Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 22, 2014 12:48 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Na łączce wypłoszyłam Języczkę z paśnika, wcinała suche :) Oprócz niej 3 czarnuszki. Dosypałam suchego, wymieniłam wodę, nałożyłam mokre, koty wzięły się do jedzenia. W graciarni jedna krówka, czekała grzecznie na lunch. Nie dosypałam suchego, bo prawie nic nie ubyło, za to bezmyślnie zostawiłam jedną nadprogramową miseczkę na mokre i teraz są tam 3.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw maja 22, 2014 20:42 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Biorę sobotę skoro chętnych brak. Ale w następnych tygodniach chyba czasowo już nie będę dawać rady...

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Pt maja 23, 2014 7:06 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Hollis pisze:Biorę sobotę skoro chętnych brak. Ale w następnych tygodniach chyba czasowo już nie będę dawać rady...

Dzieki.
A będziesz w sobotę rano czy po południu, bo nie wiem, czy w przyszłym tyg. robić grafik od wtorku, czy od poniedziałku?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt maja 23, 2014 21:23 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Mam zamiar tam być mniej więcej o 11.

Hollis

Post » Sob maja 24, 2014 14:22 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Myślałam nad grafikiem. Ponieważ jest teraz mało chętnych na dyzury, więc chyba trzeba przyjąć wersję z trzema dyżurami tygodniowo i po prostu zostawiać więcej suchej karmy (w piątek zostawiłam na Składowej 2 miseczki na łączce i jedną z przodu).
Ja niestety z powodów finansowych i czasowych nie dam rady chodzić częściej niż obecnie :(

Grafik 26.05-01.06.2014

PKP
pn.
wt. - kasia_5000 (stały dyżur)
śr.
czw. - Jarka (stały dyżur)
pt.
sob. -
ndz.

Składowa
pn.
śr.
czw. - kasia_5000 (stały dyżur)
pt.
sob. -
ndz. -

Jest ktoś może chętny na weekendowy dyżur?
Jeśli komuś bardziej by pasował wtorek, to w tym tyg. mogę się zamienić.

kasia_5000

Post » Sob maja 24, 2014 19:38 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dzisiaj na łączce na PKP dwójka z Czarnej Trójcy i Języczka.
Miski na wodę puste, zaś suchej karmy została 1/4 i w środku była...KUPA, więc wywalilam. Chyba jakiś nieogarnięty kot toaletę sobie zrobił :/
Języczka i jeden kocur siedzieli w głębokiej trawie i jak do nich podchodziłam, to odskakiwali. Przy mnie Języczka nie jadła, tylko obserwowała, jak jej towarzysz wcina.
W graciarni też wszystko puste, Krówki brak.
Na Składowej z tyłu karma sucha praktycznie nieruszona. Jeden pingwin się kręcił jeno, lekko wyrudziały byl.
Z przodu była jeszcze karma, ale mało.

Hollis

Post » Pon maja 26, 2014 20:38 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

kasia_5000 pisze:Myślałam nad grafikiem. Ponieważ jest teraz mało chętnych na dyzury, więc chyba trzeba przyjąć wersję z trzema dyżurami tygodniowo i po prostu zostawiać więcej suchej karmy (w piątek zostawiłam na Składowej 2 miseczki na łączce i jedną z przodu).
Ja niestety z powodów finansowych i czasowych nie dam rady chodzić częściej niż obecnie :(

Grafik 26.05-01.06.2014

PKP
pn.
śr.
pt.
sob. -
ndz.

Składowa
pn.
śr.
pt.
sob. -
ndz. -

Jest ktoś może chętny na weekendowy dyżur?
Jeśli komuś bardziej by pasował wtorek, to w tym tyg. mogę się zamienić.

Wezmę sobotę.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Wto maja 27, 2014 8:34 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Super, dzięki! :)

Grafik 26.05-01.06.2014

PKP
pn.
śr.
pt.
sob. - iza5
ndz.

Składowa
pn.
śr.
pt.
sob. - iza5
ndz. -

Ja byłam wczoraj wieczorem, bo dzisiaj rano nie zdążyłabym przed pracą.\

Na PKP w graciarni zastałam Krówkę, a później przyszła dawno przeze mnie nie widziana Białaska.
Mokra karma zjedzona, suchej trochę zostało i nie było ani grama wody.
Zabrałam jedną miseczkę do umycia.

Na łączce Języczka i trzy Czarnulki.
Woda została w jednym pojemniku, miski po mokrej puste, suchej był cały pojemnik, ale kompletnie zalana, bo stała tak trochę wysunięta spod tego karmnika :(
Koty były bardzo głodne. Do tego stopnia, że dwa Czarnulki wyjadały mi karmę spod ręki i nawet dały się pogłaskać 8O
Zabrałam ten pojemnik po suchej-mokrej karmie do umycia, a zostawiłam dwa mniejsze z karmą suchą.

