SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 26, 2014 12:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kotka Milka pisze:a dlaczego pisze ze w butchers jest 30% miesa? to mozliwe?

co do whiskasa jak braknie kasy kot wszama whiskas - życie jest brutalne

Ale zdajesz sobie sprawe, ze whiskas wychodzi drozej? Juz nie wspominajac, ile wydasz na weta. Zwlaszcza jak kot juz teraz ma problemy i wet zalecal urinary. Juz lepiej karmic miesem, najtanszy jest chyba kurczak. Jak bylo cienko z kasa, to kupowalam plotki i gotowalam.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pon maja 26, 2014 12:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Discordia pisze:
Ale zdajesz sobie sprawe, ze whiskas wychodzi drozej? Juz nie wspominajac, ile wydasz na weta. Zwlaszcza jak kot juz teraz ma problemy i wet zalecal urinary. Juz lepiej karmic miesem, najtanszy jest chyba kurczak. Jak bylo cienko z kasa, to kupowalam plotki i gotowalam.

W zasadzie tak, chociaż na dłuższa metę jeśli mięso nie jest suplementowane, to to zdrowe nie będzie... Kot będzie miał ogromne niedobory choćby wapnia czy witamin.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon maja 26, 2014 12:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Discordia pisze:
Kotka Milka pisze:a dlaczego pisze ze w butchers jest 30% miesa? to mozliwe?

co do whiskasa jak braknie kasy kot wszama whiskas - życie jest brutalne

:) :) nie mam jednego kota :wink: whiskas kitekat mokry winstoniki paszteciki daje tak jak ja jem pizze, hamburgera itp jako przekaske smaczek
kociska sa na suchym taste, gotowanej wołowinie 2 gat (wole to niz kure)z tą woda żeby więcej piły
ta co ma mieć urinary, je urinary RC i gotowana wolowine
psiska sa na gotowanym nawet ta moja suczka nerkowa bo w gotowanym wiecej wody wciagnie :wink:
Kotka Milka

Post » Pon maja 26, 2014 12:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Agulas74 pisze:
Discordia pisze:

W zasadzie tak, chociaż na dłuższa metę jeśli mięso nie jest suplementowane, to to zdrowe nie będzie... Kot będzie miał ogromne niedobory choćby wapnia czy witamin.

Co do suplementowania - dowiedzialam sie ze mozna ludzka multiwitamine (typu Centrum) pokruszyc i dodac, do tego jeszcze skorupki jajek mozna sparzyc i zmielic.

Ta kotka, ktora przez jakies 10 lat byla karmiona plotkami z makaronem, dzis ma 15 lat. Jest otyla, ale bez przewleklych chorob. Otylosc jest wynikiem zlego karmienia (ten makaron jako wypelniacz), ale mysmy wtedy na sniadanie, obiad i kolacje zarli chleb z musem jablkowym (bo jablka zbieralismy z ogrodka). Na nic lepszego nie bylo nas stac.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pon maja 26, 2014 14:07 karma canagan

hej wszystkim chciałabym się z wami podzielić moimi doświadczeniami z karma Canagan. Kupuję ją swojemu kotu już od jakiegoś czasu. Bardzo mu smakuje i jestem z niej zadowolona. Daję swojemu kotu głównie karmę z kurczakiem na przemian z karmą z rybą. Karma z kurczakiem to karma bez zbożowa zawierająca ok. 65% mięsa z kurczaka. Natomiast karma z rybą jest pozbawioną zbóż karmą, która zawiera w swoim składzie ok. 75% ryby, dostarczając kotu mieszankę pełnowartościowego i super przyswajalnego białka. Zachęcam wszystkich do zainteresowania się karma canagan bo warto! w razie pytań proszę pytać. Postaram się z czasem pisać o dalszych doświadczeniach z ta karma

kitek26

Od: Pon maja 26, 2014 13:59

Post » Wto maja 27, 2014 9:11 Re: karma canagan

kitek26 pisze:hej wszystkim chciałabym się z wami podzielić moimi doświadczeniami z karma Canagan. Kupuję ją swojemu kotu już od jakiegoś czasu. Bardzo mu smakuje i jestem z niej zadowolona. Daję swojemu kotu głównie karmę z kurczakiem na przemian z karmą z rybą. Karma z kurczakiem to karma bez zbożowa zawierająca ok. 65% mięsa z kurczaka. Natomiast karma z rybą jest pozbawioną zbóż karmą, która zawiera w swoim składzie ok. 75% ryby, dostarczając kotu mieszankę pełnowartościowego i super przyswajalnego białka. Zachęcam wszystkich do zainteresowania się karma canagan bo warto! w razie pytań proszę pytać. Postaram się z czasem pisać o dalszych doświadczeniach z ta karma

Czy to jest karma dostępna w Polsce ? W necie pokazuje mi tylko Canagan karmę dla psów ... :?
ObrazekObrazekObrazek

kolendra_

Od: Wto cze 11, 2013 13:44

Post » Wto maja 27, 2014 10:15 Re: karma canagan

kolendra_ pisze:
kitek26 pisze:hej wszystkim chciałabym się z wami podzielić moimi doświadczeniami z karma Canagan. Kupuję ją swojemu kotu już od jakiegoś czasu. Bardzo mu smakuje i jestem z niej zadowolona. Daję swojemu kotu głównie karmę z kurczakiem na przemian z karmą z rybą. Karma z kurczakiem to karma bez zbożowa zawierająca ok. 65% mięsa z kurczaka. Natomiast karma z rybą jest pozbawioną zbóż karmą, która zawiera w swoim składzie ok. 75% ryby, dostarczając kotu mieszankę pełnowartościowego i super przyswajalnego białka. Zachęcam wszystkich do zainteresowania się karma canagan bo warto! w razie pytań proszę pytać. Postaram się z czasem pisać o dalszych doświadczeniach z ta karma

Czy to jest karma dostępna w Polsce ? W necie pokazuje mi tylko Canagan karmę dla psów ... :?

