Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 25, 2014 14:08 Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Witam serdecznie,

Jak w tytule, poszukuję kocurka - towarzysza dla mojego kociastego. Idealnie byłoby gdyby miał około 6-7 miesięcy, może maksymalnie rok. Nie precyzuję koloru, bo nie jestem w stanie przewidzieć w którym zwierzu może się zakocham. Kilka słów o nas:

-nasz kocur - Pafnucy, został przez nas adoptowany w październiku 3013, w wieku 5 miesięcy (wrócił z adopcji bo miauczał, to było przeznaczenie że trafił do nas)
-kociszcze prowadzi absolutnie niewychodzący tryb życia, jest wykastrowanym, rocznym kociszczem szczepionym i regularnie odrobaczanym
-balkon jest osiatkowany, a w oknach które otwieramy mamy zamontowane blokady z ikei (nie otwieramy okien uchylnie)
-do dyspozycji kociszczy pozostaje całe mieszkanie (blok, 1 piętro) poza łazienką, Pafnucy ma fetysz mokrej wanny - wskakuje do niej i zanim zdążę go złapać, już w niej leży i się przeciąga (w rezultacie cała podłoga jest usiana odciskami małych kocich stóp)
-jesteśmy młodym (no, średnio) narzeczeństwem, w domu nie ma małych dzieci i nie ma też takich planów
-oferujemy dwa potężne drapaki, codzienną dawkę zabawy i przytulania, oraz całkiem niezłą karmę (ale aktualnie delikatnie uczymy się BARFa więc zakładam że docelowo to będą kocie posiłki)
-Pafnucent jest moim pierwszym w życiu kotem - moja rodzina jest rodziną psiarzy, ale moja rodzicielka jest podobnie jak ja w tym kocie zakochana i chętnie zabiera go do siebie w przypadku naszych wyjazdów (zdarzają się one jednak bardzo rzadko)
-kocurka chcemy adoptować za około 1-1,5 miesiąca, kiedy do końca urządzimy mieszkanie
-oczywiście zapraszam na wizytę przedadopcyjną i wiem o konieczności podpisania umowy

Jeśli będą potrzebne dodatkowe informacje, chętnie odpowiem na wszystkie pytania :)

Pozdrawiamy gorąco :kotek:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Nie maja 25, 2014 14:14 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Mam fajne kotki, idealne na dokocenie.Nie są nakolankowe, ale za to zdrowiutkie, zabawowe.A jak dogadują się z innymi kotami? Zapraszam do obejrzenia zdjęć na ich wątku.
viewtopic.php?f=13&t=161255&start=60.Dowóz się zawsze da załatwić.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 25, 2014 14:20 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Już oglądam wątek i czytam, z dowozem nie powinno być problemu - dojedziemy w jakieś rozsądnej odległości. Pafnucy był na początku bardzo zdziczały i długo się uspołeczniał, za to teraz zrobił się bardzo prospołecznym kotem, więc myślę że z jego charakterem nie powinno być problemu. Szukamy mu towarzystwa bo oboje pracujemy w tej samej firmie i w takich samych godzinach, nie chcemy żeby biedak 8,5h spędzał sam.

kotelsonciorny

Post » Nie maja 25, 2014 14:21 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Zapraszamy na bloga - mamy wiele kotków, a sezon na kociaki dopiero się rozpoczyna...
No i działamy w Łodzi :-)
Adres bloga na samym dole
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Nie maja 25, 2014 23:28 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Zajrzyj na wątek schroniska z Marmurowej, dając dom któremuś z tamtejszych kotów dajesz mu nowe zycie

viewtopic.php?f=1&t=159400&start=870

Albo poprostu odwiedź schronisko :) napewno ktos skradnie Twoje serce :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon maja 26, 2014 4:32 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Bardzo dobra decyzja :ok: Kot nie powinien siedzieć sam w domu przez wiele godzin.Moje kotki proponuję, bo są wyjątkowo prokocie i nie byłoby problemu z dokoceniem, ale nie są nakolankowe, jeszcze nie.

ewar

Post » Pon maja 26, 2014 7:53 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon maja 26, 2014 9:46 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Kocurki z Torunia.