Na Składowej z przodu zostało trochę suchej karmy i woda, mokrej nie było. Sucha karma była rozsypana też w skrzynce.
Do jedzenia przyszły dwa koty.

Na łączce została prawie cała sucha karma, nawet nie dosypywałam. Wody tez było sporo, natomiast miski po mokrej puste.
Przyszedł jeden Pingwin i Czarnulka.

kasia_5000

Post » Czw maja 29, 2014 9:13 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dzisiaj na Składowej z przodu Pingwinek i Krówka, na łączce Krówka, Czarnulka i Pingwinek.
Z przodu miski puste i całe w błocie :(
Na łączce zostało sporo suchej karmy, ale część musiałam wyrzucić, bo zamokła.

kasia_5000

Post » Czw maja 29, 2014 13:22 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Hej.
Mieszkam w Poznaniu bardzo blisko dworców i zastanawiam się, jak mogłabym się przyłączyć. Pracuję w kawiarni i studiuję, więc mam dość ruchomy grafik, ale półtora godziny w tygodniu powinnam wygospodarować.
Marks (ze mną od 20 stycznia 2014)

Obrazek

yadire

Od: Śro gru 25, 2013 14:43

Post » Czw maja 29, 2014 14:05 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

yadire pisze:Hej.
Mieszkam w Poznaniu bardzo blisko dworców i zastanawiam się, jak mogłabym się przyłączyć. Pracuję w kawiarni i studiuję, więc mam dość ruchomy grafik, ale półtora godziny w tygodniu powinnam wygospodarować.

Super!
Każda dodatkowa osoba na wagę złota. :)
Co tydzień w piątek robimy grafik, więc możemy zawsze się dogadywać na bieżąco tutaj na wątku.
Nie mamy też stałych godzin dyżurów, więc każdy idzie o takiej godzinie, kiedy najbardziej mu pasuje.
Można wziąć dyżur w obu miejscach lub tylko w jednym.
Każdy z nas niestety kupuje sam karmę, chyba że tak jak w tym roku, dostaliśmy trochę suchej karmy zakupionej z 1%, to wtedy porozdzielaliśmy wśród karmicieli (ale niestety już się skończyła).
Ja na jeden raz na PKP zabieram 1 puszkę 800g mokrej karmy i ok 1,5-2kg suchej oraz 2l wody i tyle samo na Składową.
Gdybyś się zdecydowała, to ja albo ktoś inny z już dyżurujących oprowadzimy Cię po miejscach, gdzie karmimy i wszystko opowiemy.

kasia_5000

Post » Czw maja 29, 2014 15:27 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Świetnie ;)

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Czw maja 29, 2014 20:46 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Witaj yadire, zapraszamy :)
Dziś na PKP na łączce 3 czarnuszki (wyszły spod ziemi). Zostało pół miski suchego. W graciarni pusto, ok. połowa suchego zjedzona.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt maja 30, 2014 7:25 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

kasia_5000 pisze:

Super!
Każda dodatkowa osoba na wagę złota. :)
Co tydzień w piątek robimy grafik, więc możemy zawsze się dogadywać na bieżąco tutaj na wątku.
Nie mamy też stałych godzin dyżurów, więc każdy idzie o takiej godzinie, kiedy najbardziej mu pasuje.
Można wziąć dyżur w obu miejscach lub tylko w jednym.
Każdy z nas niestety kupuje sam karmę, chyba że tak jak w tym roku, dostaliśmy trochę suchej karmy zakupionej z 1%, to wtedy porozdzielaliśmy wśród karmicieli (ale niestety już się skończyła).
Ja na jeden raz na PKP zabieram 1 puszkę 800g mokrej karmy i ok 1,5-2kg suchej oraz 2l wody i tyle samo na Składową.
Gdybyś się zdecydowała, to ja albo ktoś inny z już dyżurujących oprowadzimy Cię po miejscach, gdzie karmimy i wszystko opowiemy.

:)
Mogę pójść w sobotę na dworzec i na skladową, bo mam tego dnia wolne.
Marks (ze mną od 20 stycznia 2014)

Obrazek

yadire

Od: Śro gru 25, 2013 14:43

Post » Pt maja 30, 2014 8:52 Re: Poznań Główny PKP / Zapraszamy na dworcowe dyżury

Super! :)
iza5 oprowadzisz yadire w sobotę?
Umówicie się jakoś?

kasia_5000

[poprzednia][następna]