Może tu: http://www.all4pets.pl/karma-sucha/1171-canagan-free-run-chicken-cat.html , choć i tak twierdzę,że to karma dobra dla nas a nie dla kotów. :twisted: To tak jakbyśmy żyli tylko na gotowych obiadkach ze sklepu, choćby i najlepszej firmy, to i tak nie zastąpią świeżego jedzenia.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Pt maja 30, 2014 20:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Agulas74 pisze:Wygląda nieźle, można by się czepić że od oleju roślinnego lepszy byłby np. z łososia lub inne tłuszcze zwierzęce, poza tym część białka pochodzi z grochu a nie mięsa, ale będzie to karma nie gorsza niż np. TOTW.

Dzięki :) Jeszcze mam takie pytanie: karmię przez większość czasu puszkami CFF (różne smaki) i GranataPet. Chciałabym (z różnych względów) aby kota jadła jeszcze suchą karmę.
Na tapecie mam Wildcata Karoo lub Etosha, albo PON Meadowland Mix. Obecnie kota podjada Orijen 6 Fish, ale chcę go zmienić - ma za dużo wypełniacza. Co byłoby dla nas najlepsze? Boję się trochę, że ciągle będzie słabo z dostępnością PON-a.

trikers

Od: Śro paź 03, 2012 21:45

Post » Pt maja 30, 2014 21:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

my jemy wildcata cheetah i bardzo sobie chwalę. poza tym karmię podobnie jak Ty: CFF, Granata, Feringa. różnice są już tak naprawdę kosmetyczne, bo kotka dostaje składniki odżywcze z różnych źródeł i karmy się mniej więcej uzupełniają.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt maja 30, 2014 21:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Koty niebieskie rudzieja mi od zbozowek. Teraz maja sanabelle sensitive i juz mamy rude szyje. Masakra ile tu musi byc barwnikow. Kupie spowrotem Porte Heaven
O
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie cze 01, 2014 9:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Powiedzcie mi czemu to jest takie drogie (Biomill - kiedyś, z 8 lat temu wg mnie jedna z najlepszych wtedy karm)?
http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... n.324.html

SKŁAD: mięso drobiowe (51% kurczak oraz indyk), ryba (min. 14%) oraz produkty rybne, tłuszcz drobiowy (kurczak oraz indyk), kukurydza, zboże, gluten kukurydziany, pulpa buraczana, minerały, hydrolizowana wątroba drobiowa, olej z wątroby dorsza, kiełki pszenicy, oligosacharydy, Dl – metionina, witaminy; bez konserwantów i barwników, antyutleniacze dozwolone przez EEC

w dodatku zapewne mięso i ryby podane na początku składu są podane w stanie świeżym, więc można od tych 51% i 14% odjąć 80% wody...

Biomill: 32,30 zł za kg przy worku 10 kg
Porta 21 Heaven (obecnie stosowana u mnie): 14,30 zł za kg przy pakiecie dwóch worków po 10kg, a przy jednym worku 10 kg cena za kg to 15,90 zł
Porta 21 Sensible (skład wydaje się nawet lepszy niż w wersji Heaven): 13,90 zł / kg (przy jednym worku 10 kg, przy dwóch workach: 13,45 zł / kg)

Dlaczego Biomill jest TAKI drogi?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie cze 01, 2014 15:24 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Marketing? A dlaczego RC jest taki drogi? Też nie z racji składu...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie cze 01, 2014 17:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Ja, zamiast PoNa MlM, zakupiłam Wild Cat Karoo. Z tego, co na mój niedoświadczony łeb zauważyłam, to jest całkiem podobny, może część parametrów ma nieco niżej ale przynajmniej jest osiągalny. Wybierałam karmę przede wszystkim przez pryzmat fosforu - w miarę zdrowy senior i seniorka z PNN. Karoo miało najniższy. I moje koty ocipiały 8O Jak otworzyłam paczkę to śmierdziało jeszcze gorzej od PoNa :? No fuj taki, że oj :mrgreen: Myślę sobie, że koty tego nie ruszą, nie ma bata. Pomieszałam z resztą PoNa a te jak się nie rzuciły. Gąbek i bezzębna Zołzik, ta z PNN, jedli dosłownie na wyścigi. Ta karma ma jakieś pachnące zioła chyba. Albo mięcho z tej karmy im tak pachnie. Nie wiem. Teraz już podchodzą spokojniej :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie cze 01, 2014 19:49 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Maupa pisze:my jemy wildcata cheetah i bardzo sobie chwalę. poza tym karmię podobnie jak Ty: CFF, Granata, Feringa. różnice są już tak naprawdę kosmetyczne, bo kotka dostaje składniki odżywcze z różnych źródeł i karmy się mniej więcej uzupełniają.

Boo pisze:Ja, zamiast PoNa MlM, zakupiłam Wild Cat Karoo. Z tego, co na mój niedoświadczony łeb zauważyłam, to jest całkiem podobny, może część parametrów ma nieco niżej ale przynajmniej jest osiągalny. Wybierałam karmę przede wszystkim przez pryzmat fosforu - w miarę zdrowy senior i seniorka z PNN.

Dzięki Wam chyba zdecyduję się na Wildcata Karoo :) Dzięki! Właśnie ten fosfor też przekonał mnie do Karoo. Mam typowego rybojada, a tam chyba była jakaś rybka w składzie...

trikers

Od: Śro paź 03, 2012 21:45

Post » Nie cze 01, 2014 21:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Musi, bo ją czuć na kilometr :?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[poprzednia][następna]