Filemonek
Kocurek ur. w lipcu 2013. Jako 6 tygodniowe kociątko został wyrzucony z domu na ulicę. Malutki, zupełnie niezaradny niemal stał się ofiarą ludzkiej głupoty i bezmyślności. Do jego ulubionych zajęć należy dbanie o pełen brzuszek, spanie w ciepłym i bezpiecznym gniazdku, mruczenie na rękach człowieka i wesołe zabawy.

Obrazek

Dropsik
Kocurek ur. w maju 2013. Oczka zostały zniszczone w wyniku kociego kataru. Kotek widzi, jednak w ograniczonym stopniu. W niczym mu to nie przeszkadza, żeby wesoło bawić się z innymi kotami i przytulać się do człowieka
Obrazek

Po uzgodnieniu zapewniamy transport , jedynie za zwrotem kosztów paliwa.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon maja 26, 2014 10:11 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Witam ciepło,

Dziękuję za te kociska, wiem już że wybór zwierza będzie trudny bo chciałabym większość z nich. Pojawił mi się jednak mały (mam nadzieję) problem. Dzisiaj w nocy Pafnucy parę razy próbował upolować mojego mężczyznę. Zrobił to pierwszy raz a do tego spał pół nocy wtulony we mnie co mu się zdarzało bardzo rzadko. Wiem, że powstało w życiu kocurka zamieszanie, ale jego próby ataku dziwią mnie nieco, bo chłopcy generalnie się dogadują, bawią razem i kocur sam do niego lgnie. Póki co podłączyłam mu Feliway i ograniczyłam teren jego hasania do sypialni i kuchni. Mam nadzieję że to mu pomoże.

kotelsonciorny

Post » Pon maja 26, 2014 19:48 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

A slicznej, 7 miesięcznej koteczki nie chcesz? :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon maja 26, 2014 23:32 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Zajrzyj tu kot z Łodzi potrzebuje DT na krótko. Może jesteś w stanie pomóc biedakowi. Bardzo proszę :oops:
viewtopic.php?f=1&t=162446&p=10595437#p10595437
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto maja 27, 2014 9:02 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Witam, proszę wybaczyć opóźnienie w odpisywaniu, ale praca, praca, praca. Widziałam wątek tego kocurka, niestety nie jestem w stanie zaopiekować się nim, boję się również że bardzo się przyzwyczaję. Popytam jednak znajomych kociarzy, może ktoś się skusi na bycie DT. Koteczka niestety odpada, nie mam w zasadzie doświadczenia z kociszczami i boję się interakcji. Otrzymałam też radę, aby adoptować kocię, ale nie mam przekonania. Przecież kocię musi jeść częściej niż roczne zwierzę, a nas nie ma w domu 8-85h dziennie. Bardzo spodobał mi się Lazurek z łódzkiego schroniska.

kotelsonciorny

Post » Wto maja 27, 2014 12:06 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Płeć nie ma znaczenia, tutaj chodzi o charakter.Proponuję Ci kotki, które są idealne na dokocenie, bo o to chyba chodzi.Są w dwóch różnych domach i tak samo kochają kocie towarzystwo.Przy nich żaden Feliway nie jest potrzebny.Są już po sterylkach, odrobaczone porządnie i są zdrowe, a to ważne.Wiem, że z dokoceniem są problemy, tutaj ich być nie powinno.Trochę się znam na kotach, oddałam Pimpusia też na dokocenie i zobacz viewtopic.php?f=46&t=158044&start=315, na tej stronie są otwarte zdjęcia.
Nie chcę Cię namawiać, kotki mają DT, nawet ich jeszcze nie ogłaszałam, po prostu uznałam, że każda z nich byłaby świetna, stąd moja propozycja.

ewar

Post » Wto maja 27, 2014 12:35 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

Kotki są piękne, byłabym w stanie zaufać komuś doświadczonemu (wszak ja się dopiero wszystkiego uczę). Muszę ten temat przegadać z chłopakami. Boję się jednak dużej odległości jaka nas dzieli. Ach, co począć.

kotelsonciorny

Post » Wto maja 27, 2014 13:03 Re: Poszukuję towarzysza dla kocura - Łódź

z niedzielnej łapanki mamy takie cudo:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ma na imię Tiger i ma ok. 3 m-cy
został na razie odrobaczony
za tydzień, jeśli mu się nic nie przyplącze zostanie zaszczepiony i będzie gotowy do adopcji
więc jeśli Ci się spodobał, to może poczekasz chwilkę?
mieszka w Łodzi, więc możesz Go zobaczyć na żywo
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

[następna]