Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 25, 2014 11:26 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Sznycek po wiosennym przeglądzie pozdrawia. Cyrk odstawił w drodze do weta straszliwy,będę mumusiała jakiś uspokajacz w przyszości podawać przed podróżą bo inaczej razem nie dojedziemy.Teraz obrażony spi w kryjówce.Wyniki w normie poza cukrem (czekam na fruktozaminę). Kot zdrowy, ładny, idealny pacjent u weta (na stole stara się być jak najbardziej płaska płaskorzeźbą),wszytsko mu można zrobić. Waży 7,1kg 8O , bo to Lolek jest tym grubym, którego diety się do tej pory pilnowało ( a "Grubas"ma tylko 6,5kg na liczniku). Zbieram siły do prania obsr****** dywanika z transportera - capi okrutnie.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt kwi 25, 2014 16:49 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

7kg 8O
No tak, w końcu ja hoduję mutanty na działkach ;)
Trzymam kciuki za cukier Sznyca :ok:

W imieniu Radeckiego zapraszam chętne ciocie i wujków na tarmoszenie Wściekłego w ten weekend na wystawie w Kościanie (10-17, Zespół Szkól nr 4, ul. 27 Stycznia 1) :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 05, 2014 13:19 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

O, nie pisałam nic po wystawie? 8O

Radecki szalał, darł się i nawet próbował w finale machnąć łapą i zjeść sędzinę 8O
Teraz bedzie miał dłuższą przerwę w wystawach, bo coś za dużo sobie pozwala ;)

1 maja Pasik miałby urodziny - wczoraj, prawie w jego urodziny zaobserwowałam na działkach ... krówkę :kotek: Pasiu wrócił, żeby przeżyć jedno ze swoich 9 żywotów? :D
Serducho w każdym razie mocniej zabiło za krówką ...
Ciekawe, czy będzie sie częściej pojawiał - był na kolacji na działce, gdzie karmię Silvę. Przyszedł spokojnym krokiem na pewniaka, wiec jestem pewna, ze to nie był pierwszy raz. I teraz już wiem, czyje białe wyszarpane futro znalazłam kilka razy na działkach :roll: Pewnie Wściekły pilnuje, zeby za blisko nowy nie podchodził :evil:
W tym momencie wg moich obliczeń mam 3 obce czarne na działkach i ta krówka. I dymek czarny, który mieszka na osiedlu obok i przychodzi pobuszować po działkach.
Obrazek

Avian

Post » Wto maja 06, 2014 15:12 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

"Wrócił w innym futerku" :1luvu: Chwała Panu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No tak, w końcu ja hoduję mutanty na działkach ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A nie do końca, nie. Marutek się zrobił niesłychanie przymilastym kocurkiem. Jest dość masywny, prawda, przypomina parowóz, ale usposobienie ma niezwykle łagodne. Tuli się do człowieka całym kotem. Trochę jest z nim problem, bo odpycha Kamratów od misek i sam wyjada. Jak Ty to dziecko wychowałaś?! On nie ma żadnej agresji, nic z tygrysa, zupełnie, raczej przypomina odkurzacz, wciśnie w siebie ile znajdzie. Najwyżej sobie rzygnie, jak mu się worek przepełni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uwielbiam Jego poranne brumbolenie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zbieram siły do prania obsr****** dywanika z transportera - capi okrutnie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja wożę kocurro - burro w wiklinowych koszach na dzieckowych podkładach do łóżeczek, kosztują grosiki a kosz się łatwo płucze. Zresztą tylko Maru potrafi coś wyrzeźbić. Ale nie zawsze. :)
Zeszłego lata pokazał klasę. Mieliśmy awarię auta. Stanęliśmy w puszczy. Telefon rozładowany. W aucie 35 stopni. Ozorki wiszą. Ja koty biegiem do lasu, pod krzaki bo chłodniej!
. Pomoc wezwałem dzięki dobrym ludziom pod Opolem i swoim przyjaciołom. Laweta i tak dalej. Maru dał wszystko co miał. A dużo miał. Kupał, sikał i rzygał. Overkill. I jeszcze się obślinił okropnie - do podłogi. I wcale nie trzeba go było myć! W domu doprowadził się do normy w 10 minut.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro maja 21, 2014 12:13 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

O, dawno nie pisałam :oops:

Chłopaki sobie powolutku żyją i ciesza się pogodą :D
Już nie muszą szukać ciepłych budek do spania, rozwalają się na wierzchu - albo na fotelu, albo w "pontonie".

