WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE V

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 28, 2014 21:41 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

8 tygodniowy maluszek z chorą łapką szuka pilnie domu tymczasowego, dzisiaj nie miał się gdzie podziać i trafił do schroniska :( kontakt - pani Ela, nr podam na pw viewtopic.php?f=1&t=153289

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw maja 29, 2014 6:12 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

a co to za problem z łapką?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw maja 29, 2014 7:29 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

Jestem zarobiona w pracy, ale jeśli ktoś ma możliwość sprawdzić w schronie, czy go zaszczepili, czy podali mu surowicę i podwieźć do nas malca to się nim zajmiemy. Jeśli dostał surowicę to weźmiemy go bezpośrednio do siebie, a jeśli go zaszczepiono to mam dla tego niego kwarantannę.
Ale fizycznie nie dotrę dziś do schroniska.
Sprawa jest pilna, bo jeśli malca nie wyciągniemy to jest duże ryzyko, że zostanie uśpiony :(
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw maja 29, 2014 7:36 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

wstaw na FB , ja wpisałam, może ktoś się odezwie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw maja 29, 2014 13:11 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

Dziewczyny która może odebrać 2 kryte kuwety i karmę RC Urinary? Pani Iwona z fb chce nam je podarować, proszę o zgłoszenie się kogoś, kto może odebrać ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt maja 30, 2014 14:53 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

Zdałam dzisiaj, zdałam :D . Dawno tak dobrze nie zdałam.
Jessi, podziękuj Tacie jeszcze raz :ok: i wyznacz, które wrokotki mają najpilniejsze potrzeby, to przeleję.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt maja 30, 2014 15:40 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

A u mnie wylądowała 5-cio tygodniowa Śliwka.
Znalazła ją tydzień temu Edyta, która 2,5 roku temu adoptowała ode mnie koteczkę. Zabrała małą do weta i przez tydzień jest na lekach. Jedno oczko wygląda już prawie normalnie, ale drugie w ocenie weterynarza prowadzącego nadaje się do usunięcia. Nie poddajemy się jeszcze i malutka była dziś u innego weterynarza. Będę przez tydzień dawać lekarstwa i kropić oczy w sumie 13 razy dziennie... Będzie ciężko, ale będę walczyła o wzrok malutkiej do upadłego. Kicia będzie u mnie przez tydzień, aż do kontroli. Miała być tylko na weekend, bo Edyta wyjeżdża, ale lepiej jeśli zostanie dłużej. Muszę za tydzień pojechać na kontrolę z Sansą, więc wezmę też małą Śliwkę.. Po tym czasie będzie wiadomo jakie są szanse na uratowanie oka...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Pt maja 30, 2014 21:43 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

michalinadzordz pisze:Dziewczyny która może odebrać 2 kryte kuwety i karmę RC Urinary? Pani Iwona z fb chce nam je podarować, proszę o zgłoszenie się kogoś, kto może odebrać ;)

właśnie się dowiedziałam że kolejna kotka u Beaty musi być na diecie urinary więc karma bardzo się przyda
może mi uda się odebrać te rzeczy

jessi74

Post » Pt maja 30, 2014 21:45 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

Thorkatt pisze:Zdałam dzisiaj, zdałam :D . Dawno tak dobrze nie zdałam.
Jessi, podziękuj Tacie jeszcze raz :ok: i wyznacz, które wrokotki mają najpilniejsze potrzeby, to przeleję.

no podziękowałam muffinką :wink: to Go zachęciło bardzo i obiecał jeszcze coś przygotować :mrgreen:

jessi74

Post » Sob maja 31, 2014 5:42 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

Ciekawe, z czym muffinka była :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 31, 2014 8:03 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

MalgWroclaw pisze:Ciekawe, z czym muffinka była :wink:

a no nie wiem 8) ale jak jak jadł to mówi " aha, jak tak to ja jeszcze więcej przygotuję, to może jeszcze coś dostanę " :mrgreen: coś wymyślę :ryk:

jessi74

Post » Sob maja 31, 2014 10:45 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

jessi74 pisze:
MalgWroclaw pisze:Ciekawe, z czym muffinka była :wink:

a no nie wiem 8) ale jak jak jadł to mówi " aha, jak tak to ja jeszcze więcej przygotuję, to może jeszcze coś dostanę " :mrgreen: coś wymyślę :ryk:

Mufinka byla z truskawkami, a kasa pojdzie na leczenie( krwiomocz) koteńki w DT u Beaty, a ponieważ pan w skupie taki uczciwy, to wysypał złom z worka, podzielił i wyszło 50,50zł :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob maja 31, 2014 13:33 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

bardzo miło że tak zrobił , dziękujemy mu serdecznie :ok: :1luvu:

jessi74

Post » Nie cze 01, 2014 10:09 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

Potrzebujemy tymczasowych domków tymczasowych dla prawdopodobnie czwórki maluchów - rodzeństwa naszego maluszka!!!

Opieka potrzebna na dwa-trzy tygodnie kwarantanny po zaszczepieniu. Potem przejmiemy maluchy.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Wto cze 03, 2014 10:47 Re: PILNIE TRANSPORT WRO-OPOLE !KOCIE PODZIEMIE V

Dziewczyny mała Śliwka zostanie u mnie dłużej. Operacja oka okazała się niezbędna, wczoraj umówiłam ją na operację, która miała się odbyć dziś o 11 ale o 9 podczas zabawy mała przewróciła się na plecki i wierzchnia warstwa oka dosłownie wystrzeliła, polała się krew. Myślałam, że zemdleję i nie wiedziałam co robić. Zadzwoniłam do lecznicy i Pani wet. powiedziała, że postara się jak najszybciej przyjechać. Kiedy zobaczyła oczko powiedziała, że nie jest aż tak źle i pewnie teraz jest w trakcie operacji. Podobno ja z tego wszystkiego wyglądałam gorzej niż kot ;) ale na szczęście obyło się bez reanimowania mnie. Teraz czekam niecierpliwie na telefon z lecznicy.

Poprosiłam na fb o pomoc z karmą, zgłosiło się kilka chętnych osób. Mała Śliwka nie przeje nie wiadomo ile karmy, więc jeśli rzeczywiście troszkę się tego zbierze, to podzielę się z maluchami u Figaro, one też są biedne i potrzebujące tak jak i Śliwka.

Mała generalnie jest pogodna i rozbrykana, ale to oczko to coś okropnego...

michalinadzordz

[poprzednia][następna]