowłosego kremowego … same zobaczcie
Kot brytyjski krótkowłosy kremowy (kbkk)
.................... a to Cynamon

Na rysunku szczegółowy opis kota bkk
......................... Cymus - ta sama sylwetka, krótki łapki, ogonek też średni ...

Następna sesja będzie fitusiowa – psiak już po salonie odnowy … jak nowy

Szkoda tylko, że się – kurka wodna – zrobiło zimno …
Czy wasze koty chrapią ?
Moje chrapią – Cynamon, Tysia, Tola… Dziuni i Tosi jeszcze nie złapałam na chrapaniu … widać, że większość to emeryci … albo grubasy – vide: Cymuś
Tinusia też chrapała, mój kochany grubasek