Pstryknęłam im fotki, bo to sytuacja niezwykła, a już kilka razy miała miejsce :D (niewyraźne, bo telefonem, ale warto było)
Radek (!) i Brzydal (!) razem (!)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poza tym oczywiście duet B&B nadal sypia razem
Obrazek

Widać terapia wyjazdowo-wystawowa dobrze wpływa na Wściekłego :ok:

... a propos - właśnie w ubiegłą niedzielę Radecki lansował sie w poznańskiej Galerii Pestka. Oczywiście tradycyjnie, tłumy i hałas nie zrobiły na nim żadnego wrażenia. Zainteresowanie wzbudziły tylko winda i ruchome schody, którym przyglądał się namiętnie z wysokości posłanka na górze swojej klatki :kotek:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Śro maja 21, 2014 12:37 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Obrazek
Miłości wielkiej nie widać, ale zaskoczenie spore :lol:

Radek jak zwykle modelowo piękny na fotkach z wystawy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro maja 21, 2014 19:08 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Szczęściarze :D :1luvu:
A nowy krówek pojawia się na działce?

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Śro maja 21, 2014 19:12 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Każdy maksymalnie jak najdalej od drugiego ale maksymalnie ciałkiem na posłanku :D dobre i to :].

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro maja 21, 2014 19:48 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dzisiaj Radek ma dzień na "nie" :roll:
Wszystkie po kolei oberwały, biednego Batonika zapędził na podwieszany sufit, prawie łapki biedak pogubił :(
Chudemu i Brzydalowi też sie oberwało ... Był tak zajęty gonieniem kota kotom, że nawet o jedzeniu nie myślał :roll:
Chudy na wszelki wypadek szybko zjadł miecho i poleciał do swojej mety nie czekając na drugie danie ;)
Jutro zabiorę Pet Remedy do altany, niech sie trochę porelaksują.

Miltonia, dzisiaj spotkałam krówka i nie jestem juz pewna, czy to ten sam :oops: Ten dzisiejszy bardziej pingwinowaty, ale pyszczek taki sam jak tamten ... Kolanówki na wszystkich łapkach, biały brzuszek i pychol jak Pasik :1luvu: Ja oczywiscie szaleję jak widzę czarno-białe koty ;) Szłam za nim bliziutko, z metr, kiciałam, kiciałam, a ten nic. Głuchy 8O Jak sie zatrzymał i coś obwąchiwał przy moim płocie podeszłam tak blisko, ze mogłabym go dotknąć i znów nic 8O Dopiero za chwilę spojrzał - zauważył mnie i jak nie ruszył :lol:
Albo był tak zamyślony, albo faktycznie coś nie teges ze słuchem ;)

Jest juz długo jasno, wiec chodzę godzinę później na działkę - teraz mam okazję zobaczyc te obce koty, które przychodziły do misek chwilę po moim wyjściu z działek. Te dzikie zapewne czekały aż sobie pójdę - teraz po przesunieciu czasowym nagle nasze pory się nałożyły ;) Muszą wyregulowac zegarki ;)
Wczoraj w ruderze Kotek-Znikotek aż wyszedł zniecierpliwiony na schody - "co to ma być, ja tu czekam od godziny, a żarcia nie ma" :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 22, 2014 5:34 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

każdy by się niecierpliwił, nie dziwię się Znikotkowi
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw maja 22, 2014 10:41 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radecki jest super i ma dziurki w nosie jak kratery :1luvu:

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Pt maja 23, 2014 11:36 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Daj jeszcze, już zjadłem
Obrazek

... no daj, widzisz, ze puste :roll:
Obrazek

Co za żyła, nie chce dać jeść
Obrazek

... głodzi nas, niech ktoś dzwoni do TOZu!
Obrazek

Cicho, nie jęczeć, spać nie dają :evil:
Obrazek

Obrazek

A Znikotek czeka cierpliwie na swoją michę :kotek:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt maja 23, 2014 17:59 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

No nie godzi się tak głodzić biedne kotecki :lol: :wink:
Czarnoarmiści piękni, dorodni i zadowoleni z życia :D :1luvu:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt maja 30, 2014 12:10 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Silva wpadła w odwiedziny :kotek:

Obrazek

... i nowy krówek - nadal na dystans, ale bez dzikiej ucieczki. Ciekawe, czy/kiedy podejdzie blisko 8)

W niedzielę Wściekły zaprasza do Palmiarni, będzie wystawiał cielsko do głaskania w godz.10-16 :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Pt maja 30, 2014 13:17 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Śliczna ta Silva :) a czarnuchy to nawet wyglądają na zamorzone głodem, te boczki zapadnięte och och ;)

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

[poprzednia][